Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
enean - напреднал
Купи си свредлo на Bosch за стъкла/плочки - продават ги в Mr Bricolage. Струват около 8 лева бройката. Там има и комплект 5,6 и 8 милиметра трите за около 20 лева.
После си купи дюбели на Fischer за тухли (кухи повърхности), едни такива сиви, примерно 6х35.
Пробиваш смело без УДАР докато не пробиеш цялата дебелина на плочката. Не се притеснявай само не натискай много когато пробиваш - това свредло яде като масло плочката.За вместо център, просто когато поставиш центъра на свредлото заедно с винтовера/бормашината, точно в точката на пробиване, просто удари отзад с ръка машината, за да може върхът на свредлото леко на пробие емайла на плочката, за да не ти бяга после като пробиваш .Азпробивах на 1 см от фугата, във фугата и нямах никакви проблеми.После си хващаш всичко с тези дюбели на Fischer, за които е достатъчно плочката и лепилото и, за да държат много здраво. Тези дюбели се набиват внимателно, ако зацепи и не иска да влиза повече не продължавай - просто отрежи главата на дюбела ако стърчи.
А и не на последно място, за тези дюбели ти трябват и подходящи видии, толкова дълги че да достигнат задната част на дюбела. Примерно за дюбели 6х35 подходящи видии са 3,5х45.

http://auction.bg/A1428149-%D0%A1%D0%B2 ... 0%BC%D0%BC

http://www.gsstroimarket.bg/view/967407.html
Lisko - майстор
Изчетох всички мнения с нарастващо любопитство как аджеба никой не е споменал за правилната бургия. Е разгеле накрая стигнах до enean и се успокоих.
vvg - специалист
ЗаEnean:supz: :supz: :supz: .Това е твоето свредло-за стъкло и си пробиваш без никакви кахъри . Човекът много правилно ти е описал процеса . В СЗ съм ги виждал в Багира, че Бриколажа загина, но мисля, че и по другите вериги ще ги намериш. Толкова добре ядат плочката, че можеш да ги ползваш и като фреза за оформяне размера и формата на отвора.
Хайде, готов си вече...
Последна промяна от vvg на чет ное 27, 2014 7:58 pm, променено общо 1 път.
vvg - специалист
За Enean :supz: :supz: :supz: .Това е твоето свредло-за стъкло и си пробиваш без никакви кахъри . Човекът много правилно ти е описал процеса . В СЗ съм ги виждал в Багира, че Бриколажа загина, но мисля, че и по другите вериги ще ги намериш. Толкова добре ядат плочката, че можеш да ги ползваш и като фреза за оформяне размера и формата на отвора.
Хайде, готов си вече...
viko01 - специалист
http://www.euroshopy.sk/obrazky/20401/d ... iginal.jpg
След това сменяш или махаш аксесоари без да се притесняваш че ще се виждат отвори
GROHE Bs - специалист
рашкета написа:
Не мога да разбера последните 2 поста??????????Особено на бургаския.
Никога не съм пробивал с удар плочката, след като я пробия да.......и ако 6мм свредло на цена 7-8лв е скъпо здраве му кажи.....За мен най-важно е да се знае какво има зад плочките на местата за пробиване..........тръби, кабели.......
Амиии свредло на Хилти 6 мм ми излиза точно 14 кинта.Ако плочката не е куха или близо до фуга трябва да си мега Кух за да я строшиш.
рашкета - специалист
GROHE Bs написа:
.Ако работиш без удър професионално бая зор ше видиш да изкараш лев от аксесоарите.
Пак нищо не ти разбирам освен какви свредла си купуваш.
Пробивам без удЪр, със средло от 7лв. и пак нямам проблем с изкарването на лева.
GROHE Bs - специалист
Ами мен ме навеждат на 5 кинта.И не виждам проблем да дъниш с удър.Чапар това изглежда интересно ама дай някво инфо.Благодаря.

Тема "Пробиване отвори за дюбели - монтаж на аксесоари за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: