• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
LazarGanev - "Велик майстор"
Обърни внимание какво съм ти писал - двата нагреватела не трябва да са на едно място, а този от мрежата трябва да нагрява само горната част.
miroki - майстор
Взе ли им размера на сухите?
Няма ли такъв на 24в. който да се пъхне направо там?
Недостатък може да е на сухите, че първо загряват тръбата и после водата, т.е. ще почне греенето 2-3 минути по-късно от нормален нагревател и ще завърши около 2-3 минути по-късно.
kuuuuuul - майстор
Питай при Шишков,ще ти направи каквото искаш от неръждавейка.Кога са поевтиняли фотоволтаиците че да стават за такъв проект,че и аз съм мераклия. :?
edibg - помощник
kuuuuuul написа:
Питай при Шишков,ще ти направи каквото искаш от неръждавейка.Кога са поевтиняли фотоволтаиците че да стават за такъв проект,че и аз съм мераклия. :?
Кой е Шишков ?
Изготвиха ми оферта за система с вакумни тръби, там пак излезе 2000лв :(, фотоволтиците, поне си ги вземам сам и си правя системата...1500лв излиза около 1kW(само фотоволтаге, няма да имам акумулатори за сега), а мога да го ползвам и за друго не само за топло...Отделно, към момента ще е много по-лесно да си направя инсталацията и в последствие да добавям към нея мощност, за това се ориентирах към тях.

Май се ориентирах към 120л. с долна серпентина, след време ще пригодя една DC помпа с нагревареля да върти през серпентината...
kuuuuuul - майстор
Шишков е производител на бойлери http://shishkov.bg/ .Тази тема ще ти е полезна viewtopic.php?f=18&t=39346&hilit=%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BB%D0%B5%D1%80 :partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Бойлер с два нагревателя" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: