Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
vrangelov - специалист
Здравей Christo,

Ако банята остава мокра с часове, значи че не се е проветрила достатъчно. Само с помощта на вентилатора имаш три варианта да се пребориш с мухъла. Трите са подобни.
Първи: -Оставяш вентилатора да работи дълго след използването на банята. Плюсът е, че не се налага да сменяш или добавяш каквото и да било, минусите са, че някой трябва да го изключи този вентилатор, освен това, зимата, когато е отоплителният сезон, въздухът, изхвърлен навън, без да е бил необходим за изсушаването на банята, ще ти се явява един вид загуба на топлина.
Втори: -Слагаш на вентилатора реле за време или си купуваш вентилатор с вградено реле. Така след като изключиш вентилатора от копчето, той ще продължи да работи още малко. Толкова колкото си му задал. Плюсът е, че не е токова (по-)скъпо. Минус, че не е много прецизно. Банята изсъхва за различно време.
Трети: -Купуваш си вентилатор с датчик за влага. Понеже си електроинженер, предполагам можеш да го добавиш към твоя вентилатор. Плюсът е, че се изключва в точният момент. Минус е цената.

Поздрави!
Christo - майстор
Благодаря за съветите! Банята в стария си вариант имаше над плочките около половин метър мазилка. Тази мазилка и целия таван бяха боядисани с боя на варова основа. Имаше отдушник и даже беше без вентилатор. И никога не е имало такива проблеми! Вентилатора го сложих ей така, да го има. Сега плочките са до тавана. Явно варта е попивала част от влагата и е действала антисептично. Ще видя какво ще стане зимата и ако проблемът се задълбочи, ще се минава на вентилатор с по-голям дебит, но разширяването на отвора за него ще е един филм :x
lakosste - специалист
Christo написа:
Благодаря за съветите! Банята в стария си вариант имаше над плочките около половин метър мазилка. Тази мазилка и целия таван бяха боядисани с боя на варова основа. Имаше отдушник и даже беше без вентилатор. И никога не е имало такива проблеми! Вентилатора го сложих ей така, да го има. Сега плочките са до тавана. Явно варта е попивала част от влагата и е действала антисептично. Ще видя какво ще стане зимата и ако проблемът се задълбочи, ще се минава на вентилатор с по-голям дебит, но разширяването на отвора за него ще е един филм :x
Много си прав.И дето има един модерен израз банята е ,,дишала''.Зимата с радиатор не мисля,че ще има проблем.
Не си играй да къртиш,няма да имаш по-различен резултат.Просто повече проветрение.
Успех.
maistorcheto33 - специалист
От години имам мухъл в кухнята, купих си един препарат, с който се маха, но само за 3 месеца, след това пак се появява, направо откачам, постоянно е влажно и мирише неприятно...
chapara - майстор
Проветрявай по често, а все пак тука е подфорум "Баня" :-D
Svetoslavoff1 - майстор
Christo написа:
Е, ти си открил къде е заровено кучето. Преди време като си правих основен ремонт и мен ме кандърдисваха да вдигна плочки до горе, окачен таван и тн. Но - плочки до 1,8м, нагоре и тавана варова мазилка, посолена с малко цимент за здравина. Банята е вътрешна с почти символичен отдушник с вентилатор и въпреки това за повече от 10г никакъв мухъл.
Ама зарибявка на клиентите и големи печалби за всички по верижката - производители и търговци на плочки печелят повече, плочкаджиите тоже, също производители и търговци на лепилни смеси.
За хотели и общ сгради бива, че там чистачките ката ден бришат с кви ли не химии.
Лично мнение, не искам да влизам в спор с никого, всеки си решава сам.
Hoвoceлckи - майстор
Christo написа:
. Явно варта е попивала част от влагата и е действала антисептично.
Сега ни кажи, ако обичаш, сменял ли си вратата? Тъста ми това лято си смени дограмата, включително и вътрешната врата. В началото на отоплителния сезон изрева, че му не гори печката. Междувременно сам забеляза, че при открехнат прозорец няма проблем. Та се наложи да пробива дупка в стената под печката. Започна от съвсем малка, но чак при фи 110 проблема му беше решен. Мисля си, дали при теб отвор за постоянно постъпване на въздух, няма да реши проблема :? И да пишеш ако намериш решение. Предстои ми подобно изпълнение (без смяна на вратата и наличие на голямо прозорче). Никак не ми се отказва от висящия таван, но мухала леко ме ужасява ...
Christo - майстор
Не съм сменял вратата! И не е проблемът в херметичността на банята. Банята стои отворена с часове при работещ вентилатор и нищо. Панелите са германски, скъпарски са, влагоустойчиви, сертифицирани и т.н. и НИЩО! Проблемът не е решен. Пръскам със Savo от време на време, но това не е решение на проблема. Мирише на хлор с дни и ефектът е временен. Аз очаквах някой да подскаже боя за панелите на окачения таван съдържаща някакви антисептични добавки или нещо подобно, но за сега нищо.
VLADO66 - майстор
Принципно има добавки антимухъл като тази http://www.avantis.bg/kop5.php както и антифунгицидни бои за бани.Както ти казаха по-горе,си вземи вентилатор с датчик за влага http://moby-bg.com/product/635/bitov-ve ... x1-th.html
Brocko - напреднал
Ето,това ти трябва:http://www.caparol.bg/produkti/boi/inte ... e-boi.html
разгледай последните три продукта.

Тема "Мухъл по окачен таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: