Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
chapara - майстор
nobreak написа:
chapara написа:
Всичко има смисъл-когато има мисъл :wink:
Тук си прав несъмнено, просто се чудех, че в сайт на мисия моят дом гледах клипове, където лепилото се слага само на стената, а съм виждал майстори само да шпакловат на тънко плочката, а гребена само на стената или картона...
Има някои видове плочки с доста голям релеф отзад. Ако работиш с нисък гребен, примерно 5 мм.,Помисли колко ще хване тази плочка. Другия тънък момент е че ако е топло ,лепилото пресъхва и после има теми"Защо ми се разлепиха плочките" :-D :roll:
viewtopic.php?f=4&t=52125
,ноооо всеки сам си решава, може и тако, може и вако :wink: :razz:
nobreak - специалист
chapara написа:
nobreak написа:
chapara написа:
Всичко има смисъл-когато има мисъл :wink:
Тук си прав несъмнено, просто се чудех, че в сайт на мисия моят дом гледах клипове, където лепилото се слага само на стената, а съм виждал майстори само да шпакловат на тънко плочката, а гребена само на стената или картона...
Има някои видове плочки с доста голям релеф отзад. Ако работиш с нисък гребен, примерно 5 мм.,Помисли колко ще хване тази плочка. Другия тънък момент е че ако е топло ,лепилото пресъхва и после има теми"Защо ми се разлепиха плочките" :-D :roll:
viewtopic.php?f=4&t=52125
,ноооо всеки сам си решава, може и тако, може и вако :wink: :razz:
Мисля да заложа на дълбокопроникващ грунд, слеф като шпакловам фугите и ъглите на гипсокартона и после с 8 мм гребен на стената и подмазване на плочката на тънко....За пода /мозайка/ бетонконтакт двоен гребен 10 мм добре ли е така? Лепилото боро флекс...Плочки на пода 33*33, а на стената 25*50, релефът отзад не е голям.
chapara - майстор
nobreak написа:

Мисля да заложа на дълбокопроникващ грунд, слеф като шпакловам фугите и ъглите на гипсокартона и после с 8 мм гребен на стената и подмазване на плочката на тънко....За пода /мозайка/ бетонконтакт двоен гребен 10 мм добре ли е така? Лепилото боро флекс...Плочки на пода 33*33, а на стената 25*50, релефът отзад не е голям.
Намажи с розовата вода, няма да сбъркаш, спецялно за картона е трепач, разбира се не за всичко. Другите неща са добре, но аз бих заложил на лепило "Флекстоп" на Баумит, на последяк е с най добро качество поне за мен , който с това се занимава и има наблюдения и усет. Ако обаче мозайката е много стръмна и двоен гребен няма да те оправи, ще трябва да лепиш на матерял или да оправиш наклоните, които при мозайките са по-стръмни от колкото за плочки :wink:

Успех :drinkers:
nobreak - специалист
chapara написа:
nobreak написа:

Намажи с розовата вода, няма да сбъркаш, спецялно за картона е трепач, разбира се не за всичко. Другите неща са добре, но аз бих заложил на лепило "Флекстоп" на Баумит, на последяк е с най добро качество поне за мен , който с това се занимава и има наблюдения и усет. Ако обаче мозайката е много стръмна и двоен гребен няма да те оправи, ще трябва да лепиш на матерял или да оправиш наклоните, които при мозайките са по-стръмни от колкото за плочки :wink:

Успех :drinkers:
Благодаря. Мозайката е почти идеално равна...Това на баумит го няма в Силистра, тук главно церезид и теразид и малко боро....Вместо тази розова вода имам доста бетонконтакт на теразид...него ако го използвам?
Фитилчо - майстор
Ще ползвам теата на колегата, за инфо.
Трябва ли да е двоен картона в банята? Трябва е от зеления, така зная , дали съм прав.
Ако ще лепя плочки отгоре, нужно ли е да шпакловам /запълвам фугите или направо след розовата вода да шпакловам с лепилото, с което ще лепя плочките и с мрежа?

Благодаря предварително. :drinkers:
chapara - майстор
Фитилчо написа:
Ще ползвам теата на колегата, за инфо.
Трябва ли да е двоен картона в банята?

Да.
Трябва е от зеления, така зная , дали съм прав.

Да.
Ако ще лепя плочки отгоре, нужно ли е да шпакловам /запълвам фугите
Не.

или направо след розовата вода да шпакловам с лепилото, с което ще лепя плочките и с мрежа?
Да
Благодаря предварително. :drinkers:
Моля :wink:
Фитилчо - майстор
Благодарско, концептуално всичко е избистрено значи :razz:

Двата слоя картони се полагат един върху друг Кръстосано на една и съща метална конструкция? :?
nobreak - специалист
Фитилчо написа:
Благодарско, концептуално всичко е избистрено значи :razz:

Двата слоя картони се полагат един върху друг Кръстосано на една и съща метална конструкция? :?
Аз ги полагах така, че да на се застъпва фугата....примерно ако тръгна с цял лист, вторият слой го тръгвам с половин...не знам дали се изказах разбираемо, като конструкцията си е една.
Фитилчо - майстор
Разбрах те, еднакво ориентирани фуги, но разминати през половин лист.

Благодаря !

Пез вторият лист трябват ли по дълги винтове- 45/55 мм, за да хванат и вторият лист за профилите отдолу?

Тема "Грунд за плочки върху гипсокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: