• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
solar_entusiast - специалист
Лично аз в този случай бих се обърнал към инженер-конструктор.
Дори да има движение както казвате си има съответните укрепващи елементи с които може да се укрепят нещата преди разместването да се е увеличило.
Иначе, ако само напуква не е толкова притеснително, но ако се разширява вече е доста притеснително.
egomen66 - майстор
Zhivko82 написа:
Моля за вашите мнения !
Благодаря предварително !
Не бих посмял да давам мнение , за тази ситуация. А и нямам право. #-o Но не се вкарвай във филми. Може и да не е толкова страшно.Интересен ми е друг въпрос. Как е изпълнен монтажа на гипсокартона в стаите? На лепене или на конструкция? Пишеш че си дюбелирал... Не съм спец по гипсокартона , но и там си има техники....предполагам си ги спазил. Повдигам този въпрос , с идеята да се включат майсторите по картона ...а те не са малко в този форум. Да помагат. :partyman:

Това е един цитат от нета.Става на въпрос, за гипсокартон. Майсторите да помагат: т.нар. "плъзгаща връзка" към стените. По този начин се премахва твърдата връзка и съответно причината за напукване.
Последна промяна от egomen66 на пет яну 15, 2016 8:52 pm, променено общо 1 път.
chapara - майстор
Да, има си техники за изпълнение на плъзгаща връзка, но не и на лепен гипскартон :idea: При лепене картона повтаря движението на стените. Ето малко инфо:
http://www.stroymont.com/d13.pdf
, дори и да е "направи сам" трябва малко техническа подготовка , а не рипане в мармалада и после ..... :wink:
Чираче - майстор
Ако има пукнатина, и тя са разширява, бих предложил нестандартно решение : Към стената да се прикрепи с по-дебели, и много на брой метални анкери лист ламарина, примерно с дебелина 10 мм. И да следи дали има ефект. Но това трябва да се изчисли от инженер-конструктор. И след това да се положи гипскартон на конструкция.
  • 1
  • 2

Тема "Пукнатина в панелна стена !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: