Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jekasus - майстор
roland написа:
Останалото са басни от Езоп.
Те започват на 5-10 година :-D
roland написа:
ъде ще отиде тази вода, независимо има ли хидроизолация или няма?
Дренира се към сифона, повечето си имат това, което трябва, за обикновените - не трябва да стърчат 1 см на нивото на замазката около тях...
roland - специалист
И ако приемем, че по някаква причина през облицовката премине вода, тя свободно ще се стече в сифона или с други думи ще имам подплочкови води, които ще се оттичат в сифона, и аз ще си мисля, че имам качествена баня, и разчитайки на хидроизолацията, която ще осигурява безпроблемно оттичане на безхаберното изпълнение на облицовките, та в този ред аз ще оставя нещата така??? :? :lol: :lol:
Стига, колега, нека се отнесем сериозно. Хидроизолацията е решение за места, където хидрото е последен слой и няма да се облицова допълнително.
jekasus - майстор
roland написа:
нека се отнесем сериозно.
То никога не е смешно...
roland написа:
и разчитайки на хидроизолацията, която ще осигурява безпроблемно оттичане на безхаберното изпълнение на облицовките,
Тук е гвоздея - имаш си баня, ползваш си я и вече след незнам колко години при ремонта разбираш, че имаш проблем, без да имат комшиите този проблем.
То и аз не навсякъде правя хидро, но трябва да си има на ум - прекалено много материали са навлезли при нас и не само при нас. Сега съм в дървена къща - да рискувам без хидро?
roland - специалист
Извинявай, но не мога да се сетя, би ли ми дал пример какво де случва с баня на 10 години и как започва датече вода под плочките? Физически като яеление се опитвам да си го представя, но съществуват куп противоречия на описания от теб процес. Това у вас какво ще правиш е изцяло твое решение, но ако ще разчиташ на хидроизолация след десет години, вероятно имаш колебания в монтажа и качеството на облицовките.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
roland написа:
Извинявай, но не мога да се сетя, би ли ми дал пример какво де случва с баня на 10 години и как започва датече вода под плочките? Физически като яеление се опитвам да си го представя, но съществуват куп противоречия на описания от теб процес. Това у вас какво ще правиш е изцяло твое решение, но ако ще разчиташ на хидроизолация след десет години, вероятно имаш колебания в монтажа и качеството на облицовките.
Еуементарен пример. Компрометирана фуга. Без хидроизолация пада долният таван. И/или влиза вода между долната стена и плочките. Ама в моя случай, си ми е пак у нас...
А фуга се компрометира много лесно, само виж жената ти с какво мие плочките...
LazarGanev - "Велик майстор"
Въпросът беше конкретен, повечето го изместихте към вечния спор be or not to be. Аз пък ще отговоря от друг аспект - досега колкото пъти ми се е налагало да ревизирам или подменям канализация на подобна баня тип допълнителна клетка, никога тази канализация не е била изпълнена както трябва - или липсват гумени уплътнения на съединенията, или тръбите са пълни с бетон или замазка, или неправилно включване във вертикалния щранг и какви ли още не. С една дума е задължително при ремонт на банята да подмени и подовата канализация. Е да де, ама тя е вградена в клетката и за да се изгради наново има 2 варианта - или да се направи над клетката, което повдига много нивото, защото тя самата клетка го е вдигнала достатъчно много, или втория вариант - да се разбияе дъното на клетката и новата канализация да се вкопае. Обикновено се предпочита втория начин, но тогава въпроса от заглавието на темата става излишен, защото това вече не е една монолитна клетка :)
kozl - майстор
Да ве за кво ми е хидроизолация под плочките дето ми я фали тоя тъпанар под мене. Ми като се просмуче вода под плочките и ко... :? При мене ли да стои. Я да се стича надолу и на тъпанара на главата та да му охлажда мозъка оти ми омръзна да ме дрънка с тея изолации.
Плочките пропускали вода :? Дрън, дрън. Майсторите са криви оти не ги редат доволно пльтно и водата се процежда между тех. Е те на в мойта баня нема фуги, нема изолаторни нужди :wink: А тоя тъпанар под мене ич го не разбирам. Каков е тоя мерак ве :? Напраил си банята като винарска изба. Отсвевде стогодишен муьл, па даже за автентичност си спущил висулки по тавано :shock:
Последна промяна от kozl на съб авг 20, 2016 8:02 am, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ВързАх ти се
при мен стените в банята са влажни а съседа горе правил ремонт ще препоръчате ли с какво да ги хидро изолирам а после с латекс става въпрос за горните половин метър дето няма плочки мислех да намажа с водно стъкло.... ще трябва да бръкна и в отдушника да измажа между панелите че излежда оттам отива и в кухнята по стената надолу ,пет етажа по нагоре има спукана тръба и човека не ще и не ще да го отремонтира -общинско било!
nanko - специалист
Някой може ли да ми каже кой е пуснал този слух, че водното стъкло е хидроизолация? Защото аз съм говорил с няколко производителя и никой не ми дава гаранция, че ще работи като хидроизолация. Казаха ми, че ако е малко влажно било ОК. Но за повече било 50/50.

Тема "Хидроизолация на баня в панелка - има ли смисъл?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: