Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
vlad0bs написа:
Благодаря за съветите, явно наистина трябва да жертвам аспирацията от кухнята за сметка на пространство в банята.
Сега ще се поогледам и за някой майстор за евентуален цялостен ремонт на апартаментчето.

Благодаря за помощта!
Кухня без аспирация е много зло нещо
Мисля, че ще можеш да подмениш тръбата с нещо приемливо, подходящо за стила на новата ви баня.
vlad0bs - напреднал
n_a така е. Дори си мисля, ако остане само тази тръба, дали да не прежаля едно куфарче.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Реално ти трябва по-тясна, по-къса и възможно с нежна извивка тръба... не ти трябва този наден тулуп. Виж колко по-тънка и къде по-нагоре влиза в стената. Нещо като кривка от кюнец...
Мое първо правило при такива ремонти е да съборя каквото ще се събаря и тогава да мисля сериозно
Решихте ли ще купувате ли?
nelim - специалист
Имай само в предвид че това издължение на тръбата от долу не е случайно, там се събират всички боклуци, по един или друг начин попаднали в отдушника.. най-вече от тавана на блока/кооперацията, където няма как да не достигат шума, камъчета, клончета и т.н.(особено при евентуален ремонт на покрива някога, ще ги имаш в изобилие )

Махнеш ли тези "язви", всичките тези боклуци ще падат директно в банята или кухнята (абсурдно е да махнеш кухненската аспирация)

Най-удачния вариант е да го затвориш с куфар, както вероятно са направили всички апартаменти нагоре, ти дори имаш бонус че това е само на тавана и мястото в долната част на банята и пода не ти се заема :)
resistbody - майстор
Да дам една идея. Доколкото разбрах са в съседство банята и кухнята. Режеш от дъното тея грозотии, затапваш яко. Правиш си отдушника за банята и аспирацията на кухнята да минават през кухнята, ще пуснеш 2 тръби в едно куфарче на тавана (трегерче) и изкарваш от стената на апартамента навън. За мен това е най-доброто решение, защото няма да си вързан към общата аспирация.... а доколкото знаем там всеки е свързал каквото му дойде....
chapara - майстор
p.v.x написа:

Тези тела(тръби) стоят като кондензо-уловители. :?

:rock:
Скоро в един апартамент като дойде време да монтирам вентилатора на една баня на първи етаж установих че не са кондензо-уловители а хартио и фасо - уловители, луди хора , голям мерак за самозапалване :shock: :-D :-D :-D

Изображение

Изображение

Светът ще свърши, а глупаците ще изчезнат на другия ден :rolleyes: :axe:

П.П. Сори за спама :toimonster:
vlad0bs - напреднал
resistbody написа:
Да дам една идея. Доколкото разбрах са в съседство банята и кухнята. Режеш от дъното тея грозотии, затапваш яко. Правиш си отдушника за банята и аспирацията на кухнята да минават през кухнята, ще пуснеш 2 тръби в едно куфарче на тавана (трегерче) и изкарваш от стената на апартамента навън. За мен това е най-доброто решение, защото няма да си вързан към общата аспирация.... а доколкото знаем там всеки е свързал каквото му дойде....
Проблемът е, че кухнята и банята са към вътрешната част на апартамента и няма накъде да се изкара нова вентилация :(
Ако изкарам тръбите чак навън, това ще са едно 10-12 метра тръби с по 1-2 чупки заради ъглите и може да не върши никаква работа аспирацията накрая :?
vlad0bs - напреднал
chapara написа:
p.v.x написа:

Тези тела(тръби) стоят като кондензо-уловители. :?

:rock:
Скоро в един апартамент като дойде време да монтирам вентилатора на една баня на първи етаж установих че не са кондензо-уловители а хартио и фасо - уловители, луди хора , голям мерак за самозапалване :shock: :-D :-D :-D

Светът ще свърши, а глупаците ще изчезнат на другия ден :rolleyes: :axe:

П.П. Сори за спама :toimonster:

Направо ме разби :shock:
Вече сериозно се замислям дали си струва да се занимавам с това апартаментче...не му е чак толкова ниска цената за такива главоболия #-o
LazarGanev - "Велик майстор"
А бе как ще оставиш кухня и баня без вентилация бе човек, това е безумие :shock: ?! Еб@м ти красивата баня, като няма вентилация! Същото и за кухнята! Затвори си ги в куфар и не прави глупости!

Тема "Странни тръби за вентилация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: