Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
bisplus написа:
А за какво в крайна сметка не пробваш с това http://www.3dspacer.com/interior_design ... s_bath.php и да видиш за какво става въпрос!
Имам проблем с тази програмка. Изобщо не излизат елементите- мивка, тоалетна чиния и т. н. Спира до размерите и после...не ще :sad:
помогнете, защото и аз има същия проблем с миниатюрна баня, на която предстои основен ремонт.
galia_ - специалист
аxenia написа:
bisplus написа:
А за какво в крайна сметка не пробваш с това http://www.3dspacer.com/interior_design ... s_bath.php и да видиш за какво става въпрос!
Имам проблем с тази програмка. Изобщо не излизат елементите- мивка, тоалетна чиния и т. н. Спира до размерите и после...не ще :sad:
помогнете, защото и аз има същия проблем с миниатюрна баня, на която предстои основен ремонт.
като си избереш формата на помещението и напишеш размерите, натискаш бутон в долен десен ъгъл.
iv_che - помощник
Пробвах на 70 сантиметра да си измия косата :shock:
Няма начин ... :?
Лоша работа, няма как да се увеличи още, ще мислим варианта с обръщането на душа срещу вратата. Така обаче наистина ще къпем и паравана :-D Сегашните душове само напред пръскат, стария ни душ се извиваше на дъга и ти падаше струята точно над главата.
За софтуера, тези планове са правени с Kitchen draw, има пак визуализации, този flash вариант на 3DSpacer ми се стори неудобен на пръв поглед, ама ще го пробвам и него.
galin.com - специалист
Мисля, че вратата на помещението е прекалено голяма. Обикновено сарнитарните помещения са с малки врети 70 и дори 60 см. Идеята е че там мебели няма да се вкарват а за човек са достатъчни.
В тоя ред на мисли и при положение че вратата е предвидена за смяна, може тя да се намали малко. Пространството, което остава в дясно от нея може да се използва за мивка, или ако не достига за ъглов вариант на мивката. Така дъгата по която ще се отваря врата и дъгата на ъгловата мивка ще се отдалечават и ще се отвори място.
Тоалентата чиния се изтегля на удобно разстояние от мивката, което със сигурност ще е повече от колкото е било предвидено в третата схема. Така ще се освободят още 10-15 см от дъното на помещенито, а май точно толкова не ни достигаха.
iv_che - помощник
Всичко би било хубаво, ако на скицата не бяхме пропуснали един важен детайл - в ъгъла отдясно на вратата минава вертикална тръба за студената вода. Сега трябва да мислим и с нея какво да правим и да видим при ремонта може ли да се измести малко надясно или да влезе в стената (съмнявам се). Иначе наистина вратата е ненужно голяма. Ще мислим с някакъв вариант по-компактна мивка и колкото се може по-изместена към вратата. Търсим и някаква мивка тип леген или каквото ни допадне.
По-долу е корекцията.

Прикачен файл

banq2.jpg
Лека корекция, а вдясно на вратата има вертикална тръба която се пречка
banq2.jpg (51.34 KиБ) Видяна 12480 пъти
Galski - специалист
...На ваше място оставям 70см. за душ, като иззиждам едно прагче (до прагчето 70см), слагам душ батерията на стената, която е 130см. и в последствие си купувам параван или завеса от текстил (които се перат). Така на практика душ мястото се получава около 75см.
Слагам тоал. чиния на мин. 35см от тези 70см. (а до колкото виждам канала се пада в горния десен ъгъл, нали?), и за да не се вижда тръбата за отходните води - изграждам стеничка, в която се помещава и вградено казанче. Стеничката излиза около 15см. (ако не ме лъжат спомените за размерите на конструкциите за вградените казанчета). И още и още... домързя ме да го описвам, затова:
Прилагам скица на идеята.

Прикачен файл

banq2.jpg
banq2.jpg (67.49 KиБ) Видяна 9050 пъти
iv_che - помощник
Тоест стеничката да е до нивото на мивката примерно ли, защото виждам че огледалото е по-назад сложено.
Galski - специалист
iv_che, малко по-висока ще дойде. Трябва да видите по спесификация вградените казанчета каква минимална височина им дават.
Около 1м. идва горния ръб на стената по спомени.
Здравейте прегледах написаното по тази тема и ми се струва интересно. Много хора имат този проблем с малките бани.
А сега за последното разпределение имам малко поразлично мнение:
1) Душът трябва да се разположи не на стената отсреща а на лявата стена - а) 75 см. е моного малко пространство за къпещ се; б) разполагайки душа на отсрещната стена намалявате разстоянието с още 10 - 15 см.;
2) Вратата при всички слачай трябва да се отваря навън, за да може да се направи нещо с тази баня.
3) Прочетох мненията за душа и това къде ще отиде струята и дали човек може да се изкъпе така. НЕ МОЖЕ ДА СЕ КЪПЕ ТАКА - имам предвид с това разположения на даша и с такива душове. Решението е в хидропанел с изнесен напред "тропически" душ. Веждах такива хидропанели и трябва да ви кажа, че бих посъветвал всеки да си сложи такъв: има с изнесен напред "тропически" душ, има подвижна "слушалка", има масажори за хидромасаж, корпусът е мого здрав - от алуминий; и накрая цената беше 380 лв.
Galski - специалист
Goti написа:
...
А сега за последното разпределение имам малко поразлично мнение:
1) Душът трябва да се разположи не на стената отсреща а на лявата стена - а) 75 см. е моного малко пространство за къпещ се; б) разполагайки душа на отсрещната стена намалявате разстоянието с още 10 - 15 см.;
...
Аз от това описание нищо не схванах! :? Може ли по-конкретно обяснение - особено по точка б).

Тема "Моля ви за съвети за план на малка баня+WC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: