Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
plamen6703 - майстор
preslav написа:
Допускам говорейки за фибран питащият да нарича така "стиропора", който може да се е "стопил".
Не допускаш ли, че не правиш разлика между фибран и стиропор :) Прочете ли като пише, че на вътрешната стена има " XPS" което е "фибран", а иначе всеки да му казва както иска, това си е негов проблем. Негов проблем е също дали ще остави този фибран на стената или ще си направи ремонта както се прави... Въпрос на разбиране, на възможности и на лично решение...
Желая успех в ремонта на новодомеца и каквото си направи със здраве да го ползва.
preslav - майстор
plamen6703 написа:
Негов проблем е също дали ще остави този фибран на стената или ще си направи ремонта както се прави... Въпрос на разбиране, на възможности и на лично решение...
Желая успех в ремонта на новодомеца и каквото си направи със здраве да го ползва.
Че кой му желае неуспех на новодомеца!
Не разбирам защо с такова упорство го караш да събори готовата работа, а после според възможностите си "да си направи ремонта както се прави".
Единственото, с което съм съгласен е, че е въпрос на негово лично решение дали да махне фибрана директно или първо да провери какво има зад него.
Аз само помолих за снимки.
infomar
Само за сведение - апартамента ми в Бургас целият е с вътрешна изолация "Депрон" 6мм. - външни и вътрешни стени и тавани на всички стаи, коридори - без банята. От горе гипсова замазка с мрежа и латекс. Вече 15 и повече години никакъв мухъл и миризма в нито една стая. Не виждам голяма разлика между Депрон и Фибран. Знам сам че миризма в стая се оправя с ново боядисване, "набие ли се" в стените, друго спасение няма.
plamen6703 - майстор
При мен направих външна топлоизолация на кошерите си с Депрон - 6мм. доволен съм от резултата, а и пчелите нямат никакви оплаквания.
Не използвах фибран, защото 2 см. ми идва повече, иначе разликата е само в цената.
Чувал съм и за топлоизолация с боя, гледал съм даже реклама - "боядисваш и топлоизолираш"...
Това също е вариант при ремонт, важно е като цяло да се получи плацебо ефекта :-D
Преди години минералната вода я продаваха в стъклени шишета и ме бяха покъсали да ги мъкна на баба ми, че само от такава вода не я болял стомаха... Писна ми и реших да почна да събирам капачки и да пълня от чешмата шишетата за минерална вода, че да ги пренасям само от едната на другата улица... Резултата продължи да бъде същият, баба ми чувстваше голямо подобрение от "минералната" вода на стомаха си :lol:
Аз също почувствах подобрение, че осем стотинки на шише ми оставаха в джоба и не мъкнех на ръце от града минерална вода :-D
В резюме, кой какъвто ремонт иска да прави и каквато изолация иска да поставя, важно е да вярва в това, което прави, вярата прави чудеса :-D
Ми днес пак ходих в жилището. Имаше двама майстора, единия прави бани, другия бояджия, че вземеха мерки там, че ще се боядисват 240 квадрата..
Та ви направих и снимки доколкото можах. Махнах още едно парче, казах им на хората за кво иде реч и казаха да не го махам тоя фибран и че миризмата ще изчезнела. Иначе влагоабсорбаторът като си бачка не се усеща миризма. Беше напълнил 3-4 литра за 30 часа ;d

Ето снимки:
http://dox.bg/files/dw?a=8f2e4a4db7
plamen6703 - майстор
Ванка, остави тия снимки, правиш основен ремонт на жилище... сваляй всичко до дъно и прави ремонт както пише по книгите, че да може после да ти мирише на ново и хубаво :)
Др. Ленин е казал, нова държава се гради върху развалините на старата... ние не го послушахме и вместо да градим се хванахме да доизграждаме и ето ти резултата :lol:
preslav - майстор
ivanivanov90 написа:
Ми днес пак ходих в жилището. Имаше двама майстора, единия прави бани, другия бояджия, че вземеха мерки там, че ще се боядисват 240 квадрата..
Та ви направих и снимки доколкото можах. Махнах още едно парче, казах им на хората за кво иде реч и казаха да не го махам тоя фибран и че миризмата ще изчезнела. Иначе влагоабсорбаторът като си бачка не се усеща миризма. Беше напълнил 3-4 литра за 30 часа ;d

Ето снимки:
http://dox.bg/files/dw?a=8f2e4a4db7
Благодаря за снимките! Утре ще ги гледам на голям екран и с очила, че до момента не видях мухъл и плесен, които ти вещаеше plamen6703.
Нищо няма да буташ по "фибрана" си - убеди ли се, че по-добре няколко ревизии, отколкото да бутнеш готова работа по нечий калпав съвет! Насочи се към други източници на неприятна миризма - изгнили врати, гнили каси на вратите, не помня каква беше дограмата, но гнилочи всякакви.
Имам съмнения и в посока на навдигнатия паркет - вече го няма, но споменът за кошерите на plamen, пардон миризмата, плацебото исках да кажа остава.
Не би ти навредила една дезинфекция с вар.
nikolov333 - майстор
Фибрана е лепен здраво и както трябва, но шпакловката май са я икономисали като операция.. :vom:
infomar
Това в долната страна водни тръби ли са дето минават до пода с фибрана? Ако са водни, да не са направили някакъв конденз по него и зад него в долната част. Виждам като цяло, че нямаш мухъл зад него.
За последно провери състоянието зад тръбите.

Когато си навреш носа в дупката, мириши ли ти на лошо или не :?
infomar, ами не мирише нито фибранът, нито в дупката.
Дограмата е ПВЦ, не е от нея. Вратите също са стабилни и не е от тях.
А долу тръбите са от домашно направено парно. Има ги по всички стаи и са здрави, не е проблем.
А, ако горе на другия етаж са имали преди авария и под техния паркет е имало нещо, може ли да слезе от тавана неприятна миризма долу при мене?
Мерси.

Тема "Авария от сифон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: