chapara написа:А можеш ли да посочиш примерна средна цена някаква за оглед и оферта? Вероятно НЕ.
Практиката обаче в България е такава, а във всички нормални страни офертите, двете (или трите, петте) се заплащат, както и огледите![]()
При избирането на дадения изпълнител, цената за оглед и офериране се приспада от крайната цена.
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Чираче
- майстор
27 мнения в "Въпрос за ценообразуване"
plamen6703
- майстор
Примерна цена за какъв обект, с каква площ, с колко помещения... с отделни оферти за различните видове дейности ли... Всичко това е губене на време и ако не се заплаща всяка кака Мара страдаща от липса на внимание може да те разкарва, да ти кима с глава насреща и да ти губи времето като се прави на възложител...
Chefo77
- майстор
Чираче написа: А можеш ли да посочиш примерна средна цена някаква за оглед и оферта? Вероятно НЕ.Ами примерно само да дойда до обекта ти, ако си в рамките на Варна, ти е 10 лева. Оттам нататък се начислява транспорт, ако си извън града. Най-често огледите са в удобно за мен време, не срещна ли разбиране, сиктирдосвам. Офертата в моя случай е безплатна, но при плочкаджиите има доста повече фактори и е нормално да се плаща.
Зная, че на наглярите не им се нрави да плащат за нещо, което физически "не си свършил", защото просто "не им идва" на акъла, че да идеш донякъде е свързано с разходи и ВРЕМЕ. А това, че огледът никога не е оглед, а винаги е минимум консултация, е друга бира. Да не говорим колко често клиентите са с интернет образование и огледът се превръща в изпит, на който най-често трябва да се бориш със знанията на форумните "експерти", образовали се на принципа ЕЖК.
preslav
- майстор
Чираче написа:Що си все на калъч бе човек, какво означава това "Вероятно НЕ", разбира се, че всяка дейност си има цена, а средната всеки може да си я изчисли на база от "да пием по една ракия", до 500 лв. на час + транспортни разходи. Аз съм от категорията събеседник алкохолик, но има и такива, които са от категорията ебач надомник - последно плочки ли ще се редят или пасианс?chapara написа:А можеш ли да посочиш примерна средна цена някаква за оглед и оферта? Вероятно НЕ.
Практиката обаче в България е такава, а във всички нормални страни офертите, двете (или трите, петте) се заплащат, както и огледите![]()
При избирането на дадения изпълнител, цената за оглед и офериране се приспада от крайната цена.
preslav
- майстор
Чираче написа:Така е. Много нагляри се появихме. Ама какви сме ние, че ще се бъркаме в сметките на другите. Ама хаАз до сега не съм забелязал някой да се нуждае от "безплатните" ти съвети, ама няма да ти чупя хатъра, бъди велик!![]()
От тоя момент спирам да давам безплатни съвети. Който иска съвет, да плаща. Независимо, че може да не се възползва от него. Така де, всичко струва пари.
preslav
- майстор
Чираче написа:Не ми се спори, едно е да "оскубеш", съвсем друго е да получиш възнаграждение за положен труд (умствен, физически, физиологически). Тъпото в нашата ДЪРжава (предполагам идва от ДЪРво) е, че физическият труд с години се ценеше повече от умствения - първото, което ми идва на ум е сравнението между заплатата на корпусника и на иженера в КЗ. Изобщо не казвам, че от корпусници няма нужда, но когато те станат по-инженери от инженерите ми идва в повече!preslav написа:Тъй де. И аз това казвам. Ама това не пречи да оскубя някой баламурник, ако реши да поиска съвет, оглед или оферта.
Аз до сега не съм забелязал някой да се нуждае от "безплатните" ти съвети, ама няма да ти чупя хатъра, бъди велик!![]()
![]()
Помниш ли темата за това как да предотвратим висването на градинската порта?
Тема "Въпрос за ценообразуване" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература