• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Time2Burn - специалист
Това не е рогов сифон. Аз не се сещам как можеш да спреш миризмата. Сложно е да сменяваш сифона, но според мен това е единствения начин да спреш миризмата на канал. Странно но такива сифони не съм виждал да се използват в жилищна сграда. Съжалявам но не мога да помогна :(
emergency_bg - специалист
:) няма проблем, ще си стоим с нашето "решение". Блокът е ЖСК и не знам защо са го направили така навремето. Все пак благодаря за помоща.
Palawnik - специалист
Провери дали тръбата на последния етаж не е запушена. Ако е запушена я изкарай като комин.
Нещо ми се струва че не е както трябва в този сифон. Какво е това синьото. Има нещо синьо там където трябва да е водата?
emergency_bg - специалист
ами това маи си е пвц тръбата
Palawnik - специалист
И аз доста години имах този проблем. През зимата се ядваше. Вода се задържаше. Ама през лятото беше ад.
Помисли как да направиш така че да се задържа вода вътре. Някак да сложиш допълнителна прорязана тръба или нещо от този сорт.
Моя проблем го реших със смяна на сифона. Като гледам от снимката няма да е толкова трудно.
Успех
galin.com - специалист
Адски ми е познато. Това е зазидан сифон. Голяма глупост е направил майстора. Онова металното (ръждивото) на снимката е стар модел сифон с воден затвор по периферията и долно изтичане. Но като изпълнение е ужасно, защото водата е малко и за 3 дена лятото се изпарява.
Така както го е направил майстора дефакто нямаш сифон а тръба.
Няма спасение както каза по-горе Time2Burn - лошо. Чук, къртач, нерви и благословии по майстора са единственото решение според мен.
kaltchevmg - специалист
ако още не се решили проблема може да направите следното:
1. намерете тръба с размерана металната тръба (или на синята тръба)
2.напъхайте я в металната тръба така че да не останат неуплатнени места между двете тръби (за да не падне в канала и забодете напречно пирон или нещо подходящо) уплътнете със силкон или гума
3.купете стандартна капачка от магазина така че пръстена да захлюпва тръбата която монтирахте
4. налейте вода и готово
прилагам снимка (зеленото е водата)

Прикачен файл

sifon.jpg
sifon.jpg (42.02 KиБ) Видяна 5034 пъти
  • 1
  • 2

Тема "миризма от банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: