• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
emil_v r - майстор
До 1 година стената пак ще падне, плочките ще се напукат , не се подпирай на нея . Купи си резервни плочи за тази стена само , докато още могат да се намерят . Проблемът не е в термоустоичивост , а темп. деформации .
Манчо - напреднал
emil_v r написа:
До 1 година стената пак ще падне, плочките ще се напукат , не се подпирай на нея . Купи си резервни плочи за тази стена само , докато още могат да се намерят . Проблемът не е в термоустоичивост , а темп. деформации .
не помня досега да е падала,но щом казваш ще си купя нови ПЛОЧИ
emil_v r - майстор
Аааъ , извинявай , не ми обръщай внимание :sad:
EDI - майстор
Емо е прав.Дори и ФЛЕКС-а да поеме част от деформациите, съществува опасност от отделяне на лепилото от основата и дори на огнеупорната смес от стената.
$64EN - специалист
нищо не е невъзможно , тъка че може наистина да се презастраховаш като си купиш резервни плочки за проблемната стена
Манчо - напреднал
emil_v r написа:
Вече си купих резервни ,но това според мене решава проблема частично и си задавам въпроса "всеки път ли ще е така?" :? Видях такава зидана камина облепена с плочки и ми казаха че няма да имам проблеми,дано са прави!
EDI - майстор
Не е казано, че ще паднат, а че има опасност.Зависи от температурната разлика при нагрята и студена камина и времето за температурните колебания.Ако примерно се пали с "тих" огън, без шоково нагряване е по-добре.Ако има шоково нагряване/буен огън при студена камина/ тогава е по-опасно.Но ФЛЕКС-а е гъвкаво лепило и позволява известни деформации.Освен това, на снимката ти се вижда фугата между тухлите на горивната камера.Не знам как реши този проблем, но щом е пробило, пак може да стане.
Манчо - напреднал
Все 0ще нямам проблеми със стената или плочките ,такаче за мен този вариянт е успешен.Предстои да слагам водна риза на камината,което ми решава евнтуален проблем на 100%.Да живее Българската армия :lol:

Прикачен файл

Ч.Р.Д. Сашко-1 годинка 100.jpg
Ч.Р.Д. Сашко-1 годинка 100.jpg (172.5 KиБ) Видяна 6721 пъти
  • 1
  • 2

Тема "термоустойчиво лепило" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: