• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
kozl - майстор
нед дек 06, 2020 5:59 pmtorbalan написа:
Откакто съм открил течния уплътнител за резби - друго не ползвам.
За предимства, калчищата не се сещам да имат пред другите методи. Ако бяха толкова супердупермегахипер - никой нямаше да се занимава с тефлонови ленти, конци, течни уплътнители и т.н.
jekasus написа:
torbalan написа:
по-добре разкарай калчищата.
Глупости, най стабилно уплътнение от всички известни...
Сериозен недостатък е, че след време връзката може да се окаже трудно разглабяема.
ППРа не позволява нито да нагряваш, нито да употребвяш сила до безкрай.
А тапата се слага, когато се предполага, че ще се доизгражда нещо в бъдеще или е оставен резервен извод.
Аз па откак го открих тоя течен, но вече удървен уплътнил на бойлер Елдом - неръждавейка към предпазния вентил и се зарекох такова да не ползвам.
Едвам го развих тоя вентил, даже го деформирах от напъване.
Вече ползвам тефлонови конци. По лесно от калчища и тефлонова лента, но пък е значително по-скъпо.
kr1100 - майстор
kozl ..Вече ползвам тефлонови конци. По лесно от калчища и тефлонова лента, но пък е значително по-скъпо.[/quote написа:

Все пак уточни за PTFE конци, защото много смятат кордата Локтай 55 за такава , а тя е полиамидна.
Знзм мн. добре тефлоновата корда от 2005/6г./не цитирам име за да няма реклама. Започва с Twin..../Позволявас по-гоялм ъгъл на завъртане напред /назад, издържа на по-висока температура.Първоначално беше 175м опаковката./
zz_stefanov - майстор
Не бих казал че 150 м конец за 20 лева е скъпо.
jekasus - майстор
zz_stefanov написа:
е скъпо.
На 2 цола тръби няма да е евтино :-D
torbalan написа:
Сериозен недостатък е, че след време връзката може да се окаже трудно разглабяема.
На сухо кой върти кълчища?
kozl написа:
Аз па откак го открих тоя течен, но вече удървен уплътнил на бойлер Елдом - неръждавейка към предпазния вентил и се зарекох такова да не ползвам.
Нагряване, пистоли за горещ въздух са по-евтини от горелките.
Stern99 - специалист
Ето това се получи
Прикачен файл:
IMG_20201208_185851.jpg
  • 1
  • 2

Тема "Затапране на изводи за бойлер, който ще се монтира при необходимост." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: