Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
krasi92 - майстор
Помисли малко де.Кое тръгва автоматично
mower - напреднал
вт фев 09, 2021 11:52 amkrasi92 написа:
Помисли малко де.Кое тръгва автоматично
Ако въпроса е към мен и правилно съм го разбрал,автоматично не ТРЪГВА, а ПРЕВКЛЮЧВА. Когато водата е настроена да тече през душ питата,след спирането и бутона автоматично превключва към слушалка с цел при следващо пускане да не текне първо през питата.
Аз ли съм прекалено малоумен и не разбирам какво се опитвате да ми кажете (с някаква ирония) или се захапахте за "автоматичен" ?
krasi92 - майстор
Виж сега точно към теб е въпроса. И не се притеснявай. Важното е да сме живки здрави
radius - майстор
Абе честно казано, не разбрах що се издразни Чапара на терминологията, ама автоматичен ли е - да , превключва ли - да, що да не е автоматичен превключвател?!
Много ме дразни тая функция, даже май бях пускал тема как да я елиминирам и засега съм, както описах, с парче тръба.
За слабото налягане според мен се имаше предвид, че изобщо няма да тръгне към питата вода.
chapara - майстор

Ако въпроса е към мен и правилно съм го разбрал,автоматично не ТРЪГВА, а ПРЕВКЛЮЧВА. Когато водата е настроена да тече през душ питата,след спирането и бутона автоматично превключва към слушалка с цел при следващо пускане да не текне първо през питата.
Смесителя на Видима не е така. А смесителя с термоглава на Видима има две позиции, за пита и за чучур, на която позиция го врътнеш от там теква смесената вече вода. И никой не те захапва, просто въпроса ти е объркващ. Бъди здрав.
chapara - майстор
вт фев 09, 2021 4:00 pmradius написа:
Абе честно казано, не разбрах що се издразни Чапара
:
Хич даже, просто се наложи да прочета питането пет пъти за да хвана смисъла. И да пускал си тема и в нея се разбра че Видимските могат да работят по два начина.
mower - напреднал
вт фев 09, 2021 4:01 pmchapara написа:

И никой не те захапва, просто въпроса ти е объркващ. Бъди здрав.
Може би е така,извинявам се за което. А това което казваш за смесителите на Видима,не се ли води просто най-обикновен механичен бутон?
Тази терминология и на мен не ми харесва,но така е написана навсякъде в описанието по сайтовете за продажба на смесители.Не съм си я измислил аз.
И на мен ми се иска бутона да е механичен и да я няма тази щуротия "Автоматичен превключвател",но на всички смесители на които се спра (Grohe) са все такива и май "ще си вкарам главата в торбата"...
radius - майстор
Темата, за която говоря, е за смесители Grohe. А за видимските бях питал нещо друго - за патрона и ненужната, според мен първа степен (ако я има изобщо).
jekasus - майстор
вт фев 09, 2021 10:10 ammower написа:
Относно налягането,искаш да каже,че под 1-2 бара налягане е възможно първо да текне от питата,а не от слушалката?
По принцип това е изключвател, а не превключвател.
При низко налягане вероятноста да не държи в изтеглено положение е голямо, например някой в кухнята да пусне вода, и из-за пада на налягането тоя бутон да се върне в нормалното положение, и вместо да тече вода от питата, ще текне пак от слушалката - затова споменахме щипки и парчета ф16 тръба.
radius написа:
. А за видимските бях питал нещо друго - за патрона и ненужната, според мен първа степен (ако я има изобщо).
За еко режим? Не знам темата, под дръжката си има една щракалка, която се маха и няма повече първа степен.
Ако за това става въпрос? :?
chapara - майстор
При Видимските бутона може да се изтегли за да тече от питата, но с звъртане в изтеглено положение по посока на часовниковата стрелка на четвърт оборот, бътона остава застопорен и налягането не влияе и дори при спиране на водата после си тръгва от питата. Не знам що се хвърляте на Гроета и други чи.кии. Видима са американски разработки. Почти всички знаят с какво се занимавам и у нас съм на всякъде с Видимски батерии. Имам вграден смесител. В началото бях с такъв като от снимката , а после го смених на същата кутия която е вградена с термо глава смесител. Подръжката е по възможна, 5 год. гаранция, луксозно изпълнение. Но всеки си знае. Успех със щипките и Гроето. :roll:

Тема "Автоматичен превключвател при вграден смесител за душ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: