• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
iliana - специалист
така е само че ако се пада някъде зад моноблока няма да се вижда
ама свършен факт
все си мисля че премислям нещата и накрая все се оказва че нещо не съм домислила
SHL - специалист
Извода за казанчето ти е оставен ненужно високо - права си да се кахъриш. Оставя се на 50-60см. от пода. Ако тоалетната ти е с долно захранване се оставя ниско долу.
Изображение

Изображение

Хубаво е когато се прави водопровода да се знае, точно къв е моноблока ( странично или с долно захранване. ) и да се остави захранването на подходящото място. Ето и случай, когато водопровода е направен предварително и по-късно клиента си купува този моноблок със долно захранване.

Изображение

Относно стандартите за батерии: за мивка, когато батерията е стенна, изводите се оставят на 105см., а за душ-батерия стандарта е 0.85см. Изводи за стояща на мивката батерия се оставят над канала ф50 на 0.60-0.65см. от пода. Самия канал на мивката се фиксира на 0.55см. от пода.
iliana - специалист
SHL много благодаря за инфото
е кажете ми как да не се ядосвам
мислех че като плащам на майстор трябва да знае
абе да ви кажа няма майстор след който да не съм с еядосвала
в банята тоя дето ми лепи плочките нестига че 3 седмици ги лепи ами на пода гледам криви-стените не били прави
ами 30 торби теракол отидоха как пък не ги изправи
и му ги изкъртихме-лепи наново
SHL - специалист
iliana написа:
SHL много благодаря за инфото
е кажете ми как да не се ядосвам
мислех че като плащам на майстор трябва да знае
абе да ви кажа няма майстор след който да не съм с еядосвала
в банята тоя дето ми лепи плочките нестига че 3 седмици ги лепи ами на пода гледам криви-стените не били прави
ами 30 торби теракол отидоха как пък не ги изправи
и му ги изкъртихме-лепи наново
Почти няма баня в която стените да са прави - казвам, почти. Задължение на всеки майстор е да ги забележи и да си ги изправи ! А за правите ъгли на стените, където има душ-кабина или вана или шкав-мивка да не говоря - задължително се проверяват и в 90% от случайте се регулират. Иначе после се отварят големи фуги, между стената и ваната, да речем...
Последна промяна от SHL на съб ное 10, 2007 8:53 pm, променено общо 1 път.
iliana - специалист
а отонсно моноблока нестига че е с долно свързване ами кранчето ми е оставено от другия край
е като не съм го купила навреме
поне да не беше толкова високо
идея за скриване на връзката???
едва ли............
SHL - специалист
iliana написа:
а отонсно моноблока нестига че е с долно свързване ами кранчето ми е оставено от другия край
е като не съм го купила навреме
поне да не беше толкова високо
идея за скриване на връзката???
едва ли............
На самия моноблок, може да има една тапа от другата страна - тя е предвидена за смяна на страната за свързване на крана. Отваря се казанчето и се отвива поплавъка. Махаш тази тапа и слагаш механизма с поплавъка на нейно място. Поне проблема с кранчето на другия край не е проблем :)
Що се отнася до височината на подаващия кран, ако плочките на са стигнали до там ви съветвам да разкъртите и да го свалите ниско долу. Работата отнема около 2-3 часа.
iliana - специалист
няма тапа
отвора е на горната част на моноблока отдолу там където се свързва с долната до него и само една дупка
а плочките вече са налепени
мисля че ще изхабя повече нерви
ама като си помисля че ще го гледам години години
  • 1
  • 2

Тема "относно моноблок и мивка в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: