Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
desss - специалист
n_a написа:
Тази лайсна неизбежна ли е?
еми отпред са си просто две залепени стъкла, вижда се и лепило ли е силикон ли е тва между тях не знам. човек може да се среже всеки момент, няма как да го оставим така :)
Emerald написа:
Десс, много приятна гама, надявам се че е реално цветопредаването на снимките. :) Кажи, как е закрепен плотът към триплекса? Дебелината на триплекса каква е? Тониран изглежда? Облицовката на плота ми харесва. Ще чакам да покажеш всичко в завършен вид.
цветовете са си такива, сивкаво-бежови плочки на райета и кафяво прозрачно стъкло, както се вижда на снимките. само на последната плочките са излязи кафеникави, но е от апарата :) реших да ги залепим шахматно, стана като пано, на мен лично много ми харесва :) в коридорите и кухнята съм с абсолютно същите, само че са кафяви.
триплекса е 5мм кафяво и 4мм прозрачно, най-обикновено стъкло, общо 9,4 мисля. закрепен е з апода и стената с лайсни, които останаха в плочките.
стената зад плота сме я зидали наново с итонг. плота е лят отделно и при зидането го вградихме в стената. триплекса го сложихме вчера, и си беше изчислен максимално да е приближен към плота. днес майстора напълни между плота и триплекса с фуга, за да се вижда откъм душа бежавото от фугата, а не сивото от цимента.
а облицовката на плота е от фриз към тия плочки. просто съм ги подредила така, утре ще се облепя всичко.
после ще нащракам снимки и ще си направя тема за моя ремонт :)
elby75 - специалист
а колко квадрата ти е банята и имаш ли намерение да слагаш някакви мебели
Аз мислех да оставим преградата за накрая ,но оттук виждам,че вие сте започнали с нея.
Дай схемка на банята и снимки на цялата с мивката и т.н.
благодаря ти ,цветовете са супер и плота също.
desss - специалист
банята ми е почти 6 квадрата. под плота мисля да си поръчам едно ниско шкафче с две чекмеджета, на метални крачета. над мивката ще е огледалото, а вляво, между огледалото и тая преградна стена мисля да си поръчам две кубчета /все едно две малки квадратни шкафчета 30/30, обаче без вратичките - виждала съм го на снимка и много ми хареса, но за съжаление не съм я копнала да ти я покажа/.
днес налепиха плота, утре като фугират ще сложим и мивката и ще щракна пак няколко снимки.
схема нямам време да чертая, извини ме :) тук във форума мярнах баня с абсолютно същото разположение, ако я намеря ще ти дам линк. така както се вижда на снимката, като вляза от вратата насреща ми е плота, вляво е душа, а вдясно до плота е тоалетната чиния. бойлера ще е точно над вратата, хоризонтален. туй то :)

п.п. ето, намерих я http://www.napravisam.bg/forum/files/15_392_584.jpg
само че на мен вратата ми е където е закачалката за хавлии, и нямам прозорец. останалото общо взето е същото :)
elby75 - специалист
благодаря ти,ще чакам снимки.
Аз точно тази баня си харесах.
Моето разположение е същото като твоето,но явно е по-малка банята,защото нямам място за тоалетна.
Моята е 1.30/205.
maxp - напреднал
Едно предложение от мен,стъклото е 10мм и е закалено,захванато е с конзоли за стъкло към стената и пода.

Прикачен файл

DSC00011.jpg
DSC00011.jpg (104.03 KиБ) Видяна 12884 пъти
elby75 - специалист
такова нещо искам,но може ли да се поръча в матов вариант и къде в софия
благодаря
desss - специалист
и аз мислех да си поръчвам закалено стъкло, но ме беше страх, че може да се счупи. то аз ще внимавам, ама детето... :| триплекса поне само се напуква, затова заложих на него :)
maxp - напреднал
elby75 написа:
благодаря
Магазина е Гласмания намира се на кръстовището на Гео Милев и Коперник,там правят всичко :)
Emerald - модератор
elby75 написа:
благодаря
Премисли нещата отново относно матовото стъкло! Основното предимство на такава преграда е това, че е прозрачно и визуално не ти изяжда пространството. Ако банята ще се ползва от други членове на семейството докато някой се къпе и желаеш на всяка цена да преградиш с матово стъкло (отчитай че силует пак ще се вижда дори с матово), то варианта сам да си го направиш е много препоръчителен. Сега има абразивни пасти, с които можеш да матираш без проблем стъкло и да направиш какъвто желаеш рисунък на него. Резултатът няма да се отличава от обработено с пескоструйка стъкло. Това дава големи възможности за декорация на стъклото.
desss - специалист
Emerald написа:
Сега има абразивни пасти, с които можеш да матираш без проблем стъкло и да направиш какъвто желаеш рисунък на него. Резултатът няма да се отличава от обработено с пескоструйка стъкло. Това дава големи възможности за декорация на стъклото.
има ли някъде показано как се прави? :)
п.п. мерси за филмчето за боичките :) ама много шаренко за моя вкус :razz:

Тема "Преградна стена за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: