n_a написа:Тази лайсна неизбежна ли е?еми отпред са си просто две залепени стъкла, вижда се и лепило ли е силикон ли е тва между тях не знам. човек може да се среже всеки момент, няма как да го оставим така

Emerald написа:Десс, много приятна гама, надявам се че е реално цветопредаването на снимките.цветовете са си такива, сивкаво-бежови плочки на райета и кафяво прозрачно стъкло, както се вижда на снимките. само на последната плочките са излязи кафеникави, но е от апаратаКажи, как е закрепен плотът към триплекса? Дебелината на триплекса каква е? Тониран изглежда? Облицовката на плота ми харесва. Ще чакам да покажеш всичко в завършен вид.

триплекса е 5мм кафяво и 4мм прозрачно, най-обикновено стъкло, общо 9,4 мисля. закрепен е з апода и стената с лайсни, които останаха в плочките.
стената зад плота сме я зидали наново с итонг. плота е лят отделно и при зидането го вградихме в стената. триплекса го сложихме вчера, и си беше изчислен максимално да е приближен към плота. днес майстора напълни между плота и триплекса с фуга, за да се вижда откъм душа бежавото от фугата, а не сивото от цимента.
а облицовката на плота е от фриз към тия плочки. просто съм ги подредила така, утре ще се облепя всичко.
после ще нащракам снимки и ще си направя тема за моя ремонт