• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
kozl - майстор
Огледайте и вертикалната ъглова фуга м-у бяла и синя плоча. Възможно е от там да влиза вода от пръските по стените.
Durlioburlio - напреднал
пон юни 12, 2023 12:19 amchapara написа:
Ох, мъка и некадърие :shock:
Да възможно е и от там да е, а и от къде ли не, като гледам изпълнението. Кухини на корем. Къде на снимката виждате хидроизолация?. Това се измазва до кутията за вграждане, с хидроизолация се монтира мембрана в/у кутията и т.н.т.
С две думи, двойка за изпълнение!!!
За съжаление, очаквайте още проблеми.
УжасТ! Бавно, скъпо, но за сметка на това некъдърно!
В интерес на истината, аз съм си виновна, че се доверих на препоръчани майстори и не им следих работата всеки ден.
Ама то да е само банята…
Както и да е.
Какво да направя сама, че да закърпя положението 4-5 години докато събера пари за къртене?
Ще изчистя фугите, ще префугирам, а тези дупки по отворите с какво да ги запълня?
Да уплътня само капачката със силикон да не влиза вода?
Mitashki_MM - специалист
Хората дето са корифеи по баните - това нещо може ли да е просто мухъл, който се развива във фуга, която се е получила порьозна, водата попива в нея в дълбочина, стои си там и така почват да се развиват тия гадории? Възможно ли е реално да няма проблеми зад самите плочки? Една наистита максимално приближена снимка може би ще помогне.
Durlioburlio - напреднал
пон юни 12, 2023 9:47 amMitashki_MM написа:
Хората дето са корифеи по баните - това нещо може ли да е просто мухъл, който се развива във фуга, която се е получила порьозна, водата попива в нея в дълбочина, стои си там и така почват да се развиват тия гадории? Възможно ли е реално да няма проблеми зад самите плочки? Една наистита максимално приближена снимка може би ще помогне.
Прилагам още снимки. Не ми позволява голям обем, надявам се да се види добре.
Прикачен файл:
plo.jpeg
Прикачен файл:
dr.jpeg
Прикачен файл:
pllo2.jpeg
Mitashki_MM - специалист
Вярно, че от снимките не става супер ясно, но поне на мене тази фуга ми стои доста зърнеста. Драскате ли я с нокът / капачка от химикалка? Някъде на пода като капнете няколко капки вода върху самата фуга те остават ли отгоре за примерно минута? Самата фуга променя ли си цвета когато е мокра?
Durlioburlio - напреднал
пон юни 12, 2023 10:36 amMitashki_MM написа:
Вярно, че от снимките не става супер ясно, но поне на мене тази фуга ми стои доста зърнеста. Драскате ли я с нокът / капачка от химикалка? Някъде на пода като капнете няколко капки вода върху самата фуга те остават ли отгоре за примерно минута? Самата фуга променя ли си цвета когато е мокра?
Да, стои доста зърнеста и пореста. Не съм я драскала с нищо. Променя цвета, но на другите места изсъхва до час. Само това петно си стои
Mitashki_MM - специалист
Без да съм топ специалист ми се струва, че може в това да е проблема. Няма да ви струва кой знае колко да изчоплите внимателно фугата от ъглите, да почистите хубаво мястото вкл. и с разтворител и да си нанесете там санитарен силикон или полиуретан.
Durlioburlio - напреднал
пон юни 12, 2023 11:25 amMitashki_MM написа:
Без да съм топ специалист ми се струва, че може в това да е проблема. Няма да ви струва кой знае колко да изчоплите внимателно фугата от ъглите, да почистите хубаво мястото вкл. и с разтворител и да си нанесете там санитарен силикон или полиуретан.
Т.е. Да сложа силикон под фугата? Правилно ли разбирам? И от горе фуга пак?
chapara - майстор
Като начало Миташки ти е казал.
Купи ,,скрапер за почистване на фуги",така го търси в Гугъл, и един макетен нож. Изчегъртай всичко съмнително поне в душ зоната. Префугирай, има главна тема в ,, Баня" в подфорума по въпроса за фугиране.

Ако нещата продължават, не цапай капачката със силикон, махни я, замажи дупката и импрегнирай с хидроизолация така че капачката да го скрие. Може дупката преди замазването да я напълниш с фибран и отгоре полиуретанов уплътнител.
По принцип дупката е фрапантна. Прави се с фреза, кръгла и се уплътнява са.мо останалата фуга.
Възможно е проветрението да не е достатъчно. Снимай вентилатора.

Има вентилатори които сработват по влага, малко са скъпи, нооооо👍
chapara - майстор
пон юни 12, 2023 11:44 amDurlioburlio написа:
пон юни 12, 2023 11:25 amMitashki_MM написа:
Т.е. Да сложа силикон под фугата? Правилно ли разбирам? И от горе фуга пак?
Банята на гипсокартон ли е?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

Тема "Мокро петно на фуга" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: