ср юни 21, 2023 9:43 pmGRENLOULD написа: Благодаря за инфлацията. Интересува ме, след като бойлера е на 3-тия етаж, там го държите в отделно помещение само него ли, тоест помещението е само за бойлера и там няма баня? И колко литра е самият бойлер? Ние вкъщи също сме на 3-етажа, но на този етап 3-тия етаж не съм го ремонтирал и за това мисля да използвам само 1-ви и 2-ри, като бойлера мисля да стои на 1-ви етаж в отделно помещение извън банята. Иначе знам, че е субективно спрямо домакинството според членовете в семейството, но чисто информативно. В нашето домакинството сме 5 , та и за това си мисля, че 200 литра може и да стигнат.
ср юни 21, 2023 9:51 pmbrassSob написа: Така и така ще го правиш, защо не си пуснеш и рециркулация, за да не чакаш топлата вода. Ако мислиш да го караш на ток 200 литра мисля, че ще ти е добре. Ако слагаш слънчеви панели занапред по-добре 300л.+1 за рециркулация щом имаш още един етаж. Сложи и на третия колектор, дебела изолация върху основното трасе между колекторите и връщащата тръба. Другите и без изолация не са фатални. Захранващата тръба до бойлера също я пусни 3/4. Цената не е чак толкова висока и ще се избие от икономиите.