• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Gatta_Negra - напреднал
нед сеп 03, 2023 5:16 pmjekasus написа:
Плочки трето качество(трета, десета), обикновен фаянс, а не гранитогрес.
Вероятно ' примоция' , но виновни - сграда, лято, и разна там уйня....
Този, дето лепил, виновен само за това, че е налепил тоя боклук на стените, а трябваше да откаже...
Ми изобщо не са били на примоция, аз на примоции не пазарувам.
Не знам защо мислех,че не са фаянс. Благодаря за отговора.
Последна промяна от Gatta_Negra на нед сеп 03, 2023 9:54 pm, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Покажи снимка на плочка с пукнатина, тъй, заради любопитството ни. Инак, както го описваш, са виновни самите плочки. Ако имаш касова бележка, нещо идентифициращо плочките, покупката и продавача, можеш да претендираш обезщетение, включващо и труда и другите консумативи, Тегава работа. Инак, освен визуална забава, надали са баш "опасни"
chapara - майстор
Фаянс👍както каза колегата, но се озадачавам точно те да предлагат такава стока :?
Gatta_Negra - напреднал
Не съм на "обекта" днес, но ще гледам да снимам тия дни и ще пусна близък план на няколко плочки.
Оправям заглавието тогава, нямам представа защо съм решила, че са гранитогрес. Благодаря за уточнението.
И не,и аз не мислех, че баш тия ще ми продадат яко боклук, явно не е невъзможно.
Ако и да не са опасни, егате тъпнята, чисто нова баня и вече с напукано, да ти убие кефа.
Айде, ще ги сваля от стената с козия крак, в беса си. А къде да търся човек за една стена, 2х2 метра, тва е безумно. Ще каже човек "цигански работи ", ама чисто нова баня, апартаментът е вече боядисан, сега да я къртим, абсруд някакъв.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
нед сеп 03, 2023 10:04 pmGatta_Negra написа:
... А къде да търся човек за една стена, 2х2 метра, тва е безумно. ...
А, виж заглавието на форума :-)
Gatta_Negra - напреднал
нед сеп 03, 2023 10:05 pmn_a написа:
нед сеп 03, 2023 10:04 pmGatta_Negra написа:
... А къде да търся човек за една стена, 2х2 метра, тва е безумно. ...
А, виж заглавието на форума :-)
Е да де, да. То така ще стане, като шпакловането, боядисването и още куп неща, ама ...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
нед сеп 03, 2023 10:09 pmGatta_Negra написа:
...

Е да де, да. То така ще стане, като шпакловането, боядисването и още куп неща, ама ...
Изображение
Aз го харесвам с водка и грейпфрут, но всъщност няма никакво значение, знаеш...
chapara - майстор
Черно коте или Црна маца,може би ако беше попълнила почти всичко при регистрацията, местоживеене щеше да е по различно :? Да ти препоръча човек някой съвестен фаянсаджия. Не визирам себе си, леко съм контузен и не поемам ангажименти.😉
Gatta_Negra - напреднал
Ау! Бързо възстановяване желая!

В София, в източните квартали се развива драмата.
От телефон се регистрирах, за това са липсите, не съм внимавала. За което поднасям извинения.

Две седмици, това веднага след като мина електриджията , ние с с половинката шкурихме, шпакловахме и боядисвахме, в някои дни от сутрин до вечер, с тия чупки около вратите кошмарни, и разните му ъгли ,первази, цокли и що ли не. И двамата нямаме опит, но започнахме, понеже аз лежерно рекох и отсекох че повече с майстори няма да се разправям,да следя, да "им се мешам",да чувам "тва не може да стане", да се нервирам за неспазени уговорки, а че и след почти една година и нещо чакане на тая баня вече искам да започна да имам и личен живот, не само да мисля за Ремонта, цените, срокове.. Заявих,че с тия простички неща някак ще си се оправяме сами. Грозно, криво, наше си е. Ама да, ама толкова големи площи (цели стаи) за такова кратко време и с моя минимален опит- озъбих се Щото едно е да монтираш етажерки, да си боядисаш освежително, да нанесеш примерно термо-мазилка на здрава стена, да боядисаш врати, в свободното си време (това знам как става), а друго е на стени на дупки, с винервайс, блажна боя, остатъци от ламперии и канали за запълване...и вся и всьо, абе с една дума -изсилих се.
Знаете каква е работата , няма на вас да обяснявам.
Също си признавам, че на последната бяла стена докато мазах латекса ревах, щото си пазех чистото мече за зелената боя, а на бялото попаднаха песъчинки, от една конзола на стената някак се изръсиха и ми скъсаха нервите, там тая стена е с песъчинки и това е положението.
А зорът е, че тия дни чакаме един човек пък за циклене на паркет, те стаите са малки и той ще ни вмъкне между обектите , та беше важно скоростно да оправим до първа ръка боя,че да идва.
И Понеже да няма излишни вещи по враме на цикленето, още не сме взели хладилник. В тая жега мажи, поти се като прасе, пий топла бира, яж гадна готова храна, че и основната работа трябва да си гледа човек...
Ми писна ми. В чтък вечерта като видях тия красоти просто нагънах топлия джин от шишето, признавам си, даже лимон нямах. Аз вече избирам пердета, а то пак ще къртим. Кеф!
В петък сутринта звъннах на майстора, с когото много културно се разделихме през Юли заради несъответствие в представите му с моите представи за срокове (почната е банята 2022-ра г и след началото на разрива паркет наредиха и смениха ел. от юни насам други хора), той радушно обеща в събота да дойде да огледа и не мъцна повече. Не е имало скандал, с деца е човекът, та е вероятно уикенда да е решил да си ги види все пак, разбираемо.
Ама нещо днес се фрустрирах и реших да опитам да събера информация тук-там, да речем, аджеба каква ли може да е причината тая нова баня да се пука. Иначе за протокола , знам го как работи от години, и да речем, ако бях убедена, че твърдо той е виновен, нямаше да пиша тук изобщо.
Абе тъпа история.
Ще опитам да го помоля още веднъж да дойде да ми съдейства да заведем рекламация, макар,че примерно Феникс като чуят за фаянс лепен с флексово изобщо спират да слушат. Вероятно е и тия да са така.
:? Ще се изложа, обаче наистина не искам да се уча да лепя плочки, да заварявам и да гладя. Нека има нещо и за другите в един ремонт, а?
Lutchezar - майстор
Докато са чисти пукнатините в гланца, според мен може да се запечат. Нещо от типа на пълнеж за пукнатини в автостъкла, там с ултравиолетова светлина се активира лепилото. Другото е тип восък, но ако е мазно може да проникне навътре и да промени цвета основата. Това са само теории в главата ми.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Помощ! Пукнатини в глазурата на плочки - италиански фаянс)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: