• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ironlady - модератор
=D> Аплодисменти...Получило се е страхотно,но ти си го знаеш :)
Овации за прекрасния материал и за перфектния резултат.

Нов съм във форума и именно този постинг ме провокира да се включа малко по-активно.

Предстоят ми довършителни работи и се надявам да има какво да показвам - от самoразливащи замазки до полагането на керамика, паркет и прочее.

Обратно по темата.

Адмиирам смелостта на sevar да "внедри" в банята нещо толкова капризно, каквото е масивното дърво. Ще е интересно да видя как изглежда шкафа след година/две. Не би трябвало да има сериозни поражения, но като се вземе в предвид хидроскопичността на дървото...

Така - тъй като ми предстои довършване на мокро помещение и аз съм изправен пред същата дилема - какъв шкаф.

Почти всичко, което съм прегледал досега или ми изглежда прекалено кичозно, или абсурдно скъпо.

Съвсем естествено - ще мина по пътя на sevar и ще се опитам направя сам това, което най-би ми допаднало.

Дори и в малките градове вече има магазини за качествен обков, така че механизми за шкафове бол :)

Има и огромен избор от водооблъскващи масла и вакси, които (надявам се) успешно биха предпазили дървото от влага и вода.

А най-хубавото е, че вече нямаме ограничения и за цвят. Така че с две ръце гласувам за повече добре направени в домашни условия мебели за баня, за сметка на пластмасовите боклуци, които се опитват да наложат като единствен избор.

Ето и пример за това, че каквато и цветова гама да сте избрали за банята си, има и подходящ лак/вакса за дърво.

Изображение

Още веднъж, благодаря за мотивиращия постинг и най-тържествено обещавам да ви държа в течение с моя ремонт. Ако не друго, поне ще има нагледен материал как не се правят нещата :)
sevar - специалист
Благодаря за отзивите ;o)))

Приключих с шкафа и поставката за огледало, най-накрая. Като цяло се проточи доста във времето, макар че чистата работа е не повече от един ден.

Искам да споделя основните изводи за мен след този шкаф. Досега не се бях сблъсквал толкова конкретно с дърводелството, та затова някои неща ми направиха впечатление. Дано да са от полза на някои.

1. Грунда задължително е 2 ръце. С разлика в полагането им поне 24 часа. След това минимум 48 часа съхнене.
2. Лака (поне този на Sadolin) 3 ръце. Разлика в полагането също от по 24 часа. След всяка ръка трябва да се направи междинно прешлайфане с шкурка 180 или 200, веднъж по посока на шарката на дървото. Крайното съхнене да е поне 72 часа.
3. Лака се полага само с четка, по посока на шарката на дървото, не напречно.
4. Внимавайте с готовите плотове, почти винаги са криви и изметнати. Различават се често и по широчина.
5. При рязането, дървото се "роши" там къде излиза триона, от страната от която влиза сряза е перфектен.
6. Ако имате циркуляр, супер - ако не, задължително трион, със зеге не става, бяга правата линия и почки винаги става криво.
7. Ако искате страните да имат хубава дървесна шарка, не използвайте непромазан естествен фурнир. Надува се и става доста грозно. Продават се тънки (има и по 2-3 мм) летви, залепват се с лепило за дърво и стават като част от плота.

Общо взето с това най-много брах ядове.

Дано да е от полза на някой ;o)))

благодаря за мотивиращия постинг и най-тържествено обещавам да ви държа в течение с моя ремонт.

autobg радвам се ;o)))

Давай, няма начин да разбереш дали ще стане, ако не го направиш ;o)
Аз също снимам на всеки етап, но все не ми остава време да направя галерия от вида "Какво си го мислихме" - "Как го направихме" - "Каква стана" ;o))

А ето и снимките:

Прикачен файл

IMG_3535.jpg
IMG_3535.jpg (33.73 KиБ) Видяна 5545 пъти

Прикачен файл

IMG_3537.jpg
IMG_3537.jpg (30.75 KиБ) Видяна 5545 пъти

Прикачен файл

IMG_3538.jpg
IMG_3538.jpg (31.71 KиБ) Видяна 5545 пъти

Прикачен файл

IMG_3539.jpg
IMG_3539.jpg (29.47 KиБ) Видяна 5545 пъти
Emerald - модератор
Махнал си полиците от огледалото? Браво! Така е по-добре. Имаше малко банален вид, и после...огледалото ставаше прекалено малко. :? Не е ли малко височко окачено огледалото? :?

Браво на теб! Страхотна работа. Да ви радва дълго време! :)
vivian - помощник
Много добре е станало, супер е.
Откъде купи лака?
sevar - специалист
Благодаря ;o)))

Лака и грунда са на Садолин от магазини "КОЛОР МАРКЕТ"

имат два магазина:

бул. "Ал.Дондуков" 37, тел/факс: 986 41 58
бул. "Хр. Ботев" /Петте кьошета/ тел. 952 21 22

на Дондуков тонират и можаш да си го вземеш веднага, на Петте кьошета се чака един ден за да ти го доставят.
now
Невероятно :2thumbs: . Поздравления ! Ще го имам в предвид и за моята баня. Супер =D>
asenlynch - специалист
Чудесна идея и чудесно изпълнение! :roll:
  • 1
  • 2

Тема "Шкаф за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: