Нов съм във форума и именно този постинг ме провокира да се включа малко по-активно.
Предстоят ми довършителни работи и се надявам да има какво да показвам - от самoразливащи замазки до полагането на керамика, паркет и прочее.
Обратно по темата.
Адмиирам смелостта на sevar да "внедри" в банята нещо толкова капризно, каквото е масивното дърво. Ще е интересно да видя как изглежда шкафа след година/две. Не би трябвало да има сериозни поражения, но като се вземе в предвид хидроскопичността на дървото...
Така - тъй като ми предстои довършване на мокро помещение и аз съм изправен пред същата дилема - какъв шкаф.
Почти всичко, което съм прегледал досега или ми изглежда прекалено кичозно, или абсурдно скъпо.
Съвсем естествено - ще мина по пътя на sevar и ще се опитам направя сам това, което най-би ми допаднало.
Дори и в малките градове вече има магазини за качествен обков, така че механизми за шкафове бол

Има и огромен избор от водооблъскващи масла и вакси, които (надявам се) успешно биха предпазили дървото от влага и вода.
А най-хубавото е, че вече нямаме ограничения и за цвят. Така че с две ръце гласувам за повече добре направени в домашни условия мебели за баня, за сметка на пластмасовите боклуци, които се опитват да наложат като единствен избор.
Ето и пример за това, че каквато и цветова гама да сте избрали за банята си, има и подходящ лак/вакса за дърво.

Още веднъж, благодаря за мотивиращия постинг и най-тържествено обещавам да ви държа в течение с моя ремонт. Ако не друго, поне ще има нагледен материал как не се правят нещата