Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
emil_v r - майстор
Илиянке , ще бъда още по- честен , методът на човекът с автомата е най - добър , важно е да е нивелирано седалото . При друг. начини е наклонено и по- грозно . Търпение... ние на чуждите хора ги слагаме хоризонтирани ,та на себе си ли ще го цвъкнеш криво. Спокойно и не бързай :) Прави се един път на 10-20 год.
lyki - специалист
Да не се повтаряме ,аз пък ще кажа че потдържам emil_v r, същото като човека с автомата само че нещата ги почвам няколко дни по рано .
Просто поставям моно блока някаде със седалото на долу . Запушвам със някакви книжни тампончета отворите за видий ,и заливам със теракол цялата долна част на моноблока на 5мм. от преливния ръб.
После пак по същия начин , с дрелка или флекс надрасквам предварително начертанато място, слагам и лепя , но и аз задължително нивелирам .
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Защо го правите по този начин?
crez - майстор
n_a написа:
Защо го правите по този начин?
1.Защото по принцип това е т.н "неразглобяема връзка", а с гума силикони и болтове се счита разглобяема. Когато решиш да сменяш т.чиния развиването на вече ръждясалите болтове е невъзможно и в двата случая чупиш старата. След като си решил да сменяш,старата макар и здрава /ако успееш да я свалиш такава/ кому е нужна "втора употреба т.чиния.
2.С времето гумата се сплесква и т.чиния започва да се клати, появява се теч от връзката с казанчето /ако не е моноблок/
iliana - специалист
благодаря на всички за съветите
и все пак ще го направя като palawnik
наклона ми клони към нула, така че няма да е грозно :wink:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
И ще си безкрайно права.

Впрочем, моят наклон е с препоръчвания от книгите 1% и изобщо не нивелирах чинията. Лесно, чисто, не се забелязва ...
Palawnik - специалист
Един въпрос към г-та които препоръчват залепване с теракол. А как се сменя моноблока, ако се спука или по някаква друга причина решим да го сменим? :? За да е по-гадно уточняваме, че точно този модел теракот го няма вече на пазара. :cry:
lyki - специалист
По системата АКО биха могли да се намерят слабости във всяко начинание.
Просто споделих опит от времето когато още нямаше ни силикон ни теракот нито теракол и моноблока го лепих със цимент и пясък 1/1.
А на въпроса ти , нее нужно този вид теракот да го има на пазара ,нужно е моноблока да е със същите параметри на основата, сменял съм и се справих успешно.
iliana - специалист
защо да е просто, като може да е сложно :2thumbs:
iliana - специалист
вчера сложихме моноблока
стана идеално
след ден -два ще изрежем силикона, ама мисля да не запълвам нищо
защото сега в момента не се вижда изобщо силикона той е навътре

Тема "Гума под моноблок" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: