Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Alfa_D - специалист
вт сеп 24, 2024 10:03 ammiroki написа:
Изкъртваш си около тях и си слагаш сифона където искаш. Това не е бетон, а замазка и се кърти лесно до плочата.
Така повдигат за вана или душ корито, корито за кабина, които вече не се ползват толкова.
Ревизирай всички тръби преди плочките, да не къртиш после. В нашия блок имаше пробити тръби при поставяне на дюбели за гисокартон.
Имаше и такива които след плочки сваляха плочките за ремонти.
Ревизирай как да го разбирам - трябва да изкъртя замазката около тръбите, за да проверя дали не са пробити някъде? Ако ги пробия докато къртя - параграф 22 :-)
Alfa_D - специалист
Банята ще я правя сам. Идва майстор, уж препоръчан от познат и ми каза цена около 12-14 000 лв, без качване на материалите. Позната прави подобна баня с плочки върху гипсокартон, плати малко над 7000 лв. След няколко седмици едната стена падна - един слой гипсокартон и плочки залепени на "лапа", един вид точково залепване на плочки с лепило колкото един орех, 5 точки на плочка.

Правил съм селска баня, но проектът беше мой и планирах кое къде ще бъде. Тук трябва да се оправям с чужд проект и сега гадая - напр. защо са сложили гипсокартон в банята, вместо да я измажат, а пък как е закрепен - направо не е за казване.

Нали тук е форум "Направи си сам", затова питам тук. А, и за един приятел също питам - аз поне имам базови технически умения, някакви машинки, а той е пълна скръб. Ако някой е правил сам баня, да сподели, ако не - ще питам в Tik-Ток :lol:
kozl - майстор
ср сеп 25, 2024 8:02 amAlfa_D написа:
Изкъртваш си около тях и си слагаш сифона където искаш. Това не е бетон, а замазка и се кърти лесно до плочата.
Така повдигат за вана или душ корито, корито за кабина, които вече не се ползват толкова.
Ревизирай всички тръби преди плочките, да не къртиш после. В нашия блок имаше пробити тръби при поставяне на дюбели за гисокартон.
Ревизирай как да го разбирам - трябва да изкъртя замазката около тръбите, за да проверя дали не са пробити някъде? Ако ги пробия докато къртя - параграф 22 :-)
За параграфа знаеш, а за наклоните не знаеш #-o
За мен е много по лесно да сменя тръбите, отколкото да изкъртя замазката. Такъв ми е параграфа :-D
На познат му гръмна чисто новата баня, защото дюбела от структурата уцелил канализационната тръба в замазката.
Те за тва в последните строежи баните са без замазка. Прави се проект на банята според желанието на собственика, после се изпълнява разводките и замазката с наклони според проекта.
И като правиш всичко сам - кърти замазката и канали нови и проверини (изпитани). И мисли как да прекараш тръбите, та да не са под дюбели.
miroki - майстор
ср сеп 25, 2024 8:02 amAlfa_D написа:
Най-лесно за течове от долу или пукнати тръби, понеже и такива имаше някой. Пускаш водата с маркуч в тръбата да върви известно време и слизащ долу. Не пускаш вода по замазката, понеже ще текне отвсякъде.
Проучваш къде са ти всички тръби и проверяваш при стените за пробито отгоре. Виждаш къде ти е дюбела за UD το. Ако е върху тръбата или поне има дупка там къртиш и проверяваш.
После ще те боли повече, ако ще къртиш плочките. Тогава ще ти е все тая за параграфите.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср сеп 25, 2024 8:17 amAlfa_D написа:
...
Нали тук е форум "Направи си сам", затова питам тук. А, и за един приятел също питам - аз поне имам базови технически умения, някакви машинки, а той е пълна скръб. Ако някой е правил сам баня, да сподели, ако не - ще питам в Tik-Ток :lol:
Е, аз съм правила сама баня. Преди да вляза тук. Поизмъчих се, щото съм смотана, ама си стана. Измазвах. Гледам картон да не ползвам
Нищо не ми е идеално, но като че ли не го забелязвам. Друга баня ми правиха Майстори. Не е по-добре, та... Но акъли не мога да давам, как се правят нещата :-) Само как Не бива :-) :-)
chapara - майстор
Най добре е когато махнеш всичкото ВиК до щранговете и го направиш от а ÷ я.
Мои случки:
1. Намиране на летва в тръбата фи50.
2. Намиране на шишенце от одеколон пак във фи 50.
3. Установяване на прегряти ппр тръби при заварките, липса на дебит в батериите.
ср сеп 25, 2024 10:22 amn_a написа:
Готин подпис!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср сеп 25, 2024 5:58 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср сеп 25, 2024 10:22 amn_a написа:
Готин подпис!
Благодаря!
Alfa_D - специалист
Тази баня започва яко да ме нерви :lol:
Едно примерно решение - разделя се на две части с плъзгаща се преградна врата.
Друго решение - къртя всичко и я правя така, както ми харесва.

А за височината на евентуална замазка нещо да кажете - колко 25 кг торби ми трябват за площ 2х2 м и височина на замазката 10 см?

Изображение

Изображение
chapara - майстор
Нито една от схемите не е вярна!

Тема "Два сифона в банята баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: