Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
iliya_i - майстор
пет ное 22, 2024 9:52 pmhidrazin написа:
пет ное 22, 2024 8:34 pmiliya_i написа:
... водата изтича в цукала какво се случва?
Каквото и при мен миналата зима.
Докато се усетя, и вече бях платил 1-2 нови казанчета ама ги платих на местното ВиК във вид на кубици вода. :-D
:partyman:
Именно.
Но тук 90% са категорични, че виновен е само и единствено пълнещият механизъм.
И не си дават сметка, че той може да е изправен и да си върши работата като компенсира повредата в изпразващия.
Просто трябва да се огледа, да се побутне тук там и тогава де се прецени кой да се сменя.
Чираче - майстор
Ако е пълнещия механизъм до сега да е наводнил апартамента/къщата/. Най-вероятно изпразващия механизъм не уплътнява, и периодично се допълва с вода. Сваля се изпразващия механизъм, и се почиства от котлен камък механично. След това се третира с оцет. Ако обаче гумената мембрана е втвърдена, решението е нов механизъм.
Djack - специалист
Пълнещия механизъм няма как да наводни къщата, защото излишната вода прелива през изпразващия механизъм и отива в тоалетната чиния!
ESPACE - майстор
съб ное 23, 2024 7:57 amЧираче написа:
Ако е пълнещия механизъм до сега да е наводнил апартамента/къщата/. Н
Голям си "капацитет"!
Чираче - майстор
съб ное 23, 2024 6:16 pmESPACE написа:
съб ное 23, 2024 7:57 amЧираче написа:
Ако е пълнещия механизъм до сега да е наводнил апартамента/къщата/. Н
Голям си "капацитет"!
Сигурно си прав. При мен се получи точно това, но беше друг модел. Без преливник. На време го усетих.
ESPACE - майстор
Какво ни интересува твоето казанче отанало от развития социализъм? Коментираме казанчето в темата. Има снимки, сложи цайсите.
radius - майстор
Че те и старите чугунени казанчета, пак имаха преливник на камбаната, какъв ще е тоя модел без?! Чираче едишън ®
Djack - специалист
съб ное 23, 2024 7:06 pmradius написа:
Че те и старите чугунени казанчета, пак имаха преливник на камбаната, какъв ще е тоя модел без?! Чираче едишън ®
Нашето нямаше, топуза потъваше целия вътре!
MamaMy - майстор
Като гледам снимката, бих отишъл в железарията и бих купил цял комплект за монтаж на казанче за моноблок. След това това казанче го изпразвам от съдържание и го демонтирам. Вътре го мия с CILLIT BANG до блясък и монтирам всичко с нови части и нови уплътнения. Ще знам, че следващите 5-6 години няма дори да се налага да вдигам капака. Просто ще си платя едни 40лв за спокойствие.
iliya_i - майстор
нед ное 24, 2024 1:33 amMamaMy написа:
Като гледам снимката, бих отишъл в железарията и бих купил цял комплект за монтаж на казанче за моноблок. След това това казанче го изпразвам от съдържание и го демонтирам. Вътре го мия с CILLIT BANG до блясък и монтирам всичко с нови части и нови уплътнения. Ще знам, че следващите 5-6 години няма дори да се налага да вдигам капака. Просто ще си платя едни 40лв за спокойствие.
Има само един мъничък проблем. Не се вижда спирателен кран на меката връзка. Та ще се наложи да поседи на сухо в целия апартамент. :lol:
А как се сменя мека връзка през онази дупчица в плочките, зад цукалото не ми се мисли.

ПП ние тука си пишем, ама Стоил от както е пуснал темата повече не се е вясвал!

Тема "Казанчето не спира да тече" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: