Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
chapara - майстор
Ето ти по плитко казанче, вкопай го в Итонга.

https://www.gaudi-ds.com/grohe-rapid-sl ... tel-11943/
Последна промяна от chapara на вт яну 14, 2025 12:22 pm, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Черната станция да се обади: Ако се абстрахирате от модерното вманиачаване по душкабинки и сложите тоалетната където и е мястото, под прозореца и предпазите пералнята на отсрещната страна с параван от директно плискане на вода, ще можете да си разположите мивката удобно и всички сифони и канали леко си идват по места. Получава се светло, широко помещение и погледът не се блъска в теснотията
chapara - майстор
пон яну 13, 2025 11:07 pmn_a написа:
Черната станция да се обади: Ако се абстрахирате от модерното вманиачаване по душкабинки и сложите тоалетната където и е мястото, под прозореца и предпазите пералнята на отсрещната страна с параван от директно плискане на вода, ще можете да си разположите мивката удобно и всички сифони и канали леко си идват по места. Получава се светло, широко помещение и погледът не се блъска в теснотията
Не си толко черна🤫🍸🍹😉
Щом този проект е крив се прави друг, не се тръгва от канала.
Изпревари ме Кака 👍
В тясни пространства е така.
Или пералнята излиза от там, или мивката с подвижен душ става две в едно. Там, в банята никога място за двама няма да има. Аз бих заложил за шут на пералнята😉😁
dragonn2 - специалист
пон яну 13, 2025 10:58 pmiliya_i написа:
Тази стена, под която минава тръбата външна ли е?
И накъде продължава тръбата след банята?
Нещо като скица на околните помещения.
Това е пристройка към къщата, всички стени са външни с изключение на тази с вратата. Тръбата продължава навън - излиза, има нещо като отдушник/ревизия и влиза в земята, натам предполагам директно в септичната яма.

пон яну 13, 2025 11:05 pmchapara написа:
Ето ти по плико казанче, вкопай го в Итонга.

https://www.gaudi-ds.com/grohe-rapid-sl ... tel-11943/
С такова съм в апартамента и горе долу съм доволен. Такова ще е и в къщата, с разликата че сега сам ще си го монтирам :) и не се знае какво ще се случи :).

Няма как да махна пералнята, защото цялата разправия по ремонта на банята е 90% заради нуждата да я вкарам там. Иначе можеше да мина само с нови плочки и санитария, ама... трабваше да си го направя по-интересно :)
chapara - майстор
За по интересно, да ти подскажа, че пералнята може да се обслужва и от външното антре, но да се разменят с душ кабината. Помисли.
iliya_i - майстор
вт яну 14, 2025 9:16 amdragonn2 написа:
Това е пристройка към къщата, всички стени са външни с изключение на тази с вратата. Тръбата продължава навън - излиза, има нещо като отдушник/ревизия и влиза в земята, натам предполагам директно в септичната яма.
Т.е. има възможност тръбата да се изкопае и разклони отвън, да влезе директно под стената към мястото за тоалетна, без онези оранжеви 3D чупки дето рисува.
А извод ф50 от нея за подовия сифон вече си имаш.
dragonn2 - специалист
Абсолютно е възможно, не се бях сетил за тази възможност. Има ли някакво предимство да се разклонява отвън? По лесно почистване ако се запуши нещо или?
Не знам дали си струва да ги изкарвам отвън, след като вече съм изкъртил замазката в банята. :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср яну 15, 2025 8:57 amdragonn2 написа:
Абсолютно е възможно, не се бях сетил за тази възможност. Има ли някакво предимство да се разклонява отвън? По лесно почистване ако се запуши нещо или?
Не знам дали си струва да ги изкарвам отвън, след като вече съм изкъртил замазката в банята. :?
Ахм и ако се наложи някога нещо пак ли ще я къртиш?
Не задълбах много в скиците ти, но ми се струват твъде много опасни хоризонтални връзки заровени в пода
iliya_i - майстор
ср яну 15, 2025 8:57 amdragonn2 написа:
Има ли някакво предимство да се разклонява отвън?
По малко чупки, което предполага по-трудно запушване.
С едно отклонение на 45 градуса достигаш тоалетната.
Възела от чупки който рисува вътре е доста сложен и ще създава проблеми.
download/file.php?id=154241&t=1
dragonn2 - специалист
Ще проверя как е положението отвън. А с какво да запълня дупките в замазката, които се образуваха около канала? Замазка или някаква пяна/фибран?
Отгоре ще има слой замазка, ще бъде равно. Само за душ-зоната ще си пусна наклони.

Абе сега като се замислих, може би ще е добре да наредя фибран по цялата баня, преди замазката. Понеже като са правили дебелата замазка, която къртих, видях че има сложена арматура, под нея найлон и под него е чакъл и земя. А мисля да ползвам подово (електрическо) за отопление на банята и доста от топлината ще бяга надолу. Поне това са моите разсъждения, ще ми е интересно вие какво мислите.

Тема "Сложна схема на канала в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: