Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
https://photos.app.goo.gl/T8dK99dGRwvxWhRG9

Арматурките са "набити" в гнила разделнишка 4ка, зидана права.
Съпромата отказвам да го уча- имплантиран ми е по рождение.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пон мар 10, 2025 7:26 pm, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Драго ми е :-)

Бойлер висящ на стена, реално се подпира на стената и тя си го носи
Моите възражения бяха 1. Визуално психологически и 2. Конзолите за климатик, обърнати наобратно, просто ще скъсат дупката
Както и да е, твоят случай няма място тук, щото е старото матриал ;-)

п.п. моите бойлери висят на куки от миналия век...
brum - майстор
Бе и моят единият е на тухлена стена сложен някак си, ама няма врата под него. И по спомен пълних с химечиски анкер.

А тоя е на тънка тухлена стена над врата. Щурца какъв е отдолу идея си нямам. Ама ми е рисково на тухлата някак си.
MamaMy - майстор
Направи стойка! Не се помотвай по форумите. Работа за тези два часа със все боядисването.
brum - майстор
Ще. Ама поне разбрах каква да е и защо тая за климатиците не е удачна :) . Чакам финалните размери и действам.
chapara - майстор
пон мар 10, 2025 4:32 pmbrum написа:
Питат ме за акъл и помощ. Прави се банята в едно ново строителство и бойлера е оставен да е над вратата.
Мисля че горния цитат, сам по себе си, говори че мястото е подсигурено както предположи и Ал. Мисля че със шпилки през цялата стеничка няма да имаш проблеми. Натоварването е на усукване малката стеничка, а не на провис. Една дупка през цяло, фи 6 - 8 би ти дала отговор, и би спряла филмирането.
zz_stefanov - майстор
Анкерирани халки на тавана и куки. Може да се намерят и куки за директно анкериране.
chapara - майстор
Лично мнение, чисто статично, бих заложил повече на стената, от колкото на висене във времето. Излишно филмиране, навярно някой пак гледа сеир😁
Baлepu - специалист
Аз съм с "Г"-образни носачи, с шпилки през стената и през тавана. Пише "ново строителство". Може би няма проблем да се пробие цялата плоча вместо анкери?
MamaMy - майстор
Чак толкова няма нужда. Един приличен анкер държи тонове при правилно изпълнен монтаж.

Тема "Монтаж на хоризонтален стенен бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: