• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
velsi - Почетен майстор
Спояване е свързване на материали посредством припой, който обикновено е от материал различен от този на спояваните детайли. (тинол, бронзов припой, сребърен припой и т.н.). При заваряването детайлите се свързват помежду си в резултат на нагряване и разтапяне на контактуващите повърхности. Начина на загряване, както и вида на заварявания материал може да бъде различен.
Trifun - специалист
Оки - звучи логично ... Благодаря за разясненията !
Извинявам се на @bbratcheda и ще си редактирам мнението. :roll:
крум - специалист
Изпаднахте в тафтология.
И при заваряването има електрод, който се топи и свързва двата заварявани детайла. Не се разчита само на разтопяването на детайлите за свързванто им един с друг. Единственото заваряване, за което се сещам, че е без участие на трето лице (електрод и други), е пунктшвайс-а.

Разводнихме темата, а не стана ясно кои тръби са по-добри за използване. А мен искрено ме интересува - налага ми се да преработвам топлинната инсталация и ще трябва да сложа още стотина метра тръба. Купих една ПЕ за под душ-коритото, която ми излезе 1.80 на метър. Ако и накрайниците са по 3-4 лв, то май ПП тръбите са по-на далавера.

Ако може и някой да изкаже компетентно мнение за ПП тръбите с алуминиева вложка. Доколкото знам, имат по-малък коефициент на температурно разширение и са препоръчителни за топлия кръг. (Не че аз сложих такива де...)

П.п.
Трифун, след редакцията на мнението ти, последващите постове останаха да висят без особен смисъл...
  • 1
  • 2

Тема "с кои тръби?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: