• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
velsi - Почетен майстор
Казах ти вече, лепилото е добро. Какво повече очакваш да чуеш в тази тема?
Тани - модератор
$64EN написа:
lakosste написа:
а какво ще кажете за мурексин за плочки
мурексина според мен е най-гадния теракол дори за шпакловки не става , като изсъхне и се рони пясък от него с ръка като го погалиш . дори има едно тераколче марката му е ''лепач'' - лепило трепач , дори то е подобро за шпакловки от колкото мурексина и не защото във всяка турба има по едно 50 гр. патронче пещерска , увита в найлоново пликче :lol: , а защото не се рони толкова :) :lol:
$64EN , теракола (лепилото за плочки) се използва по предназначение, а не за шпакловка! За шпакловане има други продукти. Ти какво шпакловаш с него?
$64EN - специалист
Тани написа:
$64EN написа:
lakosste написа:
а какво ще кажете за мурексин за плочки
мурексина според мен е най-гадния теракол дори за шпакловки не става , като изсъхне и се рони пясък от него с ръка като го погалиш . дори има едно тераколче марката му е ''лепач'' - лепило трепач , дори то е подобро за шпакловки от колкото мурексина и не защото във всяка турба има по едно 50 гр. патронче пещерска , увита в найлоново пликче :lol: , а защото не се рони толкова :) :lol:
$64EN , теракола (лепилото за плочки) се използва по предназначение, а не за шпакловка! За шпакловане има други продукти. Ти какво шпакловаш с него?
(имах впредвид че е толкова гаден че дори и за шпакловки не става , камоли за лепене на плочки - това си е моето лично мнение от работата ми с мурексина)

иначе различно ,най-вече зависи от обекта и от клиентите.
примерно преди да лепя плочки винаги шпакловам , независимо каква е повърхността ( картон , замаска , мазилка , плочки грундирани с боро контакт ) , просто абсолютно винаги шпакловам една ръка която да запечата един вид като изсъхне и отгоре вече започвам лепенето.
също тъка шпакловам с теракол преди да правя замаска , само че различното при замаските , е че шпакловам непосредствено преди да се направи замаската , и трябва теракола да не е дръпнал , а да е още пресен . понякога зада не дърпа го поддържам изкуствено пресен като го пръскам с вода .
примерно наскоро имахме един обект където трябваше да правиме драскана мазилка върху тухли итонг , който бяха зидани леко криво и трябваше да се правят доста поправки и да се шпаклова преди да се почнат мазилките , зада се изравни поне малко стената и да се скрият големите кривини, дупчици и дупки, на някой места където идва дебеличко да се заложи мрежа да не пука и тн. та там по-големите дупки с теракол , и накрая с бяла шпакловка с "косми"
в общи линии такива работи шпакловам с теракол .
относно качеството на продуктите , когато зависи от мен винаги взимам качествени материяли , но кагато съм в някоя бригада примерно и не зависят нещата от мен работя с каквито материяли са взели бригадирите или каквито материяли си е взел клиента.
сега ако става въпрос за топлоизолация естествено ,че няма да я шпакловам с теракол (лепило за плочки ) ,а ще я шпакловам с шпакловка за изолации с "косми" ( като пак казвам освен ако нещата не зависят от мен , работя с каквото са ми приготвили )
  • 1
  • 2

Тема "Kakvo mislite za lepilata na Weber?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: