Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 3:49 am, променено общо 2 пъти.
anmoll - специалист
Emo_peev ,пусни нова тема със снимки на твоята баня изглежда да е много хубава.Има какво да се учим :?
emo_peev - специалист
Ще я снимам и ще ги кача.
masterval - майстор
В София знам едно место, където правят по поръчка (чети размер) метална ревизия с панти. Боядисват ги стандартно прахово.
Предимството пред пластмасовите: Пластмасовите чешки, ако не се лъжа, отвътре нямат борд. Ако се изсили някой с кофа вода - около капака водата направо влита в шахтата. Докато металните имат от четирите страни борт по около 15 мм. Затварят се с магнит, естествено. Можете да си я боядисате. Ако има интерес ще се сетя за адрес
desss - специалист
Emerald написа:
Дори да имаш боядисано в същия цвят парче там, пак ще се вижда. Трябвало е да го мислите на друго място.

Или пък мисли в друга насока с маскирането.
са ми щукна, да взема да сложа някакъв плат под цялата мивка ли :? няма да е нещо надиплено като перде, ами право, като японските щори...оф трябва да помисля :?
PolariS - специалист
Здравейте,
а имате ли идеи какво да правя аз с това място? Стенни плочки нямам останали, имам само подови. Ако имате идеи, споделете, а после аз ще кажа какво съм намислил...Ето снимки:

Прикачен файл

DSC03550.jpg
DSC03550.jpg (159.67 KиБ) Видяна 14856 пъти

Прикачен файл

DSC02591.jpg
DSC02591.jpg (132.74 KиБ) Видяна 14856 пъти
PolariS - специалист
И така, ето какво съм намислил, моля кажете дали става и дали е правилно и безпроблемно.
Имам зелен гипскартон, изрязвам го за мястото, изрязвам и дупка за ревизионен отвор. Монтирам с винтове или епоксиден фикс. Върху картона измазвам с хидроизолационна запечатка на циментова основа, до нивото на плочките. Накрая боядисване с водоустойчив латекс тониран да е близо до цвета на плочките. Монтирам пластмасов ревизионен отвор, който може да се облепи с фолио ако намеря подходящ цвят или да се мине с латекса, мисля че ще хване. Помагайте, критикувайте... :idea: :? :)
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 3:40 am, променено общо 1 път.
anmoll - специалист
Викни някой,който прави ал.дограма за да ти вземе мярка и направи по размер вратичка какъвто искаш цвят.Какво като се отличава та това е ревизия.Според мене това е най-добре :)
SHL - специалист
desss написа:
Emerald написа:
Десс, проблемът е по-сложен когато нямаш плочки.

Трябва да го измислиш така че да го маскираш с декорация- картина някаква отгоре, пано... :? Иначе при всички положения ще се вижда.
мацка, не става да го скрия с картина, отвора е под мивката. вижда се само част от него, искаше ми се да се направи от нещо, дето да го боядисам със същата боя и ще се маскира максимално
http://s134.photobucket.com/albums/q116 ... ure018.jpg
След като видях снимката, мисля да ти предложа да си поръчаш и да ти изрежат ивица огледало, която да стига от единия до другия край на шкафа. Нека да захапе 2-3 сантиметра над дупката, а долния ръб да стига точно ниво шкаф. Направи си го, като цокъл над шкафа. Виж си фаските на горното огледало и си поръчай същите за долното - така ще бъдат в синхрон. Монтирай го с държачи към стената за да може, когато се наложи да го сваляш и да ревизираш крановете и водомера. Идеята ми е да се върже с горното огледало :)

Тема "Ревизионен отвор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: