Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
petia4444 - специалист
Благодаря ви за бързите отговори,нямаме извинение за станалото,освен че за първи път правим подобно нещо..като се има предвид пода от гредоред и скърцащи дъски...голям кошмар...та,питахме доcта хора как е най добре да се направи пода...и се съобразихме с майсторите...може и грешно да е...но вече е станало...искам да ви питам за стените,все още са на тухла...другата седмица ще ги мажат...та това което ни казаха да купим е:
3 по 25 цимент
10 торби вар,прясна
и мрежа рибица,за стената на която ще се зазида вратата...
тези материали добре ли са?искам вашето мнение защото виждам че тук има доста опитни в занаята...та ако си дадете мнението ще съм ви много благодарна..
p.с.и след като изсaхне тази мазилка се нанася хидроизолационната?това май разбрах...ама дали е така?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Колко квадрата са ви стените които ще измазвате? Варта не бива да е прясна, може би имат предвид хоросан? Щом не искат пясък, значи имат предвид хоросан. Циментът е много (и мазилката ще ви се напука) Колко обем е торба "вар"? РАбица може да ви трябва за измазване на таван, не на стена.
Къде се намира горката къща?
крум - специалист
Хидроизолацията - на добре изсъхнала повърхност.
Сложете хидроизолация навсякъде, където ще има директно течаща вода (т.е. душ), а не само на пода. Нищо, че ще има и плочки отгоре.
Рабица не ви трябва за стените.
Торба вар е 20 кила, към 7-10-тина литра по моя преценка.
petia4444 - специалист
крум написа:
Хидроизолацията - на добре изсъхнала повърхност.
Сложете хидроизолация навсякъде, където ще има директно течаща вода (т.е. душ), а не само на пода. Нищо, че ще има и плочки отгоре.
Рабица не ви трябва за стените.
Торба вар е 20 кила, към 7-10-тина литра по моя преценка.
какво мислите за тази хидроизолация?предполагам нещо подобно ще трябва да търсим...
http://www.citybuild.bg/index.php?page= ... &prodID=19
petia4444 - специалист
n_a написа:
Колко квадрата са ви стените които ще измазвате? Варта не бива да е прясна, може би имат предвид хоросан? Щом не искат пясък, значи имат предвид хоросан. Циментът е много (и мазилката ще ви се напука) Колко обем е торба "вар"? РАбица може да ви трябва за измазване на таван, не на стена.
Къде се намира горката къща?
стените са с размери 150/215/235 -като последното е височина
искат пясък,ама аз го пропуснах...sorry
а за тази прословута Рабица,обесниха ми че понеже била слаба стената...една тухла..и ще се зазижда вратата,с цел да не се напука и да се подсили..
къщата е на 80 км от София и си е доста голяма двуетажна...погледнато от вън,няма как да кажеш че няма плоча а гредоред на вторият етаж...
абе че станахме за резил то ясно ама...поне да знаем занапред
крум - специалист
Те ако стените са за подсилване, направо ги разглобявай и мисли друго решение - рабицата няма да ги спаси от разпадане, ако друсне.
За хидроизолацията не знам - аз ползвах на Серезит. Тази ми звучи подобна.
Все пак провери и каква й е цената.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
За 80 км все ще намерите хора които разбират от конструкции, материали, ремонти и строителство. Разбираш ли ме?
Нямате нужда от рабица за стените. Боята ще я запечати здраво.
Не се ядосвай на гредоред, а на разбирачи. Гредоред е най-яката конструкция. Е, разбира се, ако не е съсипана от несъвместими или неправилно принадени материали.
prascho - майстор
Мадам, аз от строителство не разбирам отговорността си е изцяло ваша :) . За мен резила е да дадеш 1200 лева за плочки за една баня. В момента съм пред дилемата да дам 10 000 лева за материали за топлоизолация. Човек не може да знае всичко. Ние когато стройхме по същия начин бяхме невежи и допуснахме 2-3 грешки, но не е тук момента да се жалвам.
Колкото до гредоредната конструкция, наскоро даваха предаване за вероятното земетресение над Лос Анджелис обхващащо целият полуостров, на който е разположен града. Интересно бе да се види какви чудеса правят американците. Програми симулиращи земетресения и не само това нови технологии за осигуряване стабилността на сградите срещу земните трусове. Дори показаха как няколко стотната тонова сграда представляваща кметството на града е била повдигната, отдолу е бил изкопан един пласт от земя и е била монтирана нова система. Тази система изглеждаше като, че ли сградата лежи на гумени тампони и по този начин вибрациите при евентуални трусове не се поемат от сградата, напротив тя започва да се помества цялата а не се люшка посредата. Но въпросната система само за тази сграда струва около 200 милиона долара.Та показаха чрез симулация, че дървената конструкция е най-устойчивото нещо за момента и на най-ниски цени.
Не се притестявайте, че живеете в гредоред:).
Факта, който цитирах е показателен за това какво мислят и констроират американците всяка една минута, а и мен лично не ме интересуват постоянното засипване от комунистическите медии, че "видите ли в америка стават стрелби в университетите всеки ден". Да стават, но защо не казват националността на стрелящите.

При вашият случай две от стените са външни. Може да ги измажете с вар или да направите конструкция от влагоустойчив гипсокартон. Останалите две стени също можете да ги измажете или да ги разбиете и да направите стенички от по 10 см с гипсокартон. Въпрос на финанси и на преценка за състоянието на тухлените зидове. Както каза крум хубаво е дори стените да ги минете с хидроизолация, а не само пода. Хидроизолацията е течна и се нанася с четка или валяче като в ъглите за допълнителна защита се слага първо хидроизолационна лента. Банята не е малка. Нашата е 190 на 150, вярно имаме и клозет 100 на 150.
petia4444 - специалист
[quote="prascho"]quote]
а защо да не дадем 1200 лв за плочки?
немислим да правим баня на всеки 4 години...а относно филма за LA,пуърво го гледах,второ аз лично съм живяла в Canada,Монтреал 2 години,като от 2 месеца живея в бг,та не ми говори за технологиите им и колко са напреднали....като се започне от това че тоалетната чиния ти е пълна с вода и...абе то неможе да се опише хубаво е да се види...неискам да ти разказвам как почти научих арабски с комшиите от горе и немски с комшиите острани...с този картон...то хубаво,лесно,бързо,дет се вика за 2 месеца и къща палат става...ама за шумоизолация....трагедия!!!
относно банята,не са две външи стени,само една е...на проекта се вижда процорез в горният край,това е външна стена,че и северна...ще сложим хидроизолация както на стените,така и на пода,в момента проучваме цени.
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 3:47 am, променено общо 1 път.

Тема "Започване на баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: