• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
EDI - майстор
Добре е станало, но от изолация по този начин не виждам смисъл.По този начин ЦЕРЕЗИТ дават технологията за басейни, наистина.Достатъчно според мен бе фугите да са изолирани добре и то мисля, че със един дебел шев силикон е напълно достатъчно /въпреки, че майсторите може да оспорят това мо емнение/.При качествено лепене на плочките и най-вече угиране със свестни материали/СЕ40 или 43/ще се избегне каквато и да било влага.
pipbel - майстор
А какъв избор на дебелини има за този зелен картон за баня ?
ibogdanov - специалист
EDI написа:
Добре е станало, но от изолация по този начин не виждам смисъл.По този начин ЦЕРЕЗИТ дават технологията за басейни......
много си прав !!!! проблема при мен идва от факта, че тъста ми е строител и то спец по хидроизолациите.... та ако има нещо да се изолира то се прави като противоатомен бункер.
Мурексин дават следната последователност - основа върху която се лепи картона, после се грундира, ъглите и основата до пода се облепват с ленти и се маже с фолиото. Фаянса се фугира с церезит Ц40 и си ОК.
Аз приосто ... съм се презастраховал.
ibogdanov - специалист
pipbel написа:
А какъв избор на дебелини има за този зелен картон за баня ?
чесно казано освен 10 или 12 мм друг не съм намирал. ама питай спецовете на гипскартона.. може те да знаят
Duke_BG - специалист
доколкото разбирам имаш стари плочки и искаш да слагаш нови ??
ако е така за тази цел си има специални лепила за лепене директно върху старите плочки, но нека тези които са го правили да споделят вид на лепилото и технология на лепене
EDI - майстор
То лепилото е ясно - ФЛЕКС на добрите производители, но аз, честно казано, не бих си направил подобна баня.Не, че имам някакви научни аргументи, просто не ми се вярва, да е толкова добра адхезията, колкото ми се иска.
  • 1
  • 2

Тема "за гипсокартона в баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: