Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
plumber - специалист
Бе секви образи.Аз вече 2 пъти ходя на обект дето казанчетата се пълнят с гореща водя :).Всичко е пуснато едно към гъотере.
anmoll - специалист
В един от големите магазини за строителни материали в Пловдив видях най-високо монтираната тоалетна чиния на света. :shock: Имах чувството,че нарочно са го направили за да не се ползува.Към нея би трябвало да върви стълба като промоция. :lol:
plumber - специалист
anmoll написа:
В един от големите магазини за строителни материали в Пловдив видях най-високо монтираната тоалетна чиния на света. :shock: Имах чувството,че нарочно са го направили за да не се ползува.Към нея би трябвало да върви стълба като промоция. :lol:

:jg: :jg:
OFFTOPIC !!!

модератор : Takezo Sensey
Искам да споделя с вас идеята си, а именно. След дълги лутания по магазините за подходящо казанче което да съчетая с окачено клекало, и такова което да има нужния капацитет и възможност за сигурност на обслужване – намерих правилното решение! След като 6 години се мъчих с пускател който няма достатъчна струя да измива, реших въпроса с 110 мм ПВЦ тръба и арматура която доста добре се вмества в малко пространство(вкл. местата в панелните апартаменти предназначени за тръбите). Цялото оборудване възлезе на 45 лв като стойност и 1/2 ден за монтажа. Пускането става с декоративно хромирано бутонче, без конци, лостове или др. ненадеждни приспособления които изпробвах преди това. Всички меки връзки, кранчета, шумове при пълненето остават в това помещение. Спестеното място е около 30 см дъбочина - толкова колкото отнема моноблока.
boltik - специалист
Правилен монтаж.

http://media.snimka.bg/3727/013708989.jpg
http://media.snimka.bg/3727/013708981.jpg
http://media.snimka.bg/3727/013708997.jpg

Най- горе в ляво на самата бяла пластмаса(казанчето)трябва да има една чертичка може над самата чертичка да има още и триъгълниче.От тази чертичка до плочките на пода трябва да има 1.50см.За този модел е такава височината.Мисля,че всяка фирма производител,трябва да е отбелязала височината на монтаж.
chapara - майстор
Колега boltik
,защо като показваш правилен монтаж не осветляваш от къде си взел кота 0.А ако не ви се налага такова казанче(много и отговорно замонолитване),си взимайте казнче(структура ) с крака и по възможност маркова :!:

И между другото има чинии с различни височини,така че е хубаво да са закупени със структурата и чинията.Височината може да е дошла от това че е поставена дъска -биде(по дебела по принцип).
MASTER - специалист
Е от къде да вземе кота 0 - от сифона , плюс наклона, и плюс дебелината на лепилото и плочката. Мисля че няма от къде другаде да се вземе.
Иначе наистина е отговорно замонолитването, но не пречи да се направи както трябва и да изглежда добре.

Конзолното закрепване на мен лично ми харесва, когато е на права стена.

Когато е издадена напред стената заради изнасяне на стойката и е с гипскартон и е закачено цукалото ми изглежда малко изкуствено. Все едно е голям моноблок, ама облепенс плочки.

А да се направи равна стена пред структурата коства отнемане на малко повече място от помещението.
svetliopi44 - Чирак...
На качествените казанчета си е отбелязан размера при готов под... остава само да си приспаднете теракота,лепилото и замазката...
chapara - майстор
MASTER написа:
Е от къде да вземе кота 0 - от сифона , плюс наклона, и плюс дебелината на лепилото и плочката. Мисля че няма от къде другаде да се вземе.
.
Е това е ключа който доста хора не знаят къде се намира ,и в случая се е получило люлеене на палави крачета :lol:

Тема "вградено казанче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: