• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Spassow_lbg - специалист
аз мрамор не искам, просто не ме кефи като материал

опитвам да с епредставя как ще изглежда банята така както съм я намисли , щото поръчам ли камъка връщане няма.
emil_v r - майстор
Гранит - гранит , каквото си ти харесва .
Има огромно предлагане , даже тук във форумът някой предлагаше гранити .
Ако слагаш гол. огледало да те подсетя около него правиш релефен фриз , и зад огледалото просто го измазваш равно :sad: .
На малка баня - светли плочи , въпреки че не ме питаш ,
кабели за радио , телефон , вентилатор , снимай всички тръби преди да ги скриеш .
После като дупчиш тва -онова , да не намериш изворче :)
Spassow_lbg - специалист
благодаря за съветите
Time2Burn - специалист
Сещаш се че граните е здрав и устойчив, но в същото време е лесен за чупене, особено когато е в големи форми. Гаранция ти давам че ще се счупи още при транспорта. Но проблемът ти има решение. Опитай с технически камък, също е доста скъп, произвежда се от гранит на прах с разни други примеси, доста по - здрав е от гранита, има го във всякакви форми и размери, и повярвай ми по - красив е и има богат избор.

http://www.skv.bg/technistone/home-ston ... de=2&pic=1
rendo - специалист
До тук идеята е много авангардна - ако го нарешеж на ичици ще стане .

кой ще ти го монтира незнам за пода можеш да го нарежеш на по малки парчета за да можеш да си направиш наклона НО има едно голямо НО
какво е отдолу ГК не може да е - няма да издържи камъка
Ако ще е измазано трябва да е перфектно измазано тъй като ако има кривини как ще го нивелираш тоя голем камък не знам ,

Същото което трябвад а ти направи впечатление тези камъни не "попиват"ли ? примерно ако разлееш кафе може да остане следа и тн ... а именно какво ли ще стане ако този камък се облива ежедневно с зелени сини прмбени шампоани да не стане някоя чудесия да напрви някоя реакция с някой шампоан и да стане на петна а и другото което е полирания камък е много гладък ще се пъrзаля много !

А и ако трябва да спазиш "царската" технология за лепене на камък по стена ще си стесниш банята.
Spassow_lbg - специалист
за нивелирането няма проблем, това ще е малкият гявол, свисъл че стените ще се изправят с шпакловка ако трябва и тогава един гребен теракол например и лепиме камъка.
гадното е наистина че ще се стесни банята малко.

камъка по не този вид на който съм се спрял не попиват, от него се правят кухненски плотове, плотове за камини и т.н.

сега като се замислям ще има друг проблем, но няма да е нерешим :-D
трябва да премеря с голяма точност отворите за душа и за мивката, както и за кабелите за лампи и т.н.
това ще е по сложном нали трябва да пасне всичко
  • 1
  • 2

Тема "Баня с гранит, малко съвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: