• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
geniya - специалист
Тани написа:
koleva83 написа:
Мазохисти сме ние, че единодушно му казахме, да забрави за какъвто и да е грунд и продължаваме да му го казваме.
Сори за флейма.

Май си права. Е поне за нас де :) А иначе грунда е полезен и необходим в някои случаи, НО ако е подходящ и ако е нанесен правилно. Пак стигаме до технология, която трябва да се спазва.

ПП
geniya написа:
Грунда е на БОРО, мисля че всички знаем на какво викаме "розовата вода", като е разисквано и по-напред в темата.Питах дали да грундирам с нещо, не съм грундирал още, това са остатъците от грунда на БОРО.Чакам още мнения за да не стане после трети път, че ще я бутна накрая и ще я боядисам.

Ти понеже си гениален , най-вероятно от половин дума разбираш и като ти се каже червен автомобил вече знаеш марка и модел , че и с какъв двигател е , но на нас простосмъртните не ни се отдава! Затова попитах конкретно и все още не съм получил отговор! Половината грундове на Боро са розови . Ти трябва да ползваш бял , но ми беше любопитно какво точно си ползвал за да предпазим и други от грешката ти, но явно е строга тайна и няма да получим нито име , нито снимка! Ако кажеш какъв е , ще мога да ти помогна поне да разбереш от къде ти е бил проблема , но явно и това не е важно за тебе!

Още веднъж се извинявам , просто исках да помогна!

ППП от тук косвено мога да подразбера какъв точно е грунда, но по-добре и ти да напишеш какъв е!
geniya написа:
Сега майтапа настрана.Свалих плочките ето и снимки:
Мнение на един човек разбиращ от тези работи е:
Да се обработи с бетон-контакт, и с хубаво флексово лепили след това и няма да има проблем.Според него розовия груд е проблема.
Чакам мнения.
Продължавай да се доверяваш на такива "разбирачи" и сагата ще продължава като сапунен сериал! Единственото вярно в твърдението му е, че розовия грунд е виновен и само секунда след това ти е препоръчал..... розов грунд!
Тани да ми препоръчаш кой от белите да ползвам?Цял град обиколих да търся грунд с песъчинки гледат ме като извънземен и мигат, мииигааат....И ми викат:Вземи си Боро!
jekasus - майстор
Ти не разбра ли още, че
jekasus написа:
Грундове нямат работа в баните, да не говорим за тая розовата вода
Почисти стената от този грунд, шпакловай с това лепило, с което ще лепиш плочки - и край с проблема.
Тани - модератор
Предишния ми пост е доста описателен и смятам , че ако ми отговориш на въпроса в него сам ще стигнеш до правилното решение!

Освен грунда обаче е много важно да подготвиш ОСНОВАТА! Трябва да очукаш ВСИЧКО РОЗОВО от мазилката за да остане на камъчета! Снимаш , пускаш снимката тук и след одобрение грундираш! Минаваш ВЕДНЪЖ с баданарка като се стараеш да минаваш докато поема стената. Сам ще видиш разликата - преди грунда стената ще е ронлива и ще можеш да рониш мазилката дори с гол пръст. След като изсъхне грунда, въпреки , че не се вижда промяна в цвета, камъчетата от пясъка в хоросана са здраво залепнали за стената и много трудно се откъртват от нея. За да си вържеш кончето може да сложиш и мрежа , която да зашпакловаш с лепило за плочки , въпреки че и без нея може да минеш, но в твоя случай не я спестявай! Лепилото върху мрежата не трябва да е много тънко , за да не "прегори" , че си губи свойствата.Върху така подготвената основа вече може да лепиш плочки! Е това вече ако падне - продавай апартамента :wink:

ПП
jekasus написа:
Ти не разбра ли още, че
jekasus написа:
Грундове нямат работа в баните, да не говорим за тая розовата вода
Почисти стената от този грунд, шпакловай с това лепило, с което ще лепиш плочки - и край с проблема.
Писали сме едновременно! Защо си толкова категоричен - този дълбокопроникващия грунд прониква на сантиметри в мазилкатаза разлика от червените гнусотии , които правят само коричка на повърхността, която след това се отделя !
jekasus - майстор
Тани написа:
Защо си толкова категоричен
Преди имах вяра на тия и ония грундове, но с придобиване на опит в работа се отказах от тях.
Като доказателство ще дам пример със старите бани, шприц, хоросан и лепене с циментен разтвор и никакви химии.
И трудно се кърти.
И това с проникване на сантиметри в мазилката също не мога да се съглася, все пак се нанася с баданарка или валяк повърхностно, а не се вкарва под налягане в мазилката, за картона да не говорим.

Още се учудвам че някой не е предложил човека да си сложи метална мрежа с дюбели(за дюбелиран картон вече прочетохме :lol: )
Тани - модератор
Ако продължаваш да се чудиш - следващия път на някаква ронлива мазилка пробваи "моята" технология описана по-горе с баданарката само с гола вода - мокри докато спре да попива. След това изкърти мазилката в дълбочина , за да провериш докъде е мокро. Е , дотам заздравява и грунда! Дърветата нямат монтирани помпи, за да доставят водата до плодовете си , но както знаеш в кокосовите орехи има вода , а се намират на десетки метри от земята! Водата се движи по капилярен път , грунда ползва същото явление и е възможно да стигне даже до бетона отзад!По този начин грунда е хванал в цялата структура на мазилката , а не само в горния прашен слой. Именно затова се маже ВЕДНЪЖ , защото втория път вече капилярите са запълнени от грунда и изсъхнали и втората ръка няма да попие, а ще се държи като розовите води , които остават на повърхността и правят филм , който в последствие се отлепва! Надявам се да съм обяснил разбираемо каква е разликата. Ако не съм, ще продължа да давам примери!
vlad0 - специалист
Привет колеги, На скоро ми се наложи да шпакловам един таван, който си беше на бетон /както е отлята плочата/ и използвах въпросната "розова вода" и останах доволен от резултата. Направи ми впечатление, че въпросния грунд след като изсъхне се маха доста трудно даже и от гладки повърхности /оплесках два пластмасови стола/.
jekasus - майстор
Тани, понеже всеки си неговото, аз спирам да споря. Това, което си написал ми е пределно ясно.
А и ронливата мазилка при нас няма работа и всички производители на лепила препоръчват да се премахнат слоеве със слаба механична устойчивост.
geniya - специалист
Да напиша какво направих:
Изстъргах стената до хоросан.
Почистих от прах, грундирах с вода с пулверизатора.
Шпакловах с мрежа и флексово лепило - друго от предишното, но качествено.
Изчаках 1 ден и налепих със същото лепило.
Фугирах.Това е.Дано да няма проблеми....
Ето и снимки:

Прикачен файл

190820121099.jpg

Прикачен файл

170820121097.jpg

Прикачен файл

170820121093.jpg
geniya - специалист
chapara написа:
Дано Изображение
Чапара, защо така?Този метод го приложих по мнение на един ваш колега с години опит в тази работа.Неговото мнение е че ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се шпаклова цялостно с мрежа е след това се лепят плочките, било плочка върху плочка и/или върху ГК.Така се избягва моята ситуация с отлепянето.Неговото мнение е, че лепенето върху плочки рано или късно отлепя в период 2-3години, но когато се изпълни без мрежа.Грундовете по негово мнение в тези случай са напълно излишни, защото като ги намокриш се разтварят и няма нокакъв смисъл от тях и само си даваме парите.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13

Тема "Отлепени плочки на цялата стена----помооооооощ!!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: