• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
chapara - майстор
чет ное 02, 2023 1:08 pmТрифон П.Трифонов написа:
Пусто, не мога да ги завъдя около 30 години вече.
...........................................
Чапи, това е ново клипче, естествено без фаянса, хаха.

пп. Клипчето вече е в архив.
Е много си чевръст, мислех вечерта, на споойствие да го видя, че съм в голям екшън и надпревара с времето🤨 Здраве да е, поне изпреварих метеорологично времето😆
chapara - майстор
чет ное 02, 2023 6:51 pmHursa написа:

10 минути е малко. Вижте за колко време ще изсъхне пода при работещ вентилатор. Поне толкова.
А топлия и влажен въздух е в цялото помещение. Всъщност влагата е най-много около пода - той е най-мокър, в него се разбиват и водните струи от душа, около него се получава и конденз в обема въздух.
Пак теоретична грешка! Ако наклона е приличен, пода съхне пръв. Това е лема! Той е най топъл от излятата вода върху него. Стените не са променили особено температурата си от пара. По тях започва конденза! Сега ще Ви оставя да разсъждавате, дали едно нискотемпературно подово, за нови бани говорим вече, няма да Ви спести последващи главоболия от боядисване с латекс и фасаген.
Ал_ - специалист
Трифоне, да, но такива температури са недопустими при мен. Иначе е точно по темата. В този ред на мисли - едно инфраред подово, качено на проблемния участък от стената също би имало ефект - може пък да излезе долу горе колкото хубав вентилатор с датчик за влага.
Що се отнася до външната влажност в момента - при мен гугъл показва 100%. За начина на вентилация при getzov май не е от особено значение
Hursa, до това решение стигам и аз, но ми се щеше да го избегна, затова реших все пак да питам
Hursa - майстор
чет ное 02, 2023 10:40 pmchapara написа:
Ако наклона е приличен, пода съхне пръв.
Наклона на стените - по-малък ли е? :) Душа обикновено е в ъгъл, така че доста пръски попадат по стените. И къде се стича от тях водата (ако са гладки и невлагоабсорбиращи :))? Коя част на стената изстива по-бързо - горната или долната? При "изсъхването" се поглъща топлина.
чет ное 02, 2023 10:41 pmАл_ написа:
едно инфраред подово, качено на проблемния участък от стената също би имало ефект
Но ще харчи доста, доста повече от вентилатора. А сравнително не малка част от топлината ще се губи към стълбището. И то вече - след като са се изкъпали. (Има "лъчеви" печки, влагозащитени и се монтират високо - специално за баня, могат да се насочват.)
Ал_ написа:
до това решение стигам и аз, но ми се щеше да го избегна, затова реших все пак да питам
Да, свързано е с допълнителни не малки разходи. А какви други идеи имате.
Последна промяна от Hursa на чет ное 02, 2023 11:55 pm, променено общо 1 път.
chapara - майстор
Hursa, с поредица от въпроси те разбрах.
Не мисля да го споделя за да не сугестирам останалите! Реално не помагаш, просто безцелно удължаваш темит защото така ти харесва, пристрастяване както казах подробностите са за мен. С теб диалозите бяха до туК!
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "плесен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: