• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
miroki - майстор
Аз си слагам 3-4 клинчета като от едната страна е на нула почти заради наклона. Нивелирам я по тях и мацам с ПУ яко навътре. Отвън с фугата на плочките. Дюбелите не ги слагам. Най-вече защото не знам къде минават точно отдолу тръбите.
arxd129 - специалист
вт авг 27, 2024 10:55 ammiroki написа:
..... и мацам с ПУ яко навътре. .... Дюбелите не ги слагам. Най-вече защото не знам къде минават точно отдолу тръбите.
Мацане... не ми допада; на мен, де.

Моите тръби (отдолу) знам къде са сложени. В този смисъл - дюбели ще сложа, може би. Относно дюбелите - притеснявам се да не пробия с бургията хидроизолацитята в местата на дупките за дюбелите.

Да се върнем на въпроса: Санитарен силикон? Или Полиоретанов уплутнител?
fbr - майстор
вт авг 27, 2024 11:15 amarxd129 написа:

Първо по вътрешния ръб и отдолу с полиуретанов уплътнител, а след като е стегнал по видимия външен ръб със санитарен силикон.
miroki - майстор
вт авг 27, 2024 11:15 amarxd129 написа:
вт авг 27, 2024 10:55 ammiroki написа:
..... и мацам с ПУ яко навътре. .... Дюбелите не ги слагам. Най-вече защото не знам къде минават точно отдолу тръбите.
Мацане... не ми допада; на мен, де.

Моите тръби (отдолу) знам къде са сложени. В този смисъл - дюбели ще сложа, може би. Относно дюбелите - притеснявам се да не пробия с бургията хидроизолацитята в местата на дупките за дюбелите.

Е аз съм писал ПУ, това е Полиуретанов уплътнител. От вътрешната страна на ръба на чинията се слага за да има място за фугата отвън.
arxd129 - специалист
вт авг 27, 2024 11:35 amfbr написа:
.... а след като е стегнал по видимия външен ръб със санитарен силикон.
OK!!

Санитарният силикон плесенясва ли след време? След колко време? (Въпреки че е санитарен, де.)

Ако плесенясва - с чегъртане ли се реновира? Или има тарикатлък некакъв за реновиране? (Аз нямам подобно наблюдение за плесенясване, защото досегашната тоалетна чиния ми е с подложка - без нищо друго.) https://praktiker.bg/bg/Rezervni-chasti ... 0/p/466264

Моля за мнения. Аргументирани. :)
fbr - майстор
Не трябва да плесенясва, но съм виждал почернял на места санитарен силикон. Реновирането: с чегъртане и поставяне на нов. Поне по-лесно се чегърта в сравнение с полиуретановия уплътнител.
arxd129 - специалист
вт авг 27, 2024 4:30 pmfbr написа:
..... Поне по-лесно се чегърта в сравнение с полиуретановия уплътнител.
Разбрах. Благодаря!

Нов въпрос: Закрепването с дюбели на тоалетната чиния е свързано с пробиване на отвори в плочките по пода. Което, в преобладаващите случаи, е свързано с пробиване и на хидроизолацията на пода на банята. С две думи - две язви; в хидроизолацията.

От друга страна - производителят на тоалетната чиния препоръчва: Закрепете с дюбели!

Какво казват за язвите повечето специалисти?
Как решаваме проблема?

Благодаря.
Без да съм специалист, идва ми уникалната идея да напълня дупката с ПУ (не догоре), да поставя дюбела, след което за почистя излишното.
Със сигурност няма да пропусне влага и ще спя спокойно.
chapara - майстор
Има си елементарно решение, написано безброй пъти. Четете хора. И за вида болтове е писано, и за други неща, все важни. Или всеки път трябва да има нови спасители - герои на копи пейст. Тук не е ФБ, а Форум който съхранява информацията.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14

Тема "поставяне на тоалетна чиния" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: