• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
chapara - майстор
geniya написа:
chapara написа:
Дано Изображение
Чапара, защо така?Този метод го приложих по мнение на един ваш колега с години опит в тази работа.Неговото мнение е че ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се шпаклова цялостно с мрежа е след това се лепят плочките, било плочка върху плочка и/или върху ГК.Така се избягва моята ситуация с отлепянето.Неговото мнение е, че лепенето върху плочки рано или късно отлепя в период 2-3години, но когато се изпълни без мрежа.Грундовете по негово мнение в тези случай са напълно излишни, защото като ги намокриш се разтварят и няма нокакъв смисъл от тях и само си даваме парите.
Не коментирам метода, само казвам "дано" приключи сагата :wink:
рашкета - специалист
Гений , не искам да дърпам дявола за опашката ама защо само половината стена оправи?Ако утре започнат да се надигат и други?
jekasus - майстор
geniya написа:
Чапара, защо така?Този метод го приложих по мнение на един ваш колега с години опит в тази работа.Неговото мнение е че ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се шпаклова цялостно с мрежа е след това се лепят плочките, било плочка върху плочка и/или върху ГК.Така се избягва моята ситуация с отлепянето.Неговото мнение е, че лепенето върху плочки рано или късно отлепя в период 2-3години, но когато се изпълни без мрежа.Грундовете по негово мнение в тези случай са напълно излишни, защото като ги намокриш се разтварят и няма нокакъв смисъл от тях и само си даваме парите.
Ако става въпрос за мен, половината от тези неща не съм казвал. Иначе тези плочки няма да се отлепят.
рашкета написа:
Гений , не искам да дърпам дявола за опашката ама защо само половината стена оправи?Ако утре започнат да се надигат и други?
Това да не стане.
geniya - специалист
jekasus написа:
geniya написа:
Ако става въпрос за мен, половината от тези неща не съм казвал. Иначе тези плочки няма да се отлепят.
рашкета написа:
Това да не стане.
jekasus никъде не съм споменавал, че ти си ми давал съвети.Писах, че Ваш колега по занаят ми ги даде, но не е регистриран във форума.Засега всичко е наред, само скапаната фугомаса на Церезир ЦЕ40 е като тебешир, ама това е май нормално за тях.
jekasus - майстор
geniya написа:
jekasus никъде не съм споменавал, че ти си ми давал съвети.Писах, че Ваш колега по занаят ми ги даде, но не е регистриран във форума.Засега всичко е наред, само скапаната фугомаса на Церезир ЦЕ40 е като тебешир, ама това е май нормално за тях.
Изображение :-D Пасва на моя линия :-D ама кой да ни вярва, все пак не сме технолози на Хенкел.
На Церезит всичко е само яка реклама. :cool:
Lube - напреднал
Много глупости изчетох в тая тема(особено за ГК с дюбели за изолация), установих че знаячите не дават много акъл и са прави, тънките неща се премълчват :wink:
На 4-тата страница чак стана въпрос за тая розова вода, розовия борогрунд е за преди шпакловане с гипсово лепило и шпакловка на тавани - в тоя ред иначе няма нищо лошо другата розова вода - БЕТОНКОНТАКТ(точно това се ползва в случая) и то върху гладък бетон и мозайка, всички други основи трябва да се подготвят подобаващо... нали??? с три ци маймуни :проба:
а БЕТОНКОНТАКТ-а пак да го наречем с правилното име силно препоръчвам да е с песъчинки а това са 1.Теразид и 2.Ангро

Тук някой цитираха Ангро като доста нисък клас само един колега отбеляза за фибрите в него..., твърдя че лепилата им са доста качествени(тук изключвам гипс.лепило и шпакловка - последната жсъхне по 2 дни)

Декен(търговска марка) = Вебер

За ЦМ11 се съгласявам за разваленото качество напоследък, четах обаче за препоръки за лепене с ЦМ 16 и ЦМ 17 за вътрешно... хм говорим за цени от 28лв нагоре..., няма лошо, но няма и смисъл...

За протокола - не съм залепил повече от 10 плочки в живота си :lol: но съм приел и издал над 100 бани и наблюдавам отблизо процеса - кое става и кое не, защото после на мойта глава :yawinkle:
iordigd - напреднал
За пръскане на мазилката преди лепене на плочки използвах бял, дълбокопроникващ грунд на Боро. Заздравява мазилката и спира да се рони. Между другото го използвах и за заздравяване на основата преди да измажа с изравнителна хоросанова мазилка банята. Засега съм доволен.
За плочка върху плочка какъв бетонконтакт се използва и какво лепило?
chapara - майстор
iordigd написа:
За пръскане на мазилката преди лепене на плочки използвах бял, дълбокопроникващ грунд на Боро. Заздравява мазилката и спира да се рони. Между другото го използвах и за заздравяване на основата преди да измажа с изравнителна хоросанова мазилка банята. Засега съм доволен.
За плочка върху плочка какъв бетонконтакт се използва и какво лепило?
Контакт на теразид, не е лош и почти всякакво флексово лепило, без пълнежи. :wink:
iordigd - напреднал
Контакт на теразид, не е лош и почти всякакво флексово лепило, без пълнежи. :wink:[/quote]

От предишни твои мнения съм си записал ТЕРАЗИТ-G22, като грунд за плочка върху плочка. Искам да попитам мога ли да използвам Церезит СМ16 флекс? Няма ли да има проблем като са от различни марки? Вие с какво лепите плочка върху плочка?
VLADO66 - майстор
Когато се прави лепене на плочки върху критични основи е хубаво да се ползва цялата система на дадения производител в случая грунда е такъв http://ceresit.bg/component/virtuemart/ ... 5/cn-94/87
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13

Тема "Отлепени плочки на цялата стена----помооооооощ!!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: