• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 51
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
chapara - майстор
Да, наистина , все тая. :wink:
ivanvasilev1970 - специалист
Добре като стигна до ХИ пак ще си говорим, Днес и утре мисля да направя замазката на останалата част от помещението.
Извода, който си направих от вашите съвети е, че след полагане на майките, малко след като са стегнали се дърпа мастара, за да се случи добра спойка между майките и самата замазка между тях.
Но при мен възникна въпроса в каква последователност да направя другите стъпки: Минаването с бетон-контакт и гребена с лепилото за плочки CM 16.
Логично ми иглежда така:
0. Поставяне на пилците в четирите ъгъла, които ще хоризонтират майкитем които ще очертаят четирите стени
1. Навлажнявам пода и измитам прахоляка колкото се може по-добре
2. Минавам с бетонконтакт и изчаквам 2 часа по инструкция на производителя.
3. Поставяне минаване на целия под с гребен 8 мм СМ16 и изчакване да стегне много добре, защото все пак ще се наложи да стъпвам отгоре при следващите стъпки.
4. Оформяне на майките по четирите стени
5. Пускане на майкии от всеки ъгъл към сифона спазвайки наклон 1см/1м
6. 1.2.3.4.5 бири докато стегнат достатъчно но не чак толкова много (около 2 часа)
7. заливане на всеки един от образувалите се триъгълници и дърпане с гребен.
8 1,2,3 бири и пердашене + навлажняване по усет.

за т.3 ми е голямата дилема дали е по удачно да не се изчака окончателното изсъхване на гребена от лепилото? Ако следвам логиката на съвета ви за майките и дърпането на гребена на замазката за по-добра спойка би трябвало и тука да се изчака да стегне гребена от лепилото само толкова, колкото да се запази вълнообразния релеф при поставяне на замазката отгоре. Акот това е така-това означава, че не трябва да стъпвам отгоре? Което пък значи , че не трябва да правя цялото помежение наведнъж, а триъгълник по-триъгълник??? :?
Ще се радвам, ако ми отговорите, за да довърша правилно сотаналата част от бянята.
ribnikolaevi - майстор
Не съм в час с цялата тема и какво са те съветвали, но какво ти пречи да си направиш всички майки и тогава да гребеносваш (явно така се надяваш на някаква много добра връзка плоча - замазка, а доколко ти е необходима тази връзке е друг въпрос. Според някои теории, даже е хубаво да няма връзка между замазката и плочата, а е добре да се отделят с найлон примерно).
Та - според мен (лаик, ама минал през войната вече) пусни си всички майки, после си прави връзка, щом ти се занимава.
Ако си от София мини да ти дам мрежички, да не се притесняваш от пукнатините, които тъй или иначе се получават при замазката. Останаха ми 2-3 мрежи и ще ти ги подаря.
chapara - майстор
Мажи с теракола непосредствено преди замазката.
1.Там където ще са майките и ги правиш.
2.Триъгълник по триъгълник лепило-замазка, така че всичко да е спойка на влажна основа.
3. Мазането на лепилото, по-рядко, може и да стане с една метличка.
4.Много се втелясваш :cool: :-D
5. Дори и да си намацаш чепиците, няма да се плашиш, войната иска жертви :wink:
6. Бирите са ти много, правиш майките и след това замазката.Като си запердашил майките и да ги копнеш, ше си ги възстановиш в движение. :wink:
VLADO66 - майстор
ivanvasilev1970 написа:
Добре като стигна до ХИ пак ще си говорим, Днес и утре мисля да направя замазката на останалата част от помещението.
Извода, който си направих от вашите съвети е, че след полагане на майките, малко след като са стегнали се дърпа мастара, за да се случи добра спойка между майките и самата замазка между тях.
Но при мен възникна въпроса в каква последователност да направя другите стъпки: Минаването с бетон-контакт и гребена с лепилото за плочки CM 16.
Логично ми иглежда така:
0. Поставяне на пилците в четирите ъгъла, които ще хоризонтират майкитем които ще очертаят четирите стени
1. Навлажнявам пода и измитам прахоляка колкото се може по-добре
2. Минавам с бетонконтакт и изчаквам 2 часа по инструкция на производителя.
3. Поставяне минаване на целия под с гребен 8 мм СМ16 и изчакване да стегне много добре, защото все пак ще се наложи да стъпвам отгоре при следващите стъпки.
4. Оформяне на майките по четирите стени
5. Пускане на майкии от всеки ъгъл към сифона спазвайки наклон 1см/1м
6. 1.2.3.4.5 бири докато стегнат достатъчно но не чак толкова много (около 2 часа)
7. заливане на всеки един от образувалите се триъгълници и дърпане с гребен.
8 1,2,3 бири и пердашене + навлажняване по усет.

за т.3 ми е голямата дилема дали е по удачно да не се изчака окончателното изсъхване на гребена от лепилото? Ако следвам логиката на съвета ви за майките и дърпането на гребена на замазката за по-добра спойка би трябвало и тука да се изчака да стегне гребена от лепилото само толкова, колкото да се запази вълнообразния релеф при поставяне на замазката отгоре. Акот това е така-това означава, че не трябва да стъпвам отгоре? Което пък значи , че не трябва да правя цялото помежение наведнъж, а триъгълник по-триъгълник??? :?
Ще се радвам, ако ми отговорите, за да довърша правилно сотаналата част от бянята.
Баси филма си се вкарал :) Измети,измий,шприцни пода с разредено СМ 16,направи майките,изчакай да дръпнат и пълни между тях.Па грундове,па гребени,па пердашене,па бири... :)
Последен въпрос:
Като нанеса с гребем 8 мм CM 16-трябва ли да оставя да стегне преди да нанеса замазката?
Останах с впечатление, че идвята на този гребен е да увеличи контактната повърхност на основата с новата замазка.
Ако не изчакам да стегне-то полагайки замазката тя ще сплеска гребена и тогава просто ще имам един тънък слой лепило между старата замазка и новата. Как е по правилно???
ribnikolaevi - майстор
http://napravisam.net/?p=9683
а тук пък търсят да разделят замазката от плочата ... Защо ли? Може би е по-добре да е по-самостоятелна, което ще намали наличието на напрежения, съответно пукнатини. Кеф и да се разтегне - разтегля се, кеф и да се свие - свива се.
При част от панелките замазката е отделяна с полиетиленово фолио навремето.
jekasus - майстор
Причината е май чисто българска - удря на кухо.
Иначе и сега ги правят по този начин, като слагат и фибран.
ivanvasilev1970 написа:
Последен въпрос:
Като нанеса с гребем 8 мм CM 16-трябва ли да оставя да стегне преди да нанеса замазката?
Останах с впечатление, че идвята на този гребен е да увеличи контактната повърхност на основата с новата замазка.
Ако не изчакам да стегне-то полагайки замазката тя ще сплеска гребена и тогава просто ще имам един тънък слой лепило между старата замазка и новата. Как е по правилно???
Лепилото играе ролята на грунда.
jekasus написа:
Причината е май чисто българска - удря на кухо.
Иначе и сега ги правят по този начин, като слагат и фибран.
ivanvasilev1970 написа:
Последен въпрос:
Лепилото играе ролята на грунда.
Ясно значи не трябва да чакам да стегне-а полагам CM16 и нaправо замазката след това :?
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 51

Тема "Ремонтът на банята в действие..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: