Извода, който си направих от вашите съвети е, че след полагане на майките, малко след като са стегнали се дърпа мастара, за да се случи добра спойка между майките и самата замазка между тях.
Но при мен възникна въпроса в каква последователност да направя другите стъпки: Минаването с бетон-контакт и гребена с лепилото за плочки CM 16.
Логично ми иглежда така:
0. Поставяне на пилците в четирите ъгъла, които ще хоризонтират майкитем които ще очертаят четирите стени
1. Навлажнявам пода и измитам прахоляка колкото се може по-добре
2. Минавам с бетонконтакт и изчаквам 2 часа по инструкция на производителя.
3. Поставяне минаване на целия под с гребен 8 мм СМ16 и изчакване да стегне много добре, защото все пак ще се наложи да стъпвам отгоре при следващите стъпки.
4. Оформяне на майките по четирите стени
5. Пускане на майкии от всеки ъгъл към сифона спазвайки наклон 1см/1м
6. 1.2.3.4.5 бири докато стегнат достатъчно но не чак толкова много (около 2 часа)
7. заливане на всеки един от образувалите се триъгълници и дърпане с гребен.
8 1,2,3 бири и пердашене + навлажняване по усет.
за т.3 ми е голямата дилема дали е по удачно да не се изчака окончателното изсъхване на гребена от лепилото? Ако следвам логиката на съвета ви за майките и дърпането на гребена на замазката за по-добра спойка би трябвало и тука да се изчака да стегне гребена от лепилото само толкова, колкото да се запази вълнообразния релеф при поставяне на замазката отгоре. Акот това е така-това означава, че не трябва да стъпвам отгоре? Което пък значи , че не трябва да правя цялото помежение наведнъж, а триъгълник по-триъгълник???

Ще се радвам, ако ми отговорите, за да довърша правилно сотаналата част от бянята.