• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 38
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jekasus - майстор
Прикачен файл:
str14.JPG
str14.JPG (43.96 KиБ) Видяна 1972 пъти
Ако тази част от куфара е 43 см. - (1)
Просто измажи с 2 см стеничката над вградено казанче - (2)
Фабричния край на плочката по-добре изглежда на лайсната, ще ти е трудно да докараш рязаното.
Ако стеничката е грундирана, шпаклована - лепило на гребен и като стегне мажеш.
Прикачен файл:
DSC_0062.jpg
За другото вариант В.
ivanvasilev1970 - специалист
Задравейте,
относно вратата, реших да е алуминиева ида е с каса само от външната страна.
Това означава,че ще трябва да покрия с плочки надрасканата със синьо част:
Прикачен файл:
wrata4.JPG
wrata4.JPG (68.62 KиБ) Видяна 1960 пъти
разбира се преди да стане това трябва да измажа тази повърхност. Въпроса ми е с какво? И как да го направя. Там където дупчиците са малки-няма да има проблем, ама там където са тухли четворка-как се прави?
Другия въпрос е има ли някакъв чалъм при измазването, така че като сложа нивелира да даде що годе добър отвес?
Там където е червената линия-трябва ли да слагам някаква ръбозащитна лайсна? (при положение, че после ще има плочки отгоре?)Тази лайсна най малкото предполагам, че ще ми помогне да оформя ъгъла по-лесно?
:?
VLADO66 - майстор
Големите дупки ги пълниш с разтвор и парчета от тухла.Слагаш мастарите от двете страни задържаш ги с скоби,отвесираш и измазваш.За проверка мериш диагоналите на отвора дали са еднакви.
VLADO66 написа:
Големите дупки ги пълниш с разтвор и парчета от тухла.Слагаш мастарите от двете страни задържаш ги с скоби,отвесираш и измазваш.За проверка мериш диагоналите на отвора дали са еднакви.
Под разтвор-предполагам визираш вароциментов разтор. Мисля, че в продават сух такъв????
Мастари ще се намерят, ама тези скоби??? Виждал съм да ползват нагъната арматура...Какво друго може да се ползва?
Двата мастара ще ги отвесирам, ама как да проверя, че двата мастара стърчат на еднакво от двете страни?

След като ще ползвам мастари-предполагам, че няма смисъл о онази ъглозащитна лайсна за която писах?
marmoz - специалист
Ето с този инструмент :)

Прикачен файл

123.jpg
123.jpg (5.67 KиБ) Видяна 1938 пъти
Да бе ...как не се сетих :yawinkle:
Сега остава да измисля какви скоби да измайсторя за захващане на мастарите. Ако си купя арматура-колко мм-ова трябва да е?
marmoz - специалист
осмица :)

Прикачен файл

123.jpg
123.jpg (7.44 KиБ) Видяна 1933 пъти
друга питанка, може би въпроса ми е риторичен, но все пак-нали е добре при лепенето на плчки да се използва лайсна за ръб(тук спор няма) и лайсна за ъгъл. Виждал съм много майстопрски изработени бани, пипнати по конец икогато съм гледал ъглите-няма лайсна. Само на ръбовете има? Какъв е критерия за решението?Тези лайсни ми се струват много полезни особено ако среза на плочката не е добър.
Тези лайсни са 2.5. Защо, след катожилищата са 2.60 и нагоре? Тези липсващи 10 см се снаждат или ???
marmoz - специалист
Само на виншен ръб лаисна :)
2,5 м после таван :) ако при теб е 2,6 маи е време да помислиш какъв да е тавана/окачен,гипсокартон,може и други решения,може и 10см с мазилка/ :)
marmoz написа:
Само на виншен ръб лаисна :)
2,5 м после таван :) ако при теб е 2,6 маи е време да помислиш какъв да е тавана/окачен,гипсокартон,може и други решения,може и 10см с мазилка/ :)
А защо не на ъгъл?

за таван...мисля плочките да стигнат до 2.60. Ако реша може да е боядисване на таван, а ако ме зарибите с нещо по специално може и да го сложа него?
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 38

Тема "Ремонт на тоалетната в действие" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: