• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 51
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
VLADO66 - майстор
Касата застъпва плочката-вариант А.Плочките се застъпват така че като влезеш да не виждаш фугата т.е. вариант Х и Р.
chapara - майстор
Лепиш плочките и после поръчваш касата с вратата, така че перваза ляга на плочките.
jekasus - майстор
При светъл отвор 80 см, вратата ще около 70 см и ще задява "куфара" на вграденото казанче
ако няма стопер).
И като гледам ф110 за мръсния канал, ще трябва да да изместиш структура напред с 25-30 см.
И за това аз си оставам на мнението си, че вградено казанче трябва да е срещу вратата.
За фризове от стъклокерамика, ако решиш да ги ползваш, в тази тема съм написал как става - цък ако не виждаш снимката, цитирай поста (при мен модзилата не я показва).
ivanvasilev1970 - специалист
Jekasus,
Благодаря ти за линка,
но и при мен снимката не се "чете". Ако можеш да я изровиш отнейде?

Имам въпрос за структурата или по скоро дали мога да спестя едни 3 см.
Става въпрос за това:
Прикачен файл:
str.JPG
str.JPG (74.21 KиБ) Видяна 2243 пъти
Ако смъкна мазилката и част от тухлената стена ще мога да доближа структурата максимално до стената. Правили ли сте това?
все пак 3 см са си 3 см?
jekasus - майстор
Затова казах да цитираш поста - копи-пейст на червеното.
jekasus написа:
Правиш едно подобно мастарче [img]http://prikachi.com/images/516/3688516X.jpg[/img] б- широчина на фриза, а- дебелина на стъклокерамика + 2мм за лепило. Намазваш лепило между плочките и обираш с мастарче. На следващия ден с един гребен 4мм лепиш фриза . И си готов за фугиране
:-D
И като гледам мои опасения не се оправдаха :-D
Не бих къртил толкоз малко, все пак в тия тъпите четворки трудно се закрепват дюбели, по-точно несигурно.
[/quote]
И като гледам мои опасения не се оправдаха :-D
Не бих къртил толкоз малко, все пак в тия тъпите четворки трудно се закрепват дюбели, по-точно несигурно.[/quote]
:?
Понякога наистина имам чувството, че майсторите си имате малко специфичен език. Това ,което е очевидно лесно за разбиране от вас не е толкова лесно за схващане от лаици като мен.
jekasus - майстор
Сега се вгледах в рисуваното на снимка - ако имаш в предвид, че че искаш да къртиш за мръсния канал ПВЦ ф110, това не е проблем изобщо.
А за опасенията ми, че няма да можеш да подминеш тръбата за вентилация (ако малко пречи, нагряваш с горелка и натискаш колкото ти трябва място).
chapara - майстор
Изображение

Тука след разклона няма ли да е по-добре да заобиколиш въздуховода с още една дъга и после коляно, а можеш и та крътнеш малко :?
Здравейте,
много мислих как Ф110-ката да вземе завоя, и в крайна сметка прецених, че без ето такова стъпало няма да се размина:
Прикачен файл:
q.JPG
q.JPG (50.03 KиБ) Видяна 2186 пъти
Chapara, така че дори и да направя това, което предлагаш-стъпалото ще трябва да го има. И според мене по добре да запазя сегашната връзка-тя е с по-малко чупки.
Ето един друг поглед на ситуацията:
Прикачен файл:
st.JPG
st.JPG (80.26 KиБ) Видяна 2186 пъти
Е да стъпалото може и да не е толкова дълго-но така илио иначе ще го има. Какво мислите?
Jekasus,
Наистина имах в предвид да къртия за мръсния канал ПВЦ ф110. Искам да го направя, защото се опитвам т.чиния да не е то0лкова напред.

Стената зад структурата е вътрешна за апартамента, т.е дебелината и е 15 см. Очаквате ли някакви пробелми с закрепването?
Трябва ли нещо по-специално да приложа за дюбелите?
jekasus - майстор
За да минеш без стъпало - вече ти казах какво да направиш.
Нагряваш в посоченото място и притискаш тръбата навътре.
За монтажа на вграденото - ако се притесняваш, слагай шпилки със шайби през стената(щом е вътрешна)

Прикачен файл

st.JPG
st.JPG (73.87 KиБ) Видяна 2179 пъти
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 51

Тема "Ремонтът на банята в действие..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума: