Касата застъпва плочката-вариант А.Плочките се застъпват така че като влезеш да не виждаш фугата т.е. вариант Х и Р.
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
VLADO66
- майстор
506 мнения в "Ремонтът на банята в действие..."
jekasus
- майстор
При светъл отвор 80 см, вратата ще около 70 см и ще задява "куфара" на вграденото казанче
ако няма стопер).
И като гледам ф110 за мръсния канал, ще трябва да да изместиш структура напред с 25-30 см.
И за това аз си оставам на мнението си, че вградено казанче трябва да е срещу вратата.
За фризове от стъклокерамика, ако решиш да ги ползваш, в тази тема съм написал как става - цък ако не виждаш снимката, цитирай поста (при мен модзилата не я показва).
ако няма стопер).
И като гледам ф110 за мръсния канал, ще трябва да да изместиш структура напред с 25-30 см.
И за това аз си оставам на мнението си, че вградено казанче трябва да е срещу вратата.
За фризове от стъклокерамика, ако решиш да ги ползваш, в тази тема съм написал как става - цък ако не виждаш снимката, цитирай поста (при мен модзилата не я показва).
ivanvasilev1970
- специалист
Jekasus,
Благодаря ти за линка,
но и при мен снимката не се "чете". Ако можеш да я изровиш отнейде?
Имам въпрос за структурата или по скоро дали мога да спестя едни 3 см.
Става въпрос за това:
str.JPG (74.21 KиБ) Видяна 2243 пъти
Ако смъкна мазилката и част от тухлената стена ще мога да доближа структурата максимално до стената. Правили ли сте това?
все пак 3 см са си 3 см?
Благодаря ти за линка,
но и при мен снимката не се "чете". Ако можеш да я изровиш отнейде?
Имам въпрос за структурата или по скоро дали мога да спестя едни 3 см.
Става въпрос за това:
Прикачен файл:
str.JPG (74.21 KиБ) Видяна 2243 пъти
все пак 3 см са си 3 см?
jekasus
- майстор
Затова казах да цитираш поста - копи-пейст на червеното.
Не бих къртил толкоз малко, все пак в тия тъпите четворки трудно се закрепват дюбели, по-точно несигурно.
jekasus написа:Правиш едно подобно мастарче [img]http://prikachi.com/images/516/3688516X.jpg[/img] б- широчина на фриза, а- дебелина на стъклокерамика + 2мм за лепило. Намазваш лепило между плочките и обираш с мастарче. На следващия ден с един гребен 4мм лепиш фриза . И си готов за фугиранеИ като гледам мои опасения не се оправдаха

Не бих къртил толкоз малко, все пак в тия тъпите четворки трудно се закрепват дюбели, по-точно несигурно.
ivanvasilev1970
- специалист
[/quote]
И като гледам мои опасения не се оправдаха
Не бих къртил толкоз малко, все пак в тия тъпите четворки трудно се закрепват дюбели, по-точно несигурно.[/quote]
Понякога наистина имам чувството, че майсторите си имате малко специфичен език. Това ,което е очевидно лесно за разбиране от вас не е толкова лесно за схващане от лаици като мен.
И като гледам мои опасения не се оправдаха

Не бих къртил толкоз малко, все пак в тия тъпите четворки трудно се закрепват дюбели, по-точно несигурно.[/quote]

Понякога наистина имам чувството, че майсторите си имате малко специфичен език. Това ,което е очевидно лесно за разбиране от вас не е толкова лесно за схващане от лаици като мен.
jekasus
- майстор
Сега се вгледах в рисуваното на снимка - ако имаш в предвид, че че искаш да къртиш за мръсния канал ПВЦ ф110, това не е проблем изобщо.
А за опасенията ми, че няма да можеш да подминеш тръбата за вентилация (ако малко пречи, нагряваш с горелка и натискаш колкото ти трябва място).
А за опасенията ми, че няма да можеш да подминеш тръбата за вентилация (ако малко пречи, нагряваш с горелка и натискаш колкото ти трябва място).
ivanvasilev1970
- специалист
Здравейте,
много мислих как Ф110-ката да вземе завоя, и в крайна сметка прецених, че без ето такова стъпало няма да се размина:
q.JPG (50.03 KиБ) Видяна 2186 пъти
Chapara, така че дори и да направя това, което предлагаш-стъпалото ще трябва да го има. И според мене по добре да запазя сегашната връзка-тя е с по-малко чупки.
Ето един друг поглед на ситуацията:
st.JPG (80.26 KиБ) Видяна 2186 пъти
Е да стъпалото може и да не е толкова дълго-но така илио иначе ще го има. Какво мислите?
Jekasus,
Наистина имах в предвид да къртия за мръсния канал ПВЦ ф110. Искам да го направя, защото се опитвам т.чиния да не е то0лкова напред.
Стената зад структурата е вътрешна за апартамента, т.е дебелината и е 15 см. Очаквате ли някакви пробелми с закрепването?
Трябва ли нещо по-специално да приложа за дюбелите?
много мислих как Ф110-ката да вземе завоя, и в крайна сметка прецених, че без ето такова стъпало няма да се размина:
Прикачен файл:
q.JPG (50.03 KиБ) Видяна 2186 пъти
Ето един друг поглед на ситуацията:
Прикачен файл:
st.JPG (80.26 KиБ) Видяна 2186 пъти
Jekasus,
Наистина имах в предвид да къртия за мръсния канал ПВЦ ф110. Искам да го направя, защото се опитвам т.чиния да не е то0лкова напред.
Стената зад структурата е вътрешна за апартамента, т.е дебелината и е 15 см. Очаквате ли някакви пробелми с закрепването?
Трябва ли нещо по-специално да приложа за дюбелите?
Тема "Ремонтът на банята в действие..." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература