• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
PLOCHKATABG - специалист
Изчетох цялата тема и никъде не видях да се предложи антифриз за материала за плочките, когато е било студено, това решава много питанки и евентуални проблеми.

По въпроса за избиване на влага от другата страна на банята. Да напълно възможно е да се появи влага на обратната страна на стената, тъй като предната е затворена с плочки и възпрепятства изпарението на водата, която я има в изобилие в ново строителство .

По въпроса за меката връзка, каквото и да се сложи без ботуш е грозно и незавършено. Има стенни ботуши, който са много красиви и практични тъй като не стигат до земята и няма ритане с крака и събиране на боклуци около ботуша.

Външен ъгъл без лайстна, или скосени плочки, няма никаква завършеност на ъгъла, но точно това е едно от най трудните работи в една баня, като изключим пипнята около сифона на пода.

Майстора ти е работил много добре, като изключим избора на лепило отнасящо се за гранитогрес. За този материал само произведените за него лепила. Гранитогреса, няма способност да попива, а от там нуждата от специализирани лепила за гранитогрес .

Честито за новата баня, с кеф да се чипкаш в нея !
Михайлов - специалист
mitaka_vk написа:
Лошо много лошо даже и гумен маншон няма...
Не, поне гумен маншон знам, че има.
Просто за меката връзка няма к'во да я коментирам. Грозна работа.
Ама това е положението. Предвид проблемите, които имах баш накрая с майсторът, пак добре че има и мека връзка.
По нататък, като даде проблем ще викна някой специалист :? .

Благодаря сериозно на всички, включили се в темата.
Михайлов - специалист
Здравейте :) ,
От година и половина не бях влизала във форума, т.к. с ремонта приключих и минах на приятната за мен вълна - обзавеждане. Миналата зима беше кошмарна, много влага, много конденз, много мухъл и много дебели сметки за ток. Все нормалните неща за ново строителство, студени стени и никакви съседи. Ама с настъпването на пролетта и лятото... стана красота. Сега искам да видя как ще е тази зима. Вече е декември и у нас е екстра. Ама навън не е спекло още. Каквото и да става - няма да е толкова лошо колкото беше първата зима.

Старите хора са казали, че когато имаш новопостроено жилище:
Първата година пусни в него да живее врага ти;
Втората година - приятел
и чак на третата година се нанеси ТИ :) .

Хубав ден.
Pawel_M - помощник
Прикачен файл:
Прикаченият файл 23062010783.jpg вече не е достъпен
Здравейте, след направеният ремонт на банята реших и аз да кача някоя снимчица. Банята е с размери 1,90м дължина на 1,10м широчина. Реших да рискувам с оранжевият цвят комбиниран с белите мивка, моноблок, бели плочки и бял таван. Съчетанието с хромираните смесители, казанчета, аксесоари и лунички в крайна сметка доста ми хареса. Плочките са лепени върху гипсокартон, който е окачен. Вратата е бяла алуминиева. Сумата която заплатихме за банята + смяна на тръбите ( ППР) и смяна на тръбите на мръсният канал е около 2000 лева. Едната стена я преместих с 20 сантиметра за да я разширя.

Прикачен файл

0073.jpg
Таванът е направен от ПВЦ ламперия. Стана много ефектно с 4 лунички.
0073.jpg (104.13 KиБ) Видяна 4350 пъти

Прикачен файл

0072.jpg Клекалото съм го залепил с прозрачен силикон. НЕ МЪРДА.

Прикачен файл

0071.jpg

Прикачен файл

0070.jpg Зад меките връзки впоследствие сложих капачета.

Прикачен файл

0069.jpg Над мивката вече има и огледало
Pawel_M - помощник
Ето банята как изглеждаше преди. Завъртях и смених вратата от дългата страна от ляво.

Прикачен файл

23062010783.jpg
Pawel_M - помощник
Ето още една снимка от същият ъгъл. Ето тази каса я избих и съборих стената след което я преместих с 20 см.за да увелича големината на банята.

Прикачен файл

23062010784.jpg
Михайлов - специалист
Разликата преди-след е впечатляваща. Страхотно си се справил. Много приятно оранджево са плочките. А това кошче в банята за какво е? Аз хвърлям хартията направо в... кенефа :-D .
Pawel_M - помощник
Благодаря ти за оценката за банята. Хартийките ги горя в печката или хвърлям, защото сам съм си правил ямата. Ще ми бъде тъжно, ако сам си вкарам "вълкът в кошарата". :lol: :?
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20

Тема "Моята баня и коридор. Снимки: преди - по време на - след." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: