• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 37
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jekasus - майстор
Тоя е го признах - добър е , много...
nork - специалист
пон юни 15, 2020 8:52 pmjekasus написа:
Тоя е го признах - добър е , много...
:rolleyes:
Факт! Преразхода не го броим, щот "Кеф цена няма"..... :weedman:
Един тъп въпрос - Срещнах мнения, че не е добре фугата на плочките да е 1мм :rolleyes:
Има ли нещо вярно при условие, че ще слагам калиброван гранитогрес?
Това е модела който съм харесал:
https://hikovi.bg/bg/series/%D0%BF%D0%B ... F-balmoral
jekasus - майстор
nork написа:
Преразхода не го броим
На плочките? Няма, идеалното прехвърляне на рисунката на плочата по ъглите. При големите плочки точно това - няма разход, в една баня трябва да сметнат така, че да няма големи изрезки.
jekasus - майстор
Голяма мътилка със фокуса, но пак, как-то винаги, стана лесно.

Прикачен файл

IMG_20200720_171525.jpg
IMG_20200720_171525.jpg (31.3 KиБ) Видяна 1654 пъти

Прикачен файл

IMG_20200720_171523.jpg
IMG_20200720_171523.jpg (39.38 KиБ) Видяна 1654 пъти
Stern99 - специалист
Здравейте,
Надявам се да получа необходимите съвети , за да се получи пониженото ниво в моята баня.
В момента подготвям пода. Той изглежда така :
Прикачен файл:
Studio_20200828_204736.jpg
В горния десен ъгъл ще се намира душа.
Мисля да го изолирам със стационарен стъклен параван. Мерих с нивелир наклона на пространството под душа-общо взето няма наклон. Почти хоризонтален е. Започнах да къртя, за да разкрия пътя на сегашния сифон.
Голям зор видях с тази мозайка.исках да стигна до вертикалня щранг за мръсната вода, но ми се стори по-разумно да не рискувам с къртача близо до тази тръба, за да не пукна нещо.
Мисля с флекс да отрежа пвц тръбата в средата на участъка, да сложа едно У-образно разклонение. Чрез което да свържа новия сифон, за който ще оформя нов канал.
1.Как ви се струва това решение?
2. След като отрежа пвц тръбата, мисля да го загрея, за да вмъкна У образно то разклонение. С какво да залепя двете части за да няма теч. Чувал съм, че имало няйакви силикони за целта.
3. За да нямам проблем с наклона, колко трябва да е е той. 1 см на 1м ОК ли е.
4. Там където ще е мивката сигурно забелязвате, че отходна та тръба е ба пода. Мисля да в оставя така, но да завъртя коляното към стената и да вградя вертийална тръба в самата стена...Как ви се струва...
Моля, за вашите съвети..., че нямам много време -събота и неделя искам да поработя...
Благодаря.
chapara - майстор
В общи линии правилно мислиш, не пести от къртенето, отвори си повечко простор за работа, наклони и лепене. Ползвай фитингови слобки, а на местата за лепене, полиуретанов уплътнител. Избягвай ги колкото можеш. На стария сифон вече мястото не е най подходящо. Сдве думи тумби всичко, нареди си канала и си направи замазката. Половинчати работи, кофти работа.
Stern99 - специалист
Чапара, благодаря.

1.Може ли да ми предложиш къде ще е подходящо мястото за съществуващия сифон?
2.За новия сифон кое местополиженуе ще е подходящо
2.1. Ма 10-ина см от дврте стени в ъгъла или
2.2 в центъра на душ кабината (75х100см)
3.Ще имам една нефитингова връзка при полагането на У образния елемент.
Нямам пистолет за горещ въздух. Някакви идеи как мога да загрея тръбата в пода, за да мога да вкарам в нея този У образен елемент ?който трябва да сложа.
4.там където ще има фитинги ва връзка-излишно ли е да слагам полиуретанов лепило?
5. Препоръчайте ми читав сифон за под душа и за сухата част на банята
Stern99 - специалист
Здравейте,
Днес отрязах и разширих с пистолет съществуващата пвц тръба.
Получи се това:
Прикачен файл:
IMG_20200829_123011 (1).jpg
Добавих У - образния елемент и прокопах каналче до душ пространството

Получи се това:
Прикачен файл:
IMG_20200829_123054 (1).jpg
Купих следния уплътнител за свръзка междинни двете пвц тръби без фитинг:
Прикачен файл:
IMG_20200829_150721 (1).jpg
Купих и следния сифон на чешката фирма Alkaplast.
Хареса ми това, че е компактен, има възможност да си промениш височината на сифона, и а възможност от воден затвор да минеш на въздушен.

1. Имате ли някакви забележки свръзката с У образния елемент.
2. Този уплътнител на СИКА ОК ли е за залепване на двете тръби (старата и У образния елемент)
3. За тръбните елементи, които си имат фитинги трябва ли да ги лепя с уплътнител? Или е излишно?
4. Какво мислите за сифона? Свързването на сифона към тръбата с фитинг -трябва ли да слагам уплътнител на свръзката?
5. Все още не е късно да коментираме местоположението на двата сифона.
Благодаря.
EDI - майстор
За слепването си вземи Тангит, лично неангажиращо мнение..При фитинги с уплътнение, без лепене.
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 37

Тема "Понижаване на ниво в душ кабина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: