Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Time2Burn - специалист
С флекс и диамантина. Или режеш на машината, чупиш с клещи и препилваш с флекса. Моята машинка реже 1,5 см от 45 сантиметрова плочка, и ги чупи цели... Но явно твоята е от по - нисък клас.
masterval - майстор
Аз правя така:
налагам плочката с глазурата към стената, опряна е върху пода. Отбелязвам с моливче отстрани единия размер, другия размер (разбрах, че се търси трапец?) След това режа по бележките. Ако машината не може да го счупи, с циганските клещи (керпедени).
vidrata - специален-специалист
Здрасти ,аз като бях "малък" правех подобни грешки ,но ето снимка .Това е рязано с машинка за около 70-80 лв(тогава) и не съм зяносал плочка.Парчетата са около 1-1.5 см (доколкото си спомням).Успех не се предавай.
vidrata - специален-специалист
Ето де

Прикачен файл

Parche.JPG
Parche.JPG (43.65 KиБ) Видяна 3244 пъти
Чаро - Акълия
аз доколкото разбрах човека иска да намали плочките със сантим-два а не да прави лентички....
:?
както е писал Time2Burn
с машината за рязане ме съмнява да ги счупиш и ако са по-серт плочки........
само диамантина...и пилене
masterval - майстор
Това "поради несъобразителност от моя страна ще се наложи да се режат съвсем малки лентички от порядъка на 1- 2 см, от горе на всичко и по дължина (40x25) ?" съвсем ме обърка, но картината се проясни.
То в баня това е нормално.
Зависи от плочките, но по правило малко са тези, които ще окажат зверска съпротива.
Правиш прорез с машината и чупиш с клещите. Българските плочки така им махам по 2-3 милиметра, нежна работа.
desss - специалист
мивката не може ли да се премести вляво между вратата и тоалетната чиния? така дясната стена ще ти е свободна, няма да маневрираш всеки път, щото хич да не е тесничко ми се вижда :?
Q - напреднал
cacho написа:
аз доколкото разбрах човека иска да намали плочките със сантим-два а не да прави лентички....
:?
Да, точно това имах предвид, ама и аз не погледнах че неразбрано съм го обяснил. От втория ред до пода в най- ниската част ще е 23- 24 см, а плочките са 25. Пробвах с много натискане докато ги режа и с отчупване със самия механизъм, който си е на машинката, парче от 1 см някъде, се отчупва цяло 2 от 3 пъти, но си купих 10 плочки още, така че ще има да си чупя :lol: или пък ще пробвам варианта с диамантината.
desss написа:
мивката не може ли да се премести вляво между вратата и тоалетната чиния? така дясната стена ще ти е свободна, няма да маневрираш всеки път, щото хич да не е тесничко ми се вижда :?
Не може, много е тясно там за мивка, или трябва да е супер малка или вратата ще опира в нея, ето:
Изображение

А както е сега между мивката и чинията има около 50 см, та и повече, ето как е в една стара баня, която е със същия размер:
Изображение
Q - напреднал
Някой може ли да даде съвет как да направя подовия сифон? Същия от първа страница:
Изображение

Първо, да започна от него с 4 плочки, нали? Питам защото е в ъгъла и ще се получат 2 малки парчета и 2 почти цели плочи. Плочките са 33x33 ще ги слагам на 45 градуса.
Изображение

А другия проблем е, че сифона е малко накриво, не е хоризонтален и понеже искам да сложа капака хоризонтално, с какво да запълня луфта, който ще остане в едната страна м/у горната и долната част на сифона? Със санитарен силикон дали е добра идея? Ето и една супер скапана снимка, но все пак се вижда:

Изображение
Rumen Iankov - специалист
Може и така

Прикачен файл

DSC00018.JPG
DSC00018.JPG (71.78 KиБ) Видяна 2613 пъти

Тема "Въпроси за баня.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: