Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
asinka - специалист
300 де 300, 10 де, 10.
И на нищо не се е** мамата.За влагата пък мога да споря до утре!
И повечето машинки си имат ограничител и не се налага да се белязва.
vidrata - специален-специалист
Къде е Стряма ще доъда да пробваме, коъто загуби яко ще черпи.На моята пише фи 20 за 6 сек. на 200 гр и т.н. А за водата и аз мога да споря но няма да рещим така проблема.Аз се загледах когато лепих мокра тръба ,че като нанизвам фитинга на тръбата той избутва водата а ППР не е хартия и не попива вода, мисля :? . :lol:
$64EN - специалист
това с водата е интересно и аз не съм пробвал , но знам че тръбите трябва да си изстинат сами , а като им пуснеш вода след спойката и се изстудяват принудително , което е общоприета практика навсякъде , където съм виждал някой да прави водопровод . утре ще направя и аз няколко снимки и ще тествам да кача вечерта.
asinka - специалист
Aйде още за водата.
Ситуацията е следната:имаме тръба, пластмасова грубо казано, в нея вода-капка-2-3-5.
Ще я нагорещяваме.
В момента преди нагорещяването тя е влажна до мокра.
В момента на стълпотворението й с горещия накрайник започва да отделя пара, поради сблъсъка на вода и горещо желязо.
Нормално е заварката да е безуспешна и 2 те повърхности-вътрешната на едната тръба и външната на другата тръба да се слепят, НО някъде да се получи въздушно балонче, причинено от налягането, образувано от парата и необходимостта й да излезе.
И още- в момента на заварката водата в тръбата образува корав външен слой и й пречи да се слепи с разтопения слой на другата повърхност.
Получава се добра заварка-но само на пръв поглед.
По нищо не личи за евентуален проблем.
Всичко лъсва (или по-добре казано-шурва), когато пуснем вода под налягане по тръбите.

Тук не споря за това, че при добра заварка след пускане на вода по Вик мрежата ще се получи теч, а че ще се получи теч, ако тръбата е била мокра в момента на заварката.
vidrata - специален-специалист
Ха ха това с "вътрешния слой на едната тръба и външния на другата тръба" ме разсмя яко направо се събудих.
Асинка тръба за тръба не се лепи между тях винаги има нещо като муфа, коляно, тетка или квото щеш. И без сръдни ,ок? :lol:
asinka - специалист
Пропуска е мой, поправям се.Няма за какво да се сърдя.Радвам се, че съм те усмихнала рано сутринта :)
Нека не е тръба-тръба, а е "муфа, коляно, тетка или квото щеш"
Но се измести от темата ми се струва :)
rendo - специалист
dbelev написа:
Купих от евтините в арабските магазини (имам да направя 20-тина заварки). Точна информация Masterval! Благодаря!
Търсих в форума инфо. - как се заварява? Не намерих.
И двата заварявани края се нагряват или само единия? Колко време? Температура? Колко силно се притискат?
Нагряват се и двата края за това профила който е закачен на поялника е и мъжки и женски

след те влизат трудно в изводите на машината нужни са им между 5 и 10 секунди при температура между 250 и 270 градуса - по мои наблюдения
Можеш да ги осетиш колко са се нагрели ще започнат леко да се въртят на машината но не да е като в масло a съвсем леко после снаждаш и придържаш спойката около 30-40 секунди и не я поставяш под физически напрежения поне 2-3 мин за да не се извади
asinka - специалист
Опс, какво намерих:
Според Българският тълковен речник тръба е :

1. Кухо продълговато тяло с кръгло сечение.

По тази логика и тетката, и коляното са си вид тръба.
И аз не знаех, че закладна част с дебелина 10мм се води ламарина, но си е така....
Time2Burn - специалист
Това дето си го описвате не е игра а работа за професионалисти, заваръчната машинка не бива да е от 40 лева и не може (според мен) който си реши сам да си прави водопровода. По този начин, ние - майсторите ще умрем от глад. А и тези бръщолевици какво общо имат с темата ????
dbelev - специалист
Майстор умрял от глад виждал ли си :wink: И понеже това е форум "Направи сам", ако проявиш добра воля :prayer: и опишеш по-подробно процеса (с опита на майстор), то доста посетители на този форум ще са ти благодарни :respekt: .
Като начало - правилно ли съм монтирал това чудо на китайската техника (30 лв. :-D )? Все пак от него се иска да издържи 50 - 60 заварки.

Прикачен файл

DSC00256.jpg
DSC00256.jpg (46.25 KиБ) Видяна 6065 пъти

Тема "Лепене на плочки върху старо лепило ?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: