• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
silllveto - Майсторица
И аз имам грозни тръби в една баня и майсторът ми каза, че имало някакви решетки, които ги скриват, нещо подобно на тези които слагат на радиаторите. Аз обаче още не съм намерила такива. Не си зазиждай топлото, а потърси нещо такова.
Последна промяна от silllveto на чет окт 16, 2008 11:03 pm, променено общо 1 път.
tassel - специалист
Ако те е страх от топлото може да използваш друг материал освен гипскартон. А до това дали са подходящи или не моите идеи, това е много субективно.
solo5 - майстор
дай идея за друг материал освен гипскартон, на който мога да залепя фаянс в банята и който да не се спука от топлото
(което наистина е много от тази тръба) и ще си върна думите назад
но засега няма конкретно предложение, което да ми допада от твоите
tassel - специалист
Гипсфазер например. Камината ми е с такъв материал облицована. Може да сложиш и вата от вътрешната страна, ако искаш.
solo5 - майстор
гипсфазер за баня :?
то по същата логика да попитам защо слагат зелен гипскартон във влажните помещения :roll:
и какво става с топлината от тръбите?
silllveto - Майсторица
А за какво служи аквапанелът?
tassel - специалист
Зеления картон е противовлажен, а гипсфазера е термоустойчив. Както ти казах камината ми е с такъв материал. А тя също излъчва топлина, както се сещаш и то доста. А може да сложиш и вата, дори и на гипскартона, ако имаш място.
solo5 - майстор
silllveto, това е интересна идея :2thumbs:

АКВАПАНЕЛ

но проблема с вентилацията си остава :roll:
Последна промяна от solo5 на чет окт 16, 2008 11:39 pm, променено общо 1 път.
Master_Kenobi - V.I.P.
solo5, окуражавам те, защото имам преки наблюдения как топли такава тръба, дори доста по-тънка, две са де... Хората си държат вратата на банята отворена и радиаторите на нула. Рядко са на повече от нула. Но те си плащат за тоя щранг, пък на теб като ти е далавера...
Според мен целта на занятието е да изведеш топлото направо в коридора, а не да държиш вратата на банята отворена.
Наистина се предлагат много решетки в момента. Избери си подходящи и слагай. Въпрос на бюджет. Мисля, че ще има ефект от начинанието.

Най-добре ще е ако има решетка по цялата височина (е, почти цялата), макар и тясна. Ама... Май имаш проблем с къртенето, пък и ще е по-скъпичко.
solo5 - майстор
има и такава решетка днес я гледах
към 5-6лв в същия цвят
аз също я плащам, прихващат ми я като лира
но пък си е все едно радиатор :lol:
първото нещо, когато взех гарсониерата е да изхвърля всички врати
и когато влизах да работя в апартамента през зимата беше като сауна
хем още не беше изолиран добре :roll:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4