Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Милен - майстор
На запад думата е хоросан, на изток киреч :lol:

А сега сериозно. Наистина не ми се рискува да пропускам влагата нагоре в дървения таван. За сега мисля да не махам кирпича изглежда доста здрав и няма боклуци. Над въпросната тераса кирпича е слаган преди 15 год. и досега няма повреди. За разлика от кирпича вътре в стаите който е 40 годишен и постоянно се пука и варосва :-D

Нещо ми се върти като грунд на съществуващия таван, конструкция от летви, изолация от вата или някакъв фибран, зелен гипскартон, грундиране и боя.

Прозорец и вентилатор са предвидени.
housedoktor - майстор
ще бъда краатък -махни кирпича ,абсолютно несъвместим е с влагата
Милен - майстор
Махането му ще е трудно. За да се махне трябва да се изрежат и летвите и ще останат голи греди през 50см. Много се оголва ситуацията :shock:
поставяш между гредите вата ,НО тя да не опира тавана на банята(например използваш ПВЦ мрежа закована за гредите за да поддържа ватата)
Каква е целта на това да не опира тавана. Тогава ще се получи окачен таван. Въздушната междина без проветрение няма ли да има проблем.
housedoktor - майстор
има писано по форума.....гипсокартона играе ролята на регулатор на влажноста разрови се по изолации.Да окачен таван визирам.Само със стари къщи се занимавам и това решение използвам
Последна промяна от housedoktor на чет яну 29, 2009 12:40 am, променено общо 1 път.
georosi - специалист
Като ти се върти в главата-действай.Сложи си окачвачите на гредите,грундирай,залепи си фибран(можеш и да минеш една ръка лепило върху фибрана)УД-та,ЦД-та,зелен картон.Ще си поиграеш с рязането на фибрана където са окавачите,но мисля,че така ще ти е по лесно.Малките квадратчета фибран ги върщаш по местата им леко одялкани.

Тема "Баня - таван - гредоред ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: