Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
parad0x - напреднал
А баш, мерси. Ей това исках да знам :) Малко ме притеснява "издебваш да няма никой" но ще се оправя с тая подробност ... В крайна сметка над мен има само още 2 етажа :), а ако бях на 2рия? Хахаха :-D . Имам и още едно въпросче. И на двете отходни тръби баня/кухня, точно на нивото на водомерите има по едно Т образно разклонение затворено с тапа на винт в средата, на която има 2 болта ... Така ако беше само тапа нямаше да питам, но ме притесняват двата болта .... това да не е някакъв вид кранче/клапанче за затваряне на тръбата в случай на ремонт? Защото ако е може да съм прецакал някой нагоре... това в банята го повъртях малко насам натам :? ...
Time2Burn - специалист
Това е ревизия, ползвали са ги едно време вместо съединителна муфа. Това или го махни или не го пипай ако не ти пречи.
За това дали има някой или не - 1 час преди да се среже тръбата спираш водата на целия щранг и казваш че ще си сменяш крановете примерно. Комшиите няма да се отворят, а и да искат да пуснат вода - нали си я спрял :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Това е ревизията. Оттам се бърка при запушване. Често забравят да ги сложат и тогава се налага разбиване на тръба или тоалетна чиния...
Ноо пък тези аварии са си рядкост.
emil_v r - майстор
Няма никакви страсти , това е нищо ! :-D

Аз мисля ти казах , че технически няма проблем .

Ще стане проблем ако ти е за първи път , ще се сблъсаш с маса дреболий които няма от къде да знаеш .
Викни по- добре някой с опит като Тайм2 или друг.
Възможно е и да се справиш сам , да не кажеш , че правя реклама на Тайм2.

Ние не те упрекваме и че е незаконно . Плюем на закона в полза на едно лице , и против всички.

Проблемът е че се сблъскваш с физични закони , и с хигиената на останалите ти комший.
Тия правила за щранговете и ВиК не са комерсиални и случайни .

Лайняната миризма ще мине по мн. места и ще се усети бързо ,
болестите ... под въпрос :)
Освен това ще се чуе шума от тоалетно казанче , и сутрин който си пие кафето в кухнята , ще чуе "ПЪРРР пляс фъШШШШ " :-D :-D

и ще се сети .
Ще ти запуши временно тръбата по- долу ...и ще предизвика лайняно наводнение , като пролетните
разливи на Мисисипи !
Или прилива на р. Дунав - април ! Питай Русенци какво е .

Единствено искам да ти спестя неприятности , а не съм против тва да местиш каквото , и където и да е !
Свърших. :evil:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Или прилива на р. Дунав - април ! Питай Русенци какво е .

Kъв прилив, кво чудо. Русе е единственият град строен от ГРАДОСТРОИТЕЛИ, не от селяни. Русе и Русенци сме над тия неща!
Time2Burn - специалист
Миризмата по всички вертикални тръби е една и съща, включително и на улуците от покрива. Просто всички отиват на едно и също място и служат като отдушници. Това че ще си сложиш тоалетна чиния и ще ползваш казанчето или като се напиеш с бира ще пикаеш в мивката (жив писуар) комшията няма и не бива да възрази.
emil_v r - майстор
Никога не пикая в мивката !! :evil: :evil:

Или по- точно , изключително рядко , и трябва да съм мн. пиян .

:evil:
Баси , пропаднах с вас вместо да се култивирам :evil:
parad0x - напреднал
Още един важен въпрос ... каква е технологията за полагане на тръбите ? В момента пода е с теракота, как е по-удачно, да се кърти пода и да се прави проход за тръбата на сифона в средата или по някакъв начин да се повдигне общото ниво за да се получи този проход?Освен това ... всички разклонения трябва да се боднат в общата тръба при това с необходимия към нея наклон ... кое разклонение се слага по-надолу, кое по-нагоре. И още нещо, когато се реже основната тръба къде трябва да е най-ниския разрез за да е добре и сигурно уплътнено... страхувам се, че ако я отрежа прекалено надолу няма да мога да я изолирам хубаво и ако снадката се пада по-надолу от нивото на пода може да протече в самата плоча и да наводня съседката ... а не искам щото е готина ;). А и като цяло някой беше споменал, че ако някой прави баня над хола му ще го съди и респективно ако оня е с по-малко връзки от него ще успее... само искам да уточня, че това със сифона и душчето няма да е за перманентно ползване, а само за извънредни случаи и няма да се ползва често ... надявам се. В случая искам да го направя защото наоколо нямам близки или приятели в този квартал и докато ми правят банята ще трябва да си ходя смръдлив, както съм свикнал да се къпя по 2 пъти на ден :-D :-D :-D
Последна промяна от parad0x на пон фев 23, 2009 3:29 pm, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Заслужава си, да си спестиш подовия сифон. Постели мокетче, сложи рафт за книги и списания, монтирай малък монитор...
parad0x - напреднал
n_a написа:
Заслужава си, да си спестиш подовия сифон. Постели мокетче, сложи рафт за книги и списания, монтирай малък монитор...
:-D :-D Хахаха кефиш ме по мислене :). Разбира се ще сложа тези неща ;) даже съм си харесал един 8г мр3 и се чудя как да си го монтирам в душ кабината без да се съсипе ... А също за нея ми трябват водоустойчиви лунички, че вграденото осветление е толкова ужасно колкото не можете да си представите :kotz: :kotz: :kotz: :igitt: :igitt: :igitt:, обаче подовия сифон го искам просто да ги има, че веднъж ще ми се наложи и много ще се псувам, че съм си го спестил ...

Тема "Преместване на тоалетна, как се прави от-до?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: