Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
root666 - специалист
Монтирах нов моноблок Видима Сева Микс, но бутона за 1/2 изплакване е все едно залепнал за бутона за цяло изплакване. Като го натисна се движат и двата бутона заедно и си пуска същото количество вода. Има ли някакъв начин да се регулира?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Някога някъде ползвал ли си половин изплакване? Аз да, и не искам да го имам у дома. Точно един резервоар си е нужен, за да не жълтее водата.
root666 - специалист
Ползвал съм, на работа в офиса сме точно със същия модел на Видима. И бутона за половин изплакване си има ход и си върши перфектно работата да измие, когато си ходил по малка нужда.
sspoko написа:
Имам същия проблем със вградено казанче на КОЛО независимо кои от двата бутона натискам пуска все еднакво количество вода ако някои е имал стакъв проблем при КОЛО нека сподели. Към бутоните има само един пластмасов накраиник които няма никъква възможност за настроика или поне аз не видях такава. вътре има пластмасов винт които регулира пълненето но като натисна бутона се излива цялото количество вода.
Имам същия проблем и още един в добавка - поплавъкът не затваря и водата постоянно прелива в тоалетната :sad:
Ако си оправил твоето казанче, опиши как?
sspoko - специалист
За сжаление не мога да го погледна сега защото съм далече но доколкото си спомням имаше едно прозорче с плъзгач което трябва да е затворено това е на централното тяло на около три четири пръста от дъното.
dpp - специалист
Колеги. От два дни имам проблем с Видима Сева Микс моноблок - казанчето. Когато се пусне водата не спира в самата чиния. Трябва да спра водата от крана и тогава се чува едно захлопване и като че ли затваря долу входа на водата и след като я пусна вече се пълни казана. Иначе тече директно входящата вода в тоалетната чиния! Не знам как да го обясня. Някъде бях срещал тема , че имало някаква цедка на входа която се задръствала с котлен камък и правила проблеми. Някой с подобен проблем? Да не зазхвърлям казана че... Преди две години като го слагах не успях да регулирам тая 1/2 и бях го отварял ама ми е такава мъка тоя механизъм че.... На всичко отгоре сега не мога да го стегна отгоре защото не затваря и тече - оставил съм му хлабав капака. Между другото уж имат гаранция 10 години, ама не знам нито към кой ,нито къде да се обърна тука в Бургас ..:(
PCL82 - майстор
Имах същия проблем. Дължи се на поплаваците. Те не са затворени обеми, а са като камбани-отворени отдолу. По някаква причина не избутват лостовете достатъчно силно и казанчето продължава се пълни след като водата подмине горния край на камбаната за пускане на водата и казанчето прелива. Има две решения или комбинация от тях. Едното е да смъкнеш нивото на пълнене с няколко сантиметра от регулиращия винт на поплавъка (при мен е една дълга пластмасова шпилка). Другото решение е да свалиш поплавъка и отвореният му обем да го натъпчиш с парчета стереопор. Така ще остава по-малко вода под поплавъка и повече въздух и архимедовата сила ще е по-голяма. Покрай това можеш да почистиш клапана за водата и евентуално да подмениш гумичката или да я обърнеш наопаки със здравата част напред.

Краен вариант е да сложиш поплавък от друго казанче.
dpp - специалист
PCL82 написа:
Имах същия проблем. Дължи се на поплаваците. Те не са затворени обеми, а са като камбани-отворени отдолу. По някаква причина не избутват лостовете достатъчно силно и казанчето продължава се пълни след като водата подмине горния край на камбаната за пускане на водата и казанчето прелива. Има две решения или комбинация от тях. Едното е да смъкнеш нивото на пълнене с няколко сантиметра от регулиращия винт на поплавъка (при мен е една дълга пластмасова шпилка). Другото решение е да свалиш поплавъка и отвореният му обем да го натъпчиш с парчета стереопор. Така ще остава по-малко вода под поплавъка и повече въздух и архимедовата сила ще е по-голяма. Покрай това можеш да почистиш клапана за водата и евентуално да подмениш гумичката или да я обърнеш наопаки със здравата част напред.

Краен вариант е да сложиш поплавък от друго казанче.
Благодаря за отговора колега, но не е точно същия пробелема. Напротив. При мене не спира да тече водата в самата чиния . Явно не съм се изказал правилно да му се невиди. Смисъл тече водата от входа директно в тоалетната чиния и не спира. Т.е. не може да се напълни казана ами отива във изходната канализация..Сега забелязах , че като го задържа бутона натиснат до долу и го пусна рязко запушва и почва да се пълни. Затова си мисля да няма някой натрупан котлен камък някъде или някое камъче дето пречи да се запуши-отпуши някой механизъм..
icemans - специалист
dpp написа:
Между другото уж имат гаранция 10 години, ама не знам нито към кой ,нито къде да се обърна тука в Бургас ..:(
Сервизът на Видима е след Трапезица по пътя за ОРБ-то вдясно. Надявам се от тук да можеш да се ориентираш. Отиди там, пича е много точен и винаги помага. Ще дойде и ще оправи каквото има а пък и ще профилактира.
dpp - специалист
icemans написа:
dpp написа:
Между другото уж имат гаранция 10 години, ама не знам нито към кой ,нито къде да се обърна тука в Бургас ..:(
Сервизът на Видима е след Трапезица по пътя за ОРБ-то вдясно. Надявам се от тук да можеш да се ориентираш. Отиди там, пича е много точен и винаги помага. Ще дойде и ще оправи каквото има а пък и ще профилактира.
Днес отидох при момчето, нямерих си и ф-рата за покупката, че я бях затрил ... Има още почти година гаранция. Но не може за 1 година(реално сме го ползвали от пролетта тази година - даже 7-8 месеца) да се скапе.. Съмнява ме нещо работата ама ще видим. Момчето обеща другата седмица да мине. ..

Тема "Регулиране на бутон 1/2 при моноблок на "Видима"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: