Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Time2Burn - специалист
Аз като майстор единственото лепило с което работя е ЦМ11 и не си позволявам да работя с друго. Срамота е за мен да си мешам лепилата. И не правя излишни операции които да ми губят времето и да не получавам никакъв ефект. Определено лепилото е ЦМ11, за тераси съм ползвял цм16 и цм 17. Не рискувам с лепила от рода на АК47 - 7.62 и 5.45
П.С Работя само с продукти на Хенкел...
stayata - помощник
Time2Burn написа:

Не се срамувай да задаваш още въпроси! Ще помагаме кой с каквото може.

Грунд определено имам нагласата да ползвам какъв да е той Ceresit CT 17 http://www.ceresit.bg/_files/Technical% ... T%2017.pdf ?
Също така Ceresit CM 16 Flex http://www.ceresit.bg/_files/Technical% ... M%2016.pdf ще е лепилото!Имам въпрос и относно фугина Ceresit CE 43 Aquastatic http://www.ceresit.bg/_files/Technical% ... E%2043.pdf ?Разбра се ,че ще ползвам продуктите на Henkel!За съжаление не намирам продукт аналог на Isomat PS-21 http://www.isomat.gr/index.php?option=c ... uct_id=129 на Henkel с ,който възнамерявам да завърша!
Последна промяна от stayata на нед сеп 20, 2009 10:06 am, променено общо 3 пъти.
MASTER - специалист
vidrata написа:
Оооууууу има ново лепило ли?????? :lol: :lol: :lol: :lol:

Това АК-47 с бойни фибри ли е или с халосни?????

МАСТЕР не нападай морския той е добро момче.А аз като майстор :lol: :lol: :lol: подрепям неговото мнение т.е. също съм за Изомата вместо ЦМ-а.
:-D Аз на Изомата само АК-20 харесвам. В смисъл че го предпочитам пред CM11 за навън.

А иначе работя с каквото ми донесат :-D
stayata - помощник
chapara написа:
Мрежатааааааааа :razz:
Не ,че лесно се убеждававам,ама много логично ми е това с мрежата имам невероятен страх от РАЗТВОРЕНА ФУГА !!!
Time2Burn - специалист
Щом ще лепиш плочки на картона - не се нуждае от допълнително грундиране. Този грунд се поставя преди боядисване - да обезпраши шкурената шпакловка и да ходи по - малко латекс.
Можеш да лешпиш и със ЦМ11, това гъвкавото е както пише за критични повърхности и е за по - отговорни залепвания. Ако разликата в цената не е голяма лепи с него. За лепенето на пода е абсолютно излишно, за там си купи ЦМ11...
ori75 - напреднал
AK-20 е супер и е беше на цена 18 лв 27.5 кг в Практикер. Седи като гумирано. Едвам го изчистих от една пластмаса. За грунд използвах CN 94 и е супер разрежда се 1/3 1/4. Аз лично си сложих всички екстри както е по книга 2 картона хидро изолация и т.н. ама човек един пат го прави. С два картона стената стана много по стабилна. Голям проблем е обаче на монтажа на неща през 2 картона и плочки, няма такива дюбели за картон.
solo5 - майстор
Time2Burn написа:
това гъвкавото е както пише за критични повърхности и е за по - отговорни залепвания.
картона си е точно такава повърхност
Time2Burn написа:
За лепенето на пода е абсолютно излишно
абе не е баш тъй :roll:

ori75 написа:
AK-20 е супер и е беше на цена 18 лв 27.5 кг в Практикер.
май имаше една промоция на 22.5кг да не се бъркаш к нези 27.5кг? :?
bolen_siderov - напреднал
Брат, ще ти дам свой съвет без да навлизам в спорове с другите:
Ако икаш банята ти да издържи дълго и да е наред не само като я гледаш на външен вид, най-малкото, което трябва да направиш първо една тераколена шпакловчица навсякъде и после да "напиеш" всички повърхности в банята с белия грунд на боро (не само картона, но него зъдължително" и то два пъти - един път разреден 3 към 1 и втория път 1 към 1. а където са кутии, например затваряне на вана или тръби е най-добре ако не си сложил картона (за мен задължително) да го намажеш от задната страна. Той въобще не е само за преди латекс, а има и много добра хидроизолираща функция - ако не вярваш напий едно място с него както съм казал и го напръскай с вода и напръскай до него където не е напито и се убеди сам. После където е картон и ъглите (за тях си има хидроизолираща лента, която се купува заедно с изолацията) на банята се мажат с така наречената течна гума -Ceressit CP 43 или разните аналогии на теразит например (не ти препоръчвам на боро, макар че е най-евтина) това предпазва картона, прави отлична хидроизолация и не по-малко важно позволява на плочките леки толеранси на движение, така че ако има някакви колебания на повърхностите, плочките не падат и не се пукат (особено подходящо за нови сгради, които слягат много в първите години и обикновено резултата е минимум напукани плочки)
Тоя така наречен водоустойчив картон е пълна глупост и всеки, който си мисли, че е достатъчен е в голяма грешка (не се заяждам с никой) след няколко години тоя картон става на каша - буквално. В 90% от случаите плочките и лепилото държат картона вместо обратното след няколко години. Те хората са го измислили не случайно, ама ние тука се се противим - "за кво са ми тия измишльотини- н.само ми зимат парите". Се трябва да се противиме на всичко, което е по правилата, за да сме различни и си работиме както ние си знаеме...
Както решиш, но ако искаш истинки добре направена баня, по стандарт, това е. Знам, че много хора ще ме оплюят, но аз съм подготвен, така че давайте :-D
Успех и да се похвалиш с банята като я направиш :wink:
ori75 - напреднал
Подкрепям bolen_siderov. Само ако ще слагаш от Ceresit CL 51 с лента по ъглите не е добра идея да се фугират преди това, че се наслагва много материал един над друг и надига нивото после. А AK-20 беше 27.5 кг, 25 + 10 % гратис. Сега ЦМ 11 има подобна промоция. Ceresit CN 94 -http://www.ceresit.bg/products/index.html виж този грунд за какви основи е и после реши от кой да купиш.

Тема "Нешпаклован гипсокартон в бянята?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: