Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Time2Burn - специалист
Борото е правилен избор. Едно допълнение - плочките като са наредени без разделителна фуга, не означава че не се фугират и че не се вижда. Няма смисъл от 2 мм фуга.
някъде бях срещала из форума точно как се работи със силикон,обаче сега немога да го открия.Оказа се ,че майсторът ни не е правил такива фуги.Някой може ли точно да ми поясни целият процес на фугиране.Благодаря ви предварително.Силиконът е CERESIT
masteradmin - майстор
Ами вземаш пистолета за силикон и тръгваш отгоре надолу. Първо правиш вертикалните фуги след това хоризонталните. Гледаш да не излизаш извън улея. След като сложиш тънко силикон, мокриш си пръста и минаваш фугата с него. Докато силикона не е засъхнал се трие с парцал.
Съвет не слагай повече силикон от необходимото, защото става грозно.
Time2Burn - специалист
Само да добавя една хитрост - не си мокриш пръста, ами го мажеш с веро. Който опита - ще ме споменава :roll:
Sphinx - специалист
А някой да каже за нещо за фугаторите на ISOMAT и KNAUF?!

И колко има ли стандарат за размера на фугите. Плочките са ми 20Х25см? :?
failure - специалист
Нещо не ми стана ясно, да или не на БОРО фуга + Боро фиксатор за фугиращ материал. В една друга тема много се оплакват от двете (Фугите избеляват след ремонта), ама като ЦЕ44 няма цветове какво друго остава :?:
tuninghuman - специалист
nerizamf написа:
Ако поразпитате при дистрибуторите на BORO със сигурност ще го намерите. Продава се в пластмасови тубички, по 500ml. Това е течност, която се нанася с тънка четчица до пълно омокряне на фугата. Ако сте оцапали плочката то тя се почиства преди имрегнатора да е изсъхнал. С една такава тубичка можете да обработите няколко големи бани. Веднъж запечатена по този начин фугата не поема никаква влага, водата остава по нея на капки. Сапунени утайки се почистват много лесно, както върху плочките.
http://www.boro-bg.com/articledetails.php?ArticleID=39

Изображение

това ли е???

препоръчайте ми марка фугин - дали на Боро или на Церезит или наквя друга??

това са плочките:

мисля да сложа по тъмен цвят
http://img166.imagevenue.com/view.php?i ... _914lo.JPG
tuninghuman - специалист
купух CE33 - искah CE40 - но нямаше цветовете - бяха свършили
но в магазина казаха 4е разликата между CE33 и CE40 била че 40ката ставала за под с подово отопление. иначе нямали разлика.

купих и цветен санитарен силикон - за ъглите

тези дни трябва да фугирам
velmar - напреднал
Ох, срещам противоречиви мнения относно фиксаторите за фуги и се чудя дали да слагам :? Фугиращата смес е Теразид, но те мяй нямат фиксатор.Може ли да сложа друга марка и ако да- каква?

Тема "Каква фуга да изберем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: