Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
axial - напреднал
strelec, опитах се тактично да ти намекна, че кардиналното ти заключение - продуктите на ИС са произведени в Китай е меко казано наивно. Може и да има нещо което наистина да се прави там, но ИС е фирма която е един от световните лидери в бранша и едва ли би допуснала на пазара нещо което дори и малко не отговаря на европейските и световни стандарти! Между другото това се отнася и за почти всички производители на леки автомобили, автобуси и камиони... Аз също съм бил няколко пъти в завод за производство на МПС-та (в Европа) и мога да ти гарантирам, че всеки си спазва технологията на производство и никой от завода не го интересува закъде е поръчката. Всяка си е със собствен номер от началото до края на поточната линия и за всяка частите и технологията е една и съща. НО...много избягахме от темата за термостатните смесители.
Не считам за нужно, а и едва ли ще е интересно на хората които четат темата да пускам снимки на етикетите на продуктите на ИС, но те уверявам че термосмесителите и батериите за произведени в Германия (поне тези които аз съм звел), част от керамиката е от Белгия, а другата е от БГ. Пък може и да греша, може би заводите около Севлиево се занимават с разтоварване на китайските контейнери и опаковане и лепене на етикети върху китайските продукти?! Сигурно е така, щом продавачите казват...

Погледни и в сайта на Грое - там има резултатите от тест на 17 водещи фирми. В общия случаи ИС е класирана на 2, 3 или 4 място..... Е нека продуктите им да са произведени в КИТАЙ щом искаш.
И последно хвърли един поглед и на сайтовете на ИС и Видима, може да са ти от полза.

Продавачите в магазините да са живи и здрави, че на техен гръб се крепи една голяма част от Китайската икономика. За тях водещо е по-големия % ТО, а след това идва ред на достоверната и компетентна информация. Друго си е да "натовариш" един смесител с 200%, а онези от ИС примерно да ти дават примермо едни мизерни 20 % ТО.
sergy - напреднал
Здравейте и благодаря за чудесните коментари,
1. Мислим да купим за вкъщи още една батерия от ИС, термо за 150 лв., защото се къпем вече с по 5-7-8 л вместо с 14.
2. Аериращото душче сме го изхвърлили, защото пръска, ама не мокри и закъснявам за работа, докато си измия сапуна.
3. Използваме едни душчета (телефонче), дето приличат на вибратор, с извинение. Те са по 6-7 лв. и са с насочено действие. От Китай, разбира се.
4. За Китайските и ...ските стоки, откъдето и да са, според мен зависи степента на контрола. Щом хората могат да правят ракети и компютри, явно ние купуваме нестандартни неща от същото място, откъдето и германците купуват стандартни. ИС може да си прави нещата и на Марс, но са в норми.
5. Хареса ми идеята за трипътния терморегулатор след бойлера, но има ли го някъде по-тънкана?
Това е от Серги, бъдете безсмъртни!

Тема "Пак за смесителна батерия с термостат. Уникално нещо!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: